Jump to content

wind

Medlemmar
  • Inlägg

    34
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av wind

  1. Det är med sorg i hjärtat jag måste berätta att en av våra mustanger nu inte finns längre. Fick beskedet idag att den inte går att rädda. Mina röda 66 coupe går nu vidare till de sällare jaktmarkerna. Jag har haft den i sju år nu och varit runt på en del träffar både med klubben och andras arrangemang. Kört fina sommarkvällar bara för att det är så mysigt. Tillbringat många timmar under vintrarna med pyssla om och få den som jag vill ha den. Har haft isär allt som går för att piffa upp originaldelarna eller byt ut det som jag tyckt inte hållit måttet. Jag har absolut uppskattat garagekvällarna under vinterhalvåret. Spenderat alldeles för mycket kulor för den delen också. Men nu är den sagan slut. För några veckor sen lyckades jag träffa ett vägräcke allt för hårt för bilens bästa. Jag klarade mig mirakulöst utan några som helst skador. Kanske tack vare midjebältet. Eller bara för att jag träffade i en snäll vinkel för mig. Bilen blev däremot kraftigt demolerad. Hela sidan skrapad, fronten intryckt, hjulupphängning bortsliten och ramen sned. Bilriktfirman och försäkringsbolaget tycker inte att det är lönt att reparera. Jag kan inte reparera den själv så det är bara att inse den bistra sanningen och ta emot den ersättning som erbjuds. Med sorg i hjärtat, cmc 323 Mikael i Helsingborg PS. Ni kanske inte ska tro att era bilar är värda så mycket som ni tror.
  2. Jag kör med 8" lamelldiff sen 5 år - har funkat bra. Kolla med Yukon. De kallar diffen TracLoc. Sen har de renoveringsatser med lager och packningar också. När du ändå håller på... Yukon är tillverkaren och de borde ha nån hemsida.
  3. Kolla att tändkabeln ligger an mot uttaget i spolen också. Böj ut blecken lite annars, Verkar som om hålet är lite större på Flametrower spolen. Funkade för mig förra året. Spolen blev till sist så varm att den brände.
  4. Ja jag gillar dem fälgarna också. Så här ser det ut med 14 tummare med vit rand på min Coupe. Den är sänkt en hel del också.
  5. wind

    San Francisco

    Tack för tipsen. Var själv på Mustang Plus och Summit. Mycket trevligt bemötande och bra service hos bägge. Jag rekommenderar bägge två om ni är i närheten. Fulla resväskor och resan är nästan betald PS Fick 10% rabatt hos Mustangs Plus eftersom jag kände (till) Tord - vår ordförande...
  6. Trodde nog att det var självklart hur gummilisterna runt dörrarna skulle vändas för att sitta på rätt håll. Med rätt sida av listen inåt och rätt ände framåt och bakåt. Men jag känner mig ändå osäker. Har letat igenom mina böcker, tidningar och kataloger här hemma men jag hittar inga bra bilder. Är det någon som har någon bra bild så vore jag ytterst tacksam.Och så bifogar jag några foton där jag håller listerna som jag tror att de ska sitta. Är jag rätt på det?
  7. wind

    San Francisco

    Det var ju bra att Summit fanns så nära, ca 35 mil, det hade jag missat helt. Kan ju bli en bra dagsutflykt. Och så stannar jag till hos Sacramento mustang på vägen. Bara två månader kvar - sen är jag där!
  8. wind

