Jump to content

kenbil

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

kenbil's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Har på min 67:a skivor fram o trummor bak. Vid körning märkte jag plötsligt att jag inte längre hade servobromsar utan fick trycka mkt hårt på bromspedalen för att få en bromseffekt. Dessutom kan jag höra ett visst väsande (som inte funnits förut) när trycker ner bromspedalen samtidigt går motorn sämre på tongång. När jag släpper bromspedalen blir tongången renare och normal igen. Tacksam för om någon kan komma med råd var jag ska börja leta.
  2. Hej Lars, tack för bilden. Det underlättar när jag för säkerhets skull ska kontrollera att tändkablarna sitter rätt. Men det är konstigt. Jag parkerar bilen för vintern och den går då perfekt. Plockar ned generatorn för den har inte laddat 100% hittar felet och monterar tillbaka allt. Har alltså inte rört något som har med tändningen att göra. Efter montering, klart att starta men icke hon vill inte. Trots idoga försök. Konstaterar att gnista finns, bensin kommer fram. Upptäcker en liten spricka i fördelarlocket som inte påverkar tändningen. Passar på att byta lock tändstift, konding mm. Prövar igen men samma problem som innan jag bytte. Hon tänder inte. Jag ska pröva med att byta tändspole och tändkablar och ge henne en dos startgas för att se om det hjälper.
  3. Tack för tipset. Men problemet att den inte startade fanns redan innan jag bytte fördelarlock mm. Anledningen att jag bytte lock var att jag upptäckte en liten spricka som egentligen inte påverkat tändningen. Men jag ska kontrollera en gång till för säkerhets skull.
  4. Hej, svar ja, jag har kört en del på starmotorn och jag tror som du att det inte är ngn fara. När jag får igång bilen låter jag motorn gå en stund för att sen tappa ur all olja och byta till fräsch inkl filter.
  5. Efter att ha renoverat generator och sett över laddningsregulator var det så dags att starta. Starmotorn går runt men motorn tänder inte. Bytte tändstift, fördelarlock konding och brytare. Har kontr gnista (fungerar) och försäkrat mig om att bensin kommer fram. Har aldrig haft startproblem tidigare utan felet har uppstått nu (hon (Nicole) har stått stilla ca 4 mån). Jag ska också pröva med att byta tändspole och tändkablar. Vid kontroll tyckte jag att det luktade bensin om oljan på stickan??! Är det ngn som har en teori om vad det kan vara för fel (ang startproblem)? Ska det lukta bensin om oljan på stickan? Nicole är född 67 och har en 289:a, 2 portare under huven. Alla tips mottages tacksamt.
  6. Hej, är det ngn där ute som vet var jag kan få tag på en klocka till en 67:a cab? Det gör inget om den är i nykonstruktion.
  7. Hej Jag har en 67:a cab och vill montera in en klocka i originalpanelen. Är det ngn som vet var jag kan få tag på en sån
×
×
  • Create New...