Jump to content

svanteg

Medlemmar
  • Inlägg

    38
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av svanteg

  1. Jag köpte Corbeau A4 från CJ Pony Parts och är mycket nöjd. Har besiktigat två år i rad nu utan kommentarer från bilprovningen. Det finns billigare stolar, men Corbeau har färdiga underreden till mustang och det är värt ganska mycket att slippa tillverka själv... Du tappar elfunktionen (framåt/bakåt, upp/ner), det går bara att justera framåt/bakåt. Man sitter lägre än original, men jag tror de flesta uppskattar detta. Jag kör med originalbälten utan problem.
  2. Tycker du ska skaffa ett programmeringsverktyg typ Diablo Predator eller SCT. Det jag annars är mest nöjd med är att byta bakaxelutväxling, 4.10 känns som 50 hästar... Se spec på min bil mvh Svante
  3. Ringde Håkan Prytz, det kostar 3500/sida att ligga på topp...och så ska de lackas också... Helt OK pris från Håkan iofs, han har betalt dyrt för dessa, han köpte "de sista". De finns knappast att få tag på nya idag. Man kan ju kanske hitta ett par på en skrot i Japan eller möjligen Australien?
  4. Jag hade samma sak på min bil vid kall väderlek. Bytte givaren och allt var OK. Tydligen ganska vanligt på dessa motorer.
  5. Om du menar bilder på Blocket så är det ett bra tecken på att bilen inte finns i Sverige... Undantaget är flyttgodsbilar, de klarar sig undan det kravet.
  6. Troligen nej, så här på våren. Skulle vara en deluxe med plastratt och tygklädsel då...
  7. Hmmm, menar du att det är olika hårdvaror eller är det en spärr i koden ? Det vet jag inte, men jag har en gång frågat Diablosport om det gick att konvertera en ST7140 (kan ha varit ST7149) till U7140 genom att tanka in ny programvara (vi hade en Steeda-Predator tillgänglig och kunden skulle köra K&N), och de sa att "nej du måste köpa en ny predator". Däremot kan man ju tanka in custom tunes från Bamachips eller liknande oavsett vilken Predator man har, så jag tror snarast att Diablosport har lagt nån sorts spärr...
  8. Öka tändningen 2 grader och kör på 98 oktan. Tror det är där "klöset" ligger... Tänk inte ens tanken att köra in programvara som är avsett för ST7140 på en U7140, det kommer inte att fungera.
  9. Ser ut som BBK, helt OK, tror det är bra kvalitet. Diablo har dock ingen färdig tune till BBK, kolla dock på supportforumet på www.diablosport.com för tips. Vet inte hur det är med SCT Xcal. Annars rekommenderar jag att du kollar med Doug på www.bamachips.com. Han kan garanterat fixa en tune så att du får de extra hästarna du förmodligen eftersträvar.
  10. Har du dålig mage? Jag har inget problem med mitt SLP Loud Mouth... Om du fyller i vart du bor kan man enklare hjälpa dig genom att kanske visa upp sin egen bil så du kan lyssna. Jag skulle aldrig välja något annat än Loud Mouth och jag tror många skulle hålla med mig om dom bara vågade testa! Håller med Robert T... Tror många hänger upp sig på namnet "Loud Mouth"... Det låter inte alls så att polisen tar dig vid lugn normal körning, men det låter riktigt grymt när man gasar på. Precis så som man vill ha det eller hur? För att sammanfatta: Ford racing är snyggast, men SLP låter grymmast. Borla upplever jag som identiskt med Ford Racing, men till ett högre pris... Mvh Svante
  11. www.americanwheel.de Vi (Motorcentralen) har köpt från dom, funkade bra. Blir väl inte billigare än från USA men de har deep dish bullitt till 2005+ Mvh Svante
  12. CJ är suveräna, men de har långt ifrån allt på lager. Räkna med 2-3 veckors leveranstid. De drar inte ditt Visakort förrän de skickar grejerna.
  13. 145 hp@4000 rpm, 292 Nm@2500 rpm. 0-100 ca 10 sek. Det största typfelet är blåsta topplockspackningar, och det blir ju ganska dyrt... Dubbelt avgassystem, K&N filter (eller liknande), chip typ Hypertech eller Jet (se tex www.summitracing.com) kan ju ge några extra hästar. Bilen är dock ganska mjukt fjädrad och kan vara lite svajig i bakvagnen. Om man trimmar bör man nog samtidigt styva upp fjädringen.
  14. Hm, kan säga att jag kört ganska många mil med dem på 540:n och de har grepp. Enda nackdelen jag hittade med dem då är att de är väldigt spårkänsliga (körde med 245:or fram o bak då)... Dock kanske de inte matchar Mustangens "setup" lika bra. Dock har väl GT500:an Eagle F1:or, fast annat mönster, om jag inte minns fel? Finns säkert bättre däck, men frågan är till vilket pris? /Jocce Jag bytte från Kumho Ecsta 245/45/17 till 18'' Eagle F1 GS-D3, se min signatur nedan. Bilen var ganska spårig innan men blev betydligt bättre med de nya däcken. Det lustiga var att den kändes mindre stötig också, trots lägre profil på däcken! Jag har sedan ställt in en ganska aggresiv camber och bilen går otroligt bra! Också klart bättre fäste än förut. Jag läste en massa tester och pratade med ett antal "experter", och valde till sist mellan Eagle F1 GS-D3, Dunlop SP Sport Maxx och Michelin Sport Cup (Eagle F1 Super Car som sitter på Shelbyn mm verkar ju göra sämre ifrån sig i tester...). Allroundegenskaperna och priset avgjorde. Skulle jag bara tittat på rakt-fram-fäste skulle jag ha valt Nitto, men bilen ska ju framförallt funka i dagligt bruk... Jag har kört en del 05+ med bredare och lägre däck, och de går klart bättre när svampigheten från original "ballongdäck" försvinner men man offrar förstås lite komfort. Jag har GS-D3 på Mondeon också. Samma sak, spårar mindre än med Michelin som satt på innan.
  15. Som du vet säljer bamachips tre sorters tunes: performance, torque och race (var och en dessutom med val av oktantal). Doug skräddarsyr efter dina modifieringar och önskemål. Jag kollade lite på Stangnet, och det finns ju några som har testat alla tre varianterna. Det verkar som att performance saknar lite botten, torque saknar lite topp, men race drar igenom hela registret. De personer som jag stötte på använde alla race-tunen, även till gatbruk. Så du är säkert på helt rätt spår med en race 93 octane tune.
  16. Jag hittade detta på diablosports supportforum: "I have a 2005 Mustang with a K&N Cold Air Intake. I can't find that the predator has a tune for the K&N. If not is there one that would be close to it. Thanks Tim What revision is your predator on ? It will say on the main screen above performance tune. The latest revision R38 contains support for the k&n cold air kit. You can update your predator to the latest revision on the product support page for the u7140 tool. _________________ Phil Jones Diablosport Inc. Tech Support 561-908-0040"
  17. Jag antar att förra ägaren skickade in rätta grejjerna för han hävdar att han kört med det utan problem. Jag har för mig K&N finns med i OEM listan. Vet inte om problemet uppstod när bilen stod spänningslös hela vintern? Nu är ju vädret som det är så jag kan inte skicka i mjukvara och åka ut och testa tyvärr. Du körde ju tillbaka originalprogramvaran hos Grufman. Om du sedan laddade in en Predator som bootade up med C&L-logga så har du återigen fel tune i bilen då du kör med K&N-CAI. Troligen flödar C&L lite mer än K&N och tunen skickar på mer bränsle än vad du ska ha, med påföljd att motorlampan tänds. Att bilen var spänningslös bör inte ha ändrat något. Nej nej, jag har inte rört predatorn! Bilen köptes tunad, grufman återställde med predatorn och uppdaterade bilen mot ford. Där står vi idag. Fullt fungerande bil med original mjukvara. Observera att bilen funkar som den ska nu! Det var INNAN service bilen tände motorlampan, innan grufman återställde. Vad det var för programvara i den då är okänt, men tidigare ägaren intygar att han kört bilen tunad utan problem.[/quote:13mi1dsa] OK, då förstår jag. Då skulle jag nog köpa en tune från bamachips, du får ju troligen bättre gasrespons och bättre växlingar på köpet. Alternativt köra in K&N tunen nu när allt är återställt och fräscht. Blir det problem igen kan du ju köra tillbaka backupen och börja om.
  18. Jag antar att förra ägaren skickade in rätta grejjerna för han hävdar att han kört med det utan problem. Jag har för mig K&N finns med i OEM listan. Vet inte om problemet uppstod när bilen stod spänningslös hela vintern? Nu är ju vädret som det är så jag kan inte skicka i mjukvara och åka ut och testa tyvärr. Du körde ju tillbaka originalprogramvaran hos Grufman. Om du sedan laddade in en Predator som bootade up med C&L-logga så har du återigen fel tune i bilen då du kör med K&N-CAI. Troligen flödar C&L lite mer än K&N och tunen skickar på mer bränsle än vad du ska ha, med påföljd att motorlampan tänds. Att bilen var spänningslös bör inte ha ändrat något.
  19. Låter ju ändå som att du har C&L tunen förvald, då startar den upp med den loggan. Det ska finnas en K&N Tune i din Predator. Kolla om du hittar den?
  20. Vilken CAI har du? Vilka andra modifieringar? Har du senaste uppdateringen av Predatorns programvara? Skall vara 8r38 om du har den "vanliga" U7140. Där finns ju olika tunes för de vanligaste CAI. Kolla annars på diablosports support-forum, där finns svar på många frågor. Enligt min erfarenhet funkar de standardtunes som finns väldigt bra, förutsatt att man väljer rätt CAI förstås. Väljer du ändå en customtune kan jag rekommendera bamachips. Du har 3:31 i bakaxeln. För att tanka in en custom tune från bamachips eller nån annan krävs att du har senaste programvaran installerad. Tänk på att återställa Predatorn (tanka tilbaka bilens backup) innan du eventuellt uppdaterar till 8r38.
  21. Tror jag har R36 om jag inte minns fel. Tänker fortsätta med det, verkar inte som dom ändrat nåt i själva tunerna + att jag inte haft några problem. När det gäller Diablosport så har jag svårt att få något vettigt ur dom. Var ser man t ex vilka tunes som ingår och varför dom skulle vara bra ? Eller, jag har 5 tunes i min, en för resp 87, 91, 93 oktan, en IMRC delete, och en autotrans performance (eller liknande). Autotrans tunen är ju trevlig då lådan växlar betydligft mycket snabbare, men för vilket oktantal är den optimerad ? Man antar ju 93 oktan men kanske funkar den med 87 oktan också ? Tyckte frågan var befogad så jag skickade den till Diablosport både en och två gånger men inget svar. Jag tänkte köra med 95 oktan och helst då med snabbväxlar tunern. Ni som har predator, känner ni till någon tuner som gör och säljer specialanpassade tunes ? www.bamachips.com Jag har köpt tunes till 06 mustang av Doug på Bamachips. Snabba svar, stor erfarenhet och billigt!
  22. Som en äkta besserwisser måste jag nu påpeka att 05+ har 3.31 för automatbilar med 3.55 för manuell låda. Undantaget är årsmodell 07 (och 08?) där 3.31 är standard oavsett låda, med 3.55 som en option för manuella bilar.
  23. Ring Håkan på Motorcentralen i Eskilstuna, 016-166067
  24. Här kan du se hur vanlig/ovanlig din bil är... http://www.mustangheaven.com/Production ... ustang.htm
×
×
  • Create New...