Jump to content

MrTurbo_1645

Medlemmar
  • Inlägg

    1 889
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av MrTurbo_1645

  1. Hej Kan man som lekman på något sätt kontrollera skick och funktion på en begagnad momentomvandlare? Tråkigt att montera en som inte är okej.
  2. Gummi lider fenomenet att du får vad du betalar för. Ett dyrare märkesdäck är bättre och dyrare med mycket få undantag. Viktigaste att kika på är, imo, våtgreppet, i en bil med V8 bör ljudnivå och rullmotstånd vara av mindre betydelse, rullmotståndet skiter ju sig ändå om man har ett hekto fel tryck mot vad tillverkaren räknat på. Kör personligen dyra fram och den billigaste skiten jag hittar bak då de sällan lever mer än en säsong ändå. Hälsningar en fd däcksäljare....
  3. Väcker denna till liv. Manuell låda som tål typ 500hkr med tillhörande vridmoment? Är TKO 600 ett alternativ där?
  4. Hej Tog en sista tur med Mustangen igår innan jag tänkte ställa in den och byta lite bussningar, stötdämpare och växellåda. Den har det senaste inte drivit på trean men fungerat fint på 1an 2an och backen nämligen. Vet att min C4 - 78 inte gillat nya motorn så inte direkt förvånad. Till saken, när jag har typ 600meter hem ger jag fullt på tvåan en bit (120kmh kanske) och släpper sedan och motorbromsar in i området där jag bor. Helt plötsligt dyker hastighetsmätaren till 0 och bilen rullar fritt som friläge trots jag har tvåan i. Rullar in på gårdsplanen och fram till garageport. Där märker jag att det inte driver framåt alls men backen fungerar fint. Nu ska jag ändå ta ner lådan men hade hoppats kunna renovera den jag har, när mätaren dör och all drift försvinner är lådan helt körd då? Trevlig höst på er.
  5. Hur löste det sig nu då? Står och ska hinka i ett 302 block i en HT -67 och får absolut inte ihop det.... :-( Är det olika fästen höger och vänster? Varför blir vinkel på anliggningsytan karossfäste helt galet? Testat två olika fästen inget passar....
  6. Har tydligen lyckats tappa bort en distansbricka (slinger??) till min bakaxel. Nu när vi ska ha ihop axel bottnar yoke. Kan någon vänlig själ möjligen säga vart man får tag på en snarast möjligt? Lite panik här, vill få klart bakaxel så jag kan börja med bromsarna fram... Kan någon ha en liggande?
  7. Är det så illa? Körde ju samma axel orenoverad med 300+. Iofs automat men jag var inte snäll...
  8. 8", (28splines) nyrenoverad, 3,00 utväxling, yukon lamelldiff. Vart går gränsen om man räknar med att bakhjulen greppar?
  9. Stundande motorinstallation. Tycker inte om original Fordblått. Så funderar på att ha en svart motor, svarta ventilkåpor och luftrenare i ett svart motorrum. Alu toppar, insug, förgasare & fördelare kommer ju bryta av. Någon som har liknande koncept och kan visa bilder på hur det ser ut? I mitt fall en röd 67a. Tack på förhand. :-)
  10. Yooo! Nästan 10 år senare är jag fortfarande inte (så mycket) klokare. @Per Berglund Bygger du växellådor ännu?
  11. Då min bil gått igenom besiktningen med sidepipes tidigare år tänkte jag testa sista besiktningen innan friheten med. Dock har de gamla saabljuddämparna börjat ge med sig så behöver bygga om. Någon som testat dämpare som bultas direkt på headers? Dämpar de såpass att de inte blåser omkull av V8-mullret på besiktningen? Några förslag på lämpliga modeller?
  12. Jag går från 2,79 utväxling till 3,00 på min nu i samband med bakaxelrenoveringen. Ska bli intressant att se skillnaden. Kör på 275/40-17 ska kolla upp diameter som referens.