    San Francisco

    Är det någon som känner till några mustangbutiker i San Francisco-området? Tänker då på såna som säljer delar till gamla Mustanger eller motordelar. Verkar som om de flesta ligger i LA eller ännu längre söderut. Och det är ju rätt så långt dit. Den enda jag hittat är Sacramento-Mustang. Åker över kring påsk och det vore ju synd och skam att inte fylla resväskorna duktigt på vägen hem...Tacksam för alla tips och ideeer.
  9. Har renoverat mina dörrgångjärn med en utbytessats med nya pinnar, bussningar mm. Monterade samman dem såsom de såg ut innan jag började. Men jag tycker att armen med kurvaturen känns vinglig. Den glappar rätt mycket mot pinnen den är lagrad på och den går att lyfta uppåt och neråt. Är rädd för att den ska ramla av pinnen och bussningen den vilar emot. Ska det vara så? Eller har jag monterat fel? Har inte hittat någon bra sprängskiss på just gångjärnen heller så om någon har en sån så vore jag tacksam om någon ville dela med sig...
  10. Bra! Då ska jag göra ett försök. Tack för hjälpen!
  11. Lyckades med att knäcka ett öra på ramen till ventilationsrutan när jag demontrade innehållet i dörrarna. Örat har märkning C5ZB-6522222-A. Är det någon som har erfarenhet av detta? Går det att laga eller ska jag köpa nytt? Har fått för mig att jag läst någonstans att det här inte är så ovanligt och att de är veka här. Eller har jag bara drömt? Undrar vad det är för material också om jag får för mig att försöka svetsa. Är någon sorts gjutgods - för tungt för att vara aluminium men ändå ingen stålkänsla även om magneten nästan fastnar i den. Risk för att det består av alldeles för mycket zink kanske för att vara skoj att svetsa i... Eller så kanske jag ska pröva att limma? Vad tycker ni?
  12. Det var precis vad jag hoppades på. Håller på att lacka min i samma färg som panelen och det känns ju alltid bra om det är som original. Min bil såldes utan radio så nu är den återställd...
  13. Några undringar kring bilarna som såldes utan radio. Hur såg de ut vid hålet där radion annars sitter? Om jag har förstått det hela rätt så var även AM radion en option. $57,51 för radio ochh antenn enligt prislistan från -66. Leverades bilarna utan radio med en delete panel eller var där bara ett stort hål (och två små)? Jag har ju sett en hel del bilder på Shelbys med delete panels.Frågan är om våra vanliga Mustanger såg ut på samma sätt? Har kollat på många bilder men på alla sitter där en radio... På Fords sprängskisser kan jag i och för sig se panelen - #04360. Och om det nu var så att där satt en panel - vilken färg hade den då? Har bara sett svarta på Shelbybilderna - men de hade ju bara svart inredning också. Om man som jag har en röd inredning var panelen då röd precis som intrumentpanelen? Eller hade de bara en färg - svart? Förresten - är det någon som har eller har sett en stereo tape player med hang-on installation? Då är bandspelaren alltså monerad i underkant på instrumentpanelen i stället för i hålen som vid integral installation. Vore skoj att se ett foto på detta! Har även sett det här på Fords sprängskisser.
  14. Ännu ett inlägg för att öka förvirringen: Jag menar nog att man inte ska använda syntetoljor, the real thing, i våra gamla gjutjärnsspisar av den anledningen att packningsmaterialen inte funkar ihop med en riktig syntetolja. Då menar jag en sk grupp 4 olja framställd på en bas av polyalfaolefiner. Men en olja som ändå kan kallas syntetolja av tillverkaren kan mycket väl vara en förädlad mineralolja, för att likna PAO. Även de dyra märkessyntetoljorna kan vara förädlade mineraloljor. Om man sen vill behålla smutsen i sin motor så spelar det nog ingen större roll om det är en syntet, av något slag, eller en mineralolja. Det hänger nog mer på de rengörande tillsatserna som man blandat i oljan... Själv kör jag på halvsyntet utan problem.
  15. Jäpp. Seat belt warning light men utan den kromade delen med lins. Jag saknar också lins till min, men hoppas snart att hitta en... Har för mig att den ska lysa i trettio sekunder när man startar motorn så att man inte glömmer att ta på sig midjebältena. Extra poäng i EuroNCAP med bältesvarnare nuförtiden
  16. Mitt är 1". (Och det är tunnväggigt .)
