Jump to content
 • Så här söker du försäkring

  1. Fyll i ansökningsblanketten som du kan få av klubbens regionale besiktningsman, eller hämta den via länk till PDF-fil
   Länk till ansökningssidan http://www.mhrf.se/ansok
  2. Tag sedan kort på din bil enligt instruktioner som finns på ansökningsblanketten.
  3. Därefter tar du kontakt med klubbens besiktningsman i din region för att få en besiktning utförd. Listan på Classic Mustang Clubs besiktningsmän finns här nedan. De flesta av våra regioner har i alla fall en person som kan utföra besiktningen. Kanske är det så att det smidigaste för dig är att vända sig till en annan klubbs besiktningsman och det självklart okej också.
  4. När besiktningsmannen tittat på din bil och godkänt den sänder du ansökan till Classic Mustang Clubs försäkringssamordnare Anders Nilsson.
   Aress:
   Anders Nilsson 
   Brink Eklund 1
   590 51 Vikingstad


   Han ska ha ansökan plus färgfoton på fordonet.

   Viktigt är att någonstans på ansökan notera ditt CMC nummer.
   Detta för att underlätta hanteringen utav ditt ärende.
  5. Anders kollar av att allt är okej med din ansökan och sedan sänder han den vidare till MHRF:s kansli.
  6. MHRF granskar sedan din ansökan och om allt är bra utfärdas försäkringen. Du kan normalt räkna med max en veckas behandlingstid hos MHRF. Ansökan, protokoll och fotografier arkiveras med eventuella tillägg som du senare sänder in. Skulle något inträffa med ditt fordon har vi alla uppgifter till hands och kan hjälpa dig på bästa sätt.

  Viktigt
  Tänk på att det ligger i ditt intresse att försäkra bilen. Därför kanske du måste ta dig till den person som ska utföra besiktningen. Besiktningsmännen är inte skyldiga att åka runt i regionen och göra besiktningar. 
  Det smidigaste är oftast att göra besiktningen i samband med någon bilträff. För att få en lista över alla besiktningsmän i landet kan du kolla på www.mhrf.se

  Viktigt att notera är också att klubbens besiktningsmän inte representerar försäkringsbolaget.
  Tänk också på att det är viktigt att alla papper på ditt fordon är ok, samt att om du inte har ett registrerat bruksfordon kan du heller inte åtnjuta MHRF försäkringen.

  Ett sista tips
  Börja i god tid. Att en bil eller motorcykel blir färdig är ju sällan en överraskning! Under våren har klubbarnas besiktningsmän ofta mycket att göra och det kan ta längre tid än normalt.

  För ett fordon som är ombyggt /modifierat till ett utförande, vanligen tävlingsutförande, som bevisligen förekom när fordonet var nytt, eller 10 år efter dess tillverkning, fyller du även i blanketten Fordon som är modifierat/ombyggt efter historisk förebild. Läs mer..

  Teckna trafikförsäkring samma dag du köper ett fordon!
  Köper du ett fordon som inte är avställt måste du teckna trafikförsäkring från den dag du blir ägare. Ring omedelbart Folksam och teckna en trafikförsäkring så kan vi sedan ordna med överflyttning av premien när du fått din MHRF-försäkring. Du kommer annars att få betala en hög straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen

×
×
 • Create New...