Jump to content

Jordshultamossen

Medlemmar
  • Inlägg

    49
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    4

Jordshultamossen last won the day on 19 februari 2019

Jordshultamossen had the most liked content!

About Jordshultamossen

  • Födelsedag 1970-04-01

Medlemsinformation

  • Stad
    Taberg
  • Yrke
    Grafisk industri
  • Intressen
    Bilar, jakt

Senaste Profilbesöken

1 274 profil visningar

Jordshultamossen's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

11

Omdömespoäng

  1. Precis hemkommen från BIlmånsson i Värnamo (numera Hedin Bil), och har gjort tredje servicen (4500 mil). Bilen har dock endast rullat 957 mil. Hade tänkt hoppa servicen då bilen endast rullat 246 mil sedan sist, men fegade ur för att få behålla garantin. Byte av olja, filter samt kupéfilter och inspektion 4989kr Riktigt trevlig personal som servade bilen, rekommenderas!
  2. Min 2018 automat gör precis likadant. Ligger kvar väldigt länge på högsta växeln. Min erfarenhet är därför att den tillslut börjar ”skaka” i uppförsbackar innan den väljer att växla ner. Säkert en bränslebesparingsgrej.
  3. Jag betalade 6200kr förra året på Bilmånsson i Halmstad. Då vår bil endast rullade 180 mil under 2020 så har jag bestämt mig för att strunta i den 5 åriga garantin. När jag var ute i garaget ikväll så kunde jag konstatera att bilen rullat 892 mil sedan ny. Att göra 3 oljebyten på 3 år och 892 mil är rent vansinne. Skulle något allvarligt hända så är självrisken på försäkringen lägre än servicekostnaden. Så tänker jag!
  4. Min 2018 GT med automat går lätt att köra på 0,85l/mil i landsvägskörning. Snittar 1,2 liter/mil sedan ny.
  5. Då kom man precis hem efter en resa till Halmstad (från Jönköping) för service. Byte av olja, bromsvätska och kupé filter. 6030 kr. 1000kr lägre än vad som upplystes om när jag beställde servicen. Perfekt utförd och bilen tvättad vid avhämtning. Nöjd med servicen och bemötandet på BilMånson i Halmstad
  6. Fick brevet idag. 4481kr inkl allt på LF Jönköping
  7. Berätta gärna om du blev nöjd med servicen i Värnamo. Bor själv söder om Jönköping så det hade underlättat att slippa åka till Halmstad för service. Nu blir det så på fredag ändå men kanske kan undvika det till nästa år.
  8. Beställt service nu på Bilmånsson i Halmstad. 2 årsservice med bromsvätskebyte. 7000kr. Bilen har gått 670 mil. Så totalt 11500kr på 2 år och som sagt vad 670 mil. Allt för att behålla den 5 åriga garantin. Funderar på om det är värt det.
  9. Snyggt! Körde 70 mil idag och landade på 0,82 l/mil. Trots kökörning på E18 samt rejäla köer på E4 vid Ödeshög efter en olycka. Snitt på 68 km/h. Effektiva bilar
  10. Hej! Har idag uppdaterat Sync 3 i bilen genom att ladda ner från den svenska sidan. Registrerade mig efter installationen och allt var frid och fröjd. Då det inte fanns några kartuppdateringar så följer jag därför din tråd och kollar den engelska sidan. Den hittar då ytterligare uppdateringar som måste göras innan man kan ladda hem kartuppdateringar. Någon som har en teori om varför den engelska versionen hittar ytterligare uppdateringar medans den Svenska Ford sidan säger att jag har den senaste uppdateringen? Vågar jag ladda på uppdateringen från Fords engelska sida eller pajar jag något i den svenska versionen? Konstiga frågor kanske men jag är inte så hemma i detta område.
  11. Då har jag gjort första servicen på Mussen. Samma exemplariska bemötande. Jag var med under hela servicetillfället ute i verkstaden och det var två riktigt trevliga killar som utförde jobbet. Oljan såg fin ut, konstigt vore annars då den bara rullat 380 mil. Eftersom jag läst dina inlägg och har lite samma erfarenhet av att lådan ibland hugger, så föreslog de själva en uppdatering likt det du gjort. Får bli till sommaren när man är i Halmstad nästa gång. Det enda jag kan ”klaga på” är kostnaden. Dryga 4000kr för olja och filter samt inspektion. Hela verkstadsbesöket tog 45 minuter +15 minuter för en tvätt som ingick i paketet.
  12. Har en GT - 18 med 10 vxl automat. Skulle aldrig byta bort den mot en manuel. vid lugn landsvägskörning så drar den 0,8 l/mil. Skall in på Bil-Månsson i morgon för första service och tog E4:an ner från Jönköping, svängde av vid Ljungby mot Halmstad. Motorvägskörning i runt 120 km/h gick på 0,9. Framme i Halmstad så stod mätaren på 0,79 l/mil. Vid kick-down skjuter den på som själve f..n. Automat alla dagar i veckan!
  13. Då var säsongen äntligen igång Rejält tickande från motorn som stått i nästan 7 månader men försvann efter ca 10 minuter. Nu ser jag fram emot många härliga mil. E376AB1D-E3DA-4BE1-A6F5-38BCED33EEB5.MP4
  14. Har precis samma tanke som dig. Min gick ca 300 mil förra året efter att plockat ut den ny på BilMånsson. Fick dock till mig att jag måste serva minst 1 gång om året för att den 5 åriga garantin skall gälla. Och det måste ske innan bilen är ett år annars blir det tjurigt. Min plockades ut 4 maj 2018 så jag måste serva senast 3 maj för att den förlängda garantin skall gälla. Utan detta krav hade jag själv bytt olja och filter och kört vidare.
×
×
  • Create New...