  17. Jodå - det var fel tryckstång! Den gamla var 19mm längre. Ska göra ett försök att flytta över den gamla eller så sågar jag av den nya och skarvar på med en mutter. Då blir ju pedalhöjden justerbar också om jag får till det rätt. Är det någon som vet hur man får ur tryckstången ur mastern? Har prövat att dra men det behövs nog något knep... Bara för att berätta vad som hänt sen senast: Åkte så småningom till en bromsverkstad som hjälpte mig att lufta. Det kom en del luft även efter mina egna luftningar. De justerade också ut beläggspelen lite. Men inte ville det bromsa ändå. Kändes som om jag höll på att trampa igenom golvet. Drog av kolvstången från pedalen och testade med att låta tappen på pedalen trycka på den platta yttersta änden på kolvstången(där givaren för bromslampan sitter). Pedalen hamnade i samma höjd som kopplingspedalen. Det kändes helt OK vid torrbromsning. . Vågade faktiskt köra en sväng så också innan jag plockade av mastern för att få bekräftat att kolvstången var för kort.
  18. Jodå den sjönk en hel del - där framme alltså. Släppte på hänkena igår men det har inte satt sig över natten. Har nu 12" och 14" fram respektive bak i ride-height. Droppade nästan en tum fram. Känns som om jag kommer att lyfta lite fram och sänka lite bak. Siktar på ca 13 fram och 13 1/2 bak. Bak får jag plats med knappt 20mm block med befintliga U-bultar. Har inte luftat vidare än - assistenten kan nog inte förrän senare i veckan. Han ska ju hinna fylla 20 också... Men jag har lite funderingar under tiden. Pedalen sitter väldigt lågt. Har ca 8cm ner till mattan. Känns egentligen inte som om det vore luft i systemet när jag trycker ned pedalen flera gånger i följd. Bottenläget går inte upp tydligt som det ju brukar göra. Kan trycka pedalen ca 6cm innan det stumnar och det är ju innanför maxspec som är 6,5cm enligt Hayneshandboken. Stumnar är väl fel ord förresten - trummorna har alltid kännts svampiga jämfört med något modernt med skivor. Har börjat ställa ut backarna för att få mindre slag i pedalen. Fick leta upp nya platser till domkrafterna fram - den går inte in under rambalkarna längre. Och så undrar jag - kan jag fått fel tryckstång till mastern? Pedalen borde ju vara högre upp från början. Eller?
  19. Sänkte ner 66:an från pallbockarna igår kväll och kunde köra en sväng kring kvarteret. Har stått på bockar sen i november. Körde inte längre än så med läckande bensin vid förgasaren och nästan inga bromsar alls. Men det var svårt att hålla sig! Verkar som om det läcker där bränslefiltret ansluter in i förgasaren. Kunde åtminstone minska läckaget kraftigt genom att dra åt överfallsmuttern. Handlar nytt på måndag så är nog det löst. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt bromsarna bara. Allt är nytt eller bara några år gammalt. Bytte bromsledningar och huvudcylinder till en tvåkrets nu över vintern. Har luftat enligt kostens alla regler förutom bench-bleeding. Fyllde på mastern med alla luftnipplar öppna på hjulcylindrarna (med slang ned i flaskor). Lät det stå någon natt innan jag började att trycka lätt på pedalen fortfarande med allt öppet för att få fram vätskan så långt som möjligt innan jag började lufta som vanligt. Många timmars luftning. Men pedalen är väldigt nära golvet och det känns svampigt. Sulan når golvet innan bilen stannar... Är det någon som har några ideer??? Har sänkt 2" fram och en bak. Shelbydrop och kapat ett varv på originalfjädern. Jodå den lila färgmärkningen var kvar under smutsen. Sänkblock bak. Den blev nog lite lägre fram än vad jag hade tänkt mig. Eller vad tycker ni?
  20. Tack!!! Och var kan jag få tag i en övergång? Gärna till 3/8"-24. Har hört att det ska vara svårt att få tag i dessa...
  21. 289:- för det bakre men det främre var billigare (ca200:-).
  22. Är det någon som känner till vad det är för gänga i den främre anslutningen till huvudbromscylindern? Och gärna också var jag kan få tag i någon form av övergång eller bromsrör som passar där! Den bakre är 1/2"-20 och där har jag fått tag i en adapter till bromsröret. Har satt på mastern från en 67:a på min 66:a.
  23. Ja, det var ju inga större problem... Mitt lokala Hansen ombud hade dem hemma också. Jag var bara mer förvirrad än vanligt - och tyckte inte att måtten i katalogen stämde med verkligheten heller - men de passade bra.
  24. Det bakre knutkorset passar inte! Passar bra i kardanen men är för smalt mot bakaxeln. Skulle behöva ca 2mm, har inte mätt ännu, till för att styra mot kanterna på yoken och mot U-bulten. Är det någon som varit med om något liknande som vet vad jag ska hitta på? Jag tog ned både kardanen och bakaxeln för några månader sen. Köpte nya knutkors och monterade dem på kardanen och la den åt sidan. Slängde dem gamla lagrena. (De hade gjort sitt... ) Så jag har inget gammalt kvar att jämföra mot. Sen var det ju mycket roligare att bygga om bakaxeln till diffbroms. Och jag börjar ju bli sugen på att testa! 8" bakaxel och V8.
  25. Nej de ska vara alublocken - inte för att de är starkare - men de är ju lättare.
×
×
  • Create New...