  13. Ska under vintern bygga om min -67 (automatlåda) från manuella trummor till servo och skivor fram. Skivor, ok osv är redan löst. Själva servon (renoverad för skivbromsar) och huvudbromscylinder (för skivbromsar) är snart på gång hem. Mina funderingar gäller främst pedal & fördelningsventil. Pedal, vad jag förstått måste jag byta byta pedalen? Bil med trummor fram och utan servo har inte samma pedal som en med servo och bromsskivor? Sett på bilder att det skiljer lite bland annat på fästen mellan de olika versionerna. Hur vet jag vilken av pedalerna som passar, är pedalställ / fästen / torpedvägg i bilen likvärdiga? Såg att tex MustangsUnlimited angav två olika (enligt bilder) pedaler till skivor med servo. Bromsreduceringsventilen måste bytas antar jag, går det bra med vilken som helst avsedd för en bil med skivor / trummor eller finns det olika där med, skall man rent av satsa på en justerbar ventil direkt? Hot Love Pelle
  14. Har en extra oljekylare för automatväxellådsoljan frontmonterad (alltså framför kylen innanför grillen). Funderar på hur jag lämpligast kopplar in oljerören från / till växellådan. Skall jag köra ENDAST extern oljekylare och koppla från den direkt från / till växellådan? Eller: Skall jag dra oljan till den inbyggda oljekylaren i kylen först och sedan vidare till extern kyloch från den till lådan? Ja jag vill ha en externkylare.
  15. Okej. Vare sig ni vill det eller ej. I´m back!!! (Tack @Lars Alfredsson ) Mustang har stått utan motor i 6år. Dottern vill åka flott när hon går ur skolan nästa år. Så nu har jag 12 månader på mig att få hästen i ordning.
  16. Det känns som uppdateringen av elen inte är helt professionellt utförd faktiskt. Vart finns det kunnigt folk som kan hjälpa till och ta en kik på elen?
  17. Ljus & blinkers fungerar i ca 15 sek efter uppstart, slutar sedan fungera tills man kört 30 > 90 minuter. Lite smågrejer kom plötsligt efter vinterdvalan ja men sedan har problemen ökat på mer och mer efter hand. Kikade man på säkringar och kontaktstycken verkar det vara "vitärg" på en del av dem. Fästet till boxen var också trasigt och den ligger löst mellan kickpanel och kaross. Dessutom ser det ut som de bytt halva tröskeln från framhjulet och bakåt. Styr denna box allt elektriskt i bilen så samtliga problem kan direkt eller indirekt bero på denna?
  18. Oki, har med ombyggnad för EU att göra antar jag. :-) Att elhissar, cab, blinkers, ljus etc strular ibland samt att temp, oljetryck och bränslemätare visar galet. Vad kan detta bero på? Helt random när det fungerar eller inte fungerar...
  19. Tittade in en snabbis bakom panelen nu ikväll. o.O Ska det se ut sådär? Bränsle, oljetryck & tempmätare visar fel på panelen med.
  20. Problemet började efter vintervilan. Vart sitter denna box? Umh? Baklampor.. Finns det olika?
  21. Hej på er! Min svärfar har ett mysko elfel på sin Mustang cab -05. Hans bromsljus lyser konstant, även när han vrider av tändning, tar ur nyckel osv alltså. Idag märkte han att de tillfälligt slutade lysa när han förde växelväljaren från "P", till neutral. Sedan tändes det när han lade i P igen. Han stängde av tändningen och lossade batterikabel. När han monterade tillbaka den igen hörde han hur det klickade under växelväljaren. Nu lyser bromsljuset konstant igen oavsett läge på växelväljare och han måste dra av batteripol för att det skall slockna. Några teorier om vad detta kan bero på?
  22. Min gamla profil var visst kvar. Kan någon admin hjälpa mig, vill ju ha kvar min gamla profil.
  23. Misstänker hela bilen är omlackad faktiskt.
×
×
  • Create New...