Jump to content

JockeH

Medlemmar
  • Inlägg

    216
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av JockeH

  1. Fel av mig. Jag hade inte riktig koll på månaden. Meningen med inlägget var främst att lufta min åsikt om att medlemskapet borde löpa i ettårsperiod från inbetalning. Augusti '13 till Augusti '14 då. NackaBosse, jo jag är läskunnig och kan skriva också. Har dock inte lärt mig varför man ska ange 9 punkter efter en mening.
  2. Inte direkt relaterat, 400 kan jag klara av även om jag tycker 350:- känns som en bättre summa. Jag gjorde dock blundern att bli medlem i Oktober 2013 och trodde att det gällde ett år framåt. När ny betalning skulle göras inför 2014 i December så struntade jag i det. Jag tycker medlemsskapet borde löpa ett år från tidpunkten då man blev medlem.
  3. Härligt projekt! Skapa en projekttråd som man kan följa. Jättekul!
  4. Hej! Jag letar efter en invändig fjäderkompressor av liknande typ som på bilden. Är det någon som känner till var man skulle ev. kunna hyra en sådan så vore jag tacksam. Utvändiga klamrar vill jag inte använda längre.
  5. Härliga tider, ser riktigt fräsch ut. Det blir väl roadtrip till Hälsingland i sommar?
  6. Tack ska ni ha, nu ska det väl bli lite gjort i vinter iaf.
  7. Hej! Tänkte ge mig på att fixa till och lacka om lite utvändiga detaljer i vinter. Vill försöka få det att passa hyfsat gentemot orginal och behöver veta vilka passande färger som finns och om det är hel-/halvmatt eller blankt som gäller. Scoop - orginal Mach1 med blinkers. Mitt scoop är idag svart helblankt, har spricka i bakkant som jag tänkte åtgärda och lacka om. Ljusramarna i grillen - Mach 1 Sport Lights - Här har tidigare ägare penslat silverfärg, ser inte alls bra ut. De ska väl vara svarta som grillen antar jag. Panel mellan bakljus - Har ingen bikupepanel på min Mach1, utan den är mattsvart, börjar dock bli ganska solblekt och skulle behöva lackas om. Mach1-panel - nedkant dörrar/sparklådor är lackade helsvarta som flagnat lite, "Mach1"-texten är penslad guld. Om jag sett rätt ska ribborna på panelerna vara kromade på svart bakgrund. De blir helsvarta på nytt om det inte finns något bra sätt att återskapa kromdetaljerna. "Mach1"-texten ska väl vara krom också antar jag så där kan väl en silver passa. Bakljus ramar - Mina är helkromade och det ser ju mkt snyggare ut med svart i kromet, eller helsvart som BOSS har. Kromet har börjat släppa så det lutar åt att de får bli helsvarta. Är det någon som har information om vilka färger som skulle passa ovanstående och var jag kan få tag i den? Nu ska jag gå ut och byta framfjädrar, går mot strömmen och höjer min Musse i vinter.
  8. Har själv öppna breathers i ventilkåporna och det luktar lite oljedimma i kupen. Inte direkt avgaser. Tänkte fixa slutet pcv i vinter.
  9. Jag gick på mina BF Goodrich Radial T/A (vit text) med Swinto och lite diskmedel. Blev jättebra också.
  10. Snyggt, vad är det för tråg? Skulle behöva nytt jag med. Jag lyfte ner min med toppar, utan headers. Sedan lättade jag på varsin sida och ålade ner headersarna en efter en. funkade fint.
  11. Riktigt härliga klipp du bjuder på, grymt!
  12. Trist att höra om blocket, men skönt ändå att du är i rullning igen!
  13. Tackar för det, tänkte ge mig på den i helgen.
  14. Hej! Jag betalade precis in för nytt CMC-medlemskap efter att ha varit frånvarande några år. I mailet man får med betalningsinstruktioner saknas dock en del av text, under OCR-nummer står: "Var uppmärks" ... Eftersom det troligtvis handlar om något man ska vara uppmärksam på, så borde hela den texten finnas med Tack och Hej, ut och skruva!
  15. Tänkte försöka få fart på klockan i min Mach1, börjar med att plocka ut den och göra rent. Vad jag sett så verkar det vara populärt med en quartz-conversion, men jag tänkte försöka få fart på den som original först. Är det möjligt att plocka ut klockan bakifrån utan att ta bort hela panelen omkring? Några andra tips på vad som brukar orsaka att klockan stannar, och vad man ska titta efter - brända kontakter etc?
  16. Trodde inte heller på Magnum, men det där såg faktiskt riktigt bra ut. Gratulerar!
  17. Hej, jag har en tändmarkerare du kan få. Det är inte orginalplåten som sitter med två bult utan endast med den nedre (troligtvis hemmagjord). Har matchat den mot min markör och dämparen och den stämmer bra. Se bilden nedan. Hör av dig om du vill ha så kan jag skicka upp den, kanske är bättre än inget?
  18. Jobbigt, men skönt ändå att du har att göra med en seriös försäljare. Lycka till!
  19. Blir till att köpa en ministarter för mig med. Lite osäker på vad jag ska ha bara, plånboken är tunn just nu. AGW annonserar Hitachi ministart 1,9 HP 4:1 för endast 1000:-. Det låter så pass billigt att jag misstänker det kan bli dyrt i slutändan
  20. Hej! Har haft lite strul med min startmotor ett tag, den vägrar att skicka ut startkuggen då och då och bara snurrar med ett irriterande ljud. Efter 2-3 omförsök när detta händer så fungerar det bra igen. Bendixdrevet misstänkt bov i dramat så jag har nu tagit bort och rivit startmotorn. Kan inte direkt se något synligt slitage, förutom att det syns att startmotorn hängt med ett tag. I "bendixen" sitter bara fyra klackar som går i splines på axeln i startmotorn, en av dessa kunde jag känna var lite mer sliten än övriga, men ändå rätt ok som det verkade. Har även beställt renoveringskit från Hansen. Det var ju ett riktigt skit att få ut startmotorn förbi header och tråg, tråget hamnade på backen och headersarna fick jag släppa bultarna på. Det här känns som ett gyllene läge att byta startmotor till en ministarter för att slippa uslas när grejjerna ska tillbaka och vid ev. framtida arbeten. Någon som kan tipsa om beprövat bra men ändå rätt billig ministarter.
  21. JockeH

    Summit Racing

    Hej! Jag måste bara få lufta hur imponerad jag är av Summit Racing och DHL. Jag brukar oftast beställa hem delar via Dalhems eller liknande. När det är enstaka smådelar man ska ha så lönar det sig inte med en direktbeställning från Summit. Men Dalhems tar ändå 12-13 SEK för smådelar och sedan tillkommer frakten hem till mig på några hundringar. Gjorde en direktbeställning för 3 år sedan när jag renoverade min motor och tänkte att jag skulle testa nu igen, det var ju inga konstigheter sist. Jag tror jag fick betala 11 SEK/USD då. Den här gången handlade det om delar för ungefär 6000 SEK (insug, packningar + diverse). Summit har ett tag haft möjligheten att presentera fraktkostnad direkt vid checkout i deras webbshop, det fanns inte när jag beställde förra gången om jag kommer ihåg rätt. Mkt smidigt iaf och ger ett bra hum om vad kostnaden blir. Jag valde DHL som fraktsätt pga att de är störst här hemma, DHL var det näst billigaste alternativet så det var ganska självklart. Beställde delarna på Onsdagen, Fredagen efter lunch levererades delarna hem till min dörr av DHL. Det är helt galet - 2,5 dagars leveranstid, från USA!! Totala kostnad för det jag beställde blev ~8.5 SEK/USD (inklusive tull, moms och frakt). Säg 9 kronor för att vara på säkra sidan. Jag är sjukt imponerad och nöjd.
  22. Precis, det där är Melling M-84A standard volym, standard tryck. En högvolymare ska ha numret M-84AHV. http://www.summitracing.com/parts/mel-m84a
  23. Ajb: tändningen har jag varit rädd för att ställa upp för högt. Kammen du nämner - om det är F238 - den har jag läst om en hel del och ser rekommenderas lite varstans, så jag har varit inne på det och funderat också. Det är så mkt som far i huvudet, kanske vore bäst att slå en signal till ngn som tar betalt för att ha koll på sådant här. Jag är gärna en glad amatör, men det vore skönt att få i ordning på grejorna till sommaren.
  24. Har dålig koll. Comp har följande spec. på dem: Open load: 355 @1200 Seat load: 112 @1900 Lyftarna följde med i kamkittet CL-32-246-4, lite oklart om det är 832-16 eller 862-16.
×
×
  • Create New...