Jump to content

Gtttggg

Medlemmar
  • Inlägg

    2 333
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    36

Inlägg postat av Gtttggg

  1. 4 timmar sedan, Mustangmike said:

    Jag var bara medlem i fem år typ, men när medlemsavgiften skulle betalas vid årsskiftet kom så otrevliga hotmejl om betalningen från klubbens styre så ja gav fan i å betala, ska det va så otrevlig takt å ton kan det vara 🙂

     

    Du har PM

  2. 10 timmar sedan, pools said:

    Jag underhållsladdar bilen hela vintern. Startar upp den två-tre gånger, bara för att allt ska få "gå runt"
    Det är inget batterifel!

    Men tack ändå för svaret!

     

    Provat att koppla ifrån batteriet en stund och sen ansluta det igen?

  3. On 2022-05-06 at 15:40, Mats Östberg said:

    Har någon fått navigatorn att funka? Efter det att jag lagt in en adress, så får jag inte upp någon knapp KÖR

    Min bil gjorde själv en uppdatering på sync nyligen och det är annat utseende på displayen men har inte testat GPS:en efteråt. Hoppas den fungerar.

  4. On 2022-05-04 at 09:29, tob_ekl said:

    Vill iaf inte att det ska låta som en Skoda. Har förstått det som att det finns Touring rör etc att sätta på. Så att det låter något iaf. V8 vill jag tyvärr inte ha så därför Ecoboost om man vill ha snyggaste bilen. Men det får gärna låta om man gasar.

    Bli inte besviken om du tänker bygga om så det blir mer ljud. Jag blev det på min fd ecoboost efter ha hört ett filmklipp på min bil som hade ombyggd avgassystem. Det lät som en trimmad moped.

  5. 5 timmar sedan, Majosthlm said:

    Nää   bara när jag kallstartar i garaget så har jag använt tyst-läge.  annars kör vi på läge "bana"   😄

    Ja det kan låta för mycket vid kallstart så grannar klagar. 😄

  6. On 2022-04-14 at 10:25, Majosthlm said:

    Bara att köpa och montera.   🙂    Du kommer inte bli besviken.

     

    Satte på H-pipa på min nu i vår.   Vilken skillnad.   nu måste man ju använda tyst-läget på Active Exhaust.   😄  😄  

    Köpte Pypes H-pipa.  smidig och bra installtion.  

     

     

     

    IMG_2217.jpeg

    Låter det så pass högt att du måste åka med tyst läget ofta? 

  7. 8 timmar sedan, Corvette said:

    På vår 16 åkte jag direkt från bilhallen och monterade ett Borla ATAK

    På vår 2019 åkte jag direkt från bilhallen och monterade en Roush x-pipa

    Så fega inte ur, smilet du får efterår är värt det 👍

    Du ersatte resonanslåda med x-pipa på er 2019. Säckade ljuddämparna ihop för dig efteråt? Det hände mig på min fd 2016. Slutrören hamnar snett när man har inte dragit fast avgasklämmorna ordentligt. 

  8. On 2022-03-17 at 23:35, farhoud said:

    Behöver köpa 4 sommar däck.
    Vilken model har bäst väggfäste till rimlig pris. Vart ska man köpa. 
    tacksam för tips. 

    Michelin pilot 4 ska vara bra. Själv har jag Hankook. Vänd dig till däckfirma i din trakt. 

  9. 4 timmar sedan, Tbird said:

    Varför svarar inte Tord Jönsson cmc 1 ??
    På denna fråga/påstoende från medlem?
    Genom åren har jag haft en hel del frågor, men aldrig sett CMC1 svarat på några frågor i detta forum som ska vara viktigt för oss medlemmar, endast genom webmaster.

    Han har aldrig varit medlem på detta forum, endast skrivit tidningen.

    Endast en webmaster svarar på frågor. EJ KORREKT...
     

    Är detta en klubb för inbördes beundran???

    / Stefan Johansson  CMC 2961

    Intressant med det ang Bullitt. Jag undrar också varför Bullitt nämns så mycket i varje utgåva. Jag har heller aldrig sett Tord Jönsson svara på frågor på forumet.
    En gång mailade jag bilder och text på en semester resa som jag gjorde med min Mustang som han kunde lägga in i klubbens tidning men ingen respons från Tord då heller. Jag tog inte ny kontakt med honom efter det. 
     

    På din fråga om det är en klubb för inbördes beundran, svarar jag ja. Jag har märkt det ganska länge. 

  10. Jag fick lämna in min fd 2016 Mustang fyra gånger under samma sommar och en gång året innan. Kondensator byttes två gånger, nån O ring två gånger och slutligen förångaren som sitter i panelen. Ford behövde två dagar på sig att byta ut förångaren. Sen fungerade ac.n felfritt. Allt detta gick på nybilsgaranti som tur var. 

  11. On 2021-11-12 at 21:40, Evald said:

    GPF (Gasoline Particulate Filter) - Vad är det och vad gör det?


    GPF Benzin partikel filter - Guide

    Sedan september 2018 har GPF använts av alla nya GDI / bensinbilar (direkt bensininsprutning).
    Syftet är att begränsa utsläppsnivån från avgaserna på samma sätt som DPF (dieselpartikelfilter) fungerar på dieselmodeller

    Varför utrustar tillverkare sina fordon med partikelfilter?
     

    Anledningen till att partikelfilter används på moderna bilar av tillverkarna är att det i många länder, inklusive Sverige, är ett lagligt krav att hantera klimatförändringar och minska föroreningar. Beroende på vilket land du befinner dig i gäller olika regler, men kort sagt, det krävs en betydande och strategisk process för att minska utsläppen globalt.

    ” A dramatic increase of vehicle production and critical rise of environmental pollutions, global warming, climate, greenhouse and transportation growth make countries around the world unite to find effective solutions. Thus, they agree the situation requires very strict, urgent actions in law and regulations to reduce passenger vehicle pollutions”
    - Pshtiwan M. Sharif et al 2019 IOP Conf. Ser.: Mater. Sci. Eng. 469 0120701
     

    Världsomfattande utsläppskrav och lagstadgade krav har därför intensifierats för att säkerställa att tillverkarna inte nöjer sig och inte jobbar vidare med ytterligare förbättring.


    “(WLTP) is the new protocol regulation and requirement process to measure exhaust emissions in the real world with the real driving emissions (RDE) Test. EU is the first to introduce the (WLTP) as a legally binding procedure to achieve uniform test protocol throughout the world. The (WLTP) is taking into consideration optional equipment of the vehicle for everything that increases the vehicles fuel consumption and its emissions, the type approval will become a lot more complex. In fact, every vehicle gets its own CO2 rating based on its equipment, body type, aerodynamic properties, and mass.””
    - Pshtiwan M. Sharif et al 2019 IOP Conf. Ser.: Mater. Sci. Eng. 469 012070

    Men, vad är GPF egentligen?

    dieselpartikelfilter (DPF) som finns i dieseldrivna fordon.
    Bensinpartikelfilter (GPF) används för att ta bort partiklar från avgasen från en motor med direkt bensininsprutning (GDI).

    GDI-fordon blir mer populära inom lagstiftningsområdet på grund av ansträngningarna att minska koldioxidutsläppen och att ligga i framkant av lagstiftningen på området, till exempel Euro 6.2. En GDI-motor avger emellertid fler skadliga partiklar än indirekt bensininsprutning.

    Kort sagt, GPF kontrollerar utsläpp av partiklar genom att fånga partiklar, vilket i slutändan gör bilarna renare för miljön.

    GPF - Partikel filter krav

    Jaså den. Den lär strypa effekten på motorn också. 

  12. On 2021-11-11 at 08:19, Corvette said:

    Låter inte speciellt högt innan du öppnar spjället.

    Frugan kör alltid med öppna.

    Grannen har meddelat att när frugan startar Mussen på morgonen är det dags att gå upp, och när jag startar hojen är det dags att gå ut till bilen 😂

    Så i tyst läge låter bilen som vanligt?

    Hur mycket låter det i bilen efter demontering av resonanslådan jämnfört med innan? 

  13. 9 timmar sedan, Corvette said:

    tunnis 😁, det var det första jag satte sågen i och smekte dit en Roush x-pipa 👍

    Nej nej, det ska vara en H-pipa i så fall. Låter bättre i min smak men min flickvän vill inte jag väcker grannarna på morgonen med ombyggd avgassystem. 🙂 

  14. 2 timmar sedan, Kenneth L said:

    Ljudet blir alldeles för högt i den setupen med X-pipe och mina dämpare. Hade en kompis i USA med ljust den set-up och jag vill varken åka ikring och bullra så mycket eller ha diskussioner med besiktningskillarna. Och jag vill kunna använda bilen på långresor utan att ha ont i huvudet för bullret. 

    Om besiktningspersonalen väljer att inte gnälla har jag inga problem med det - men jag lovar att man uppfyller inte de europeeiska bullerkraven och man uppfyller inte de amerikanska i de stater där man faktiskt bryr sig. I Indiana där vi bodde brydde ingen sig så där hade det varit bara att åka.

    Jag förstår. 
    Jag har haft funderingar på att behålla original ljuddämpare på nuvarande bilen men ta bort resonans dämparen. Jag har ställbara spjäll i avgasrören från fabriken. Än så länge kör jag original. 

  15. 21 timmar sedan, Kenneth L said:

    Jag kör axelback - jag har stora resonatorn kvar (dvs mittljuddämparen under bilen) - köpte en X-pipe också i USA från Ford Performance men ville inte montera den pga de svenska reglerna. 

    Jag handlade av CJ Ponyparts i USA när jag bodde där. Denna var det: https://www.cjponyparts.com/ford-performance-by-borla-axle-back-exhaust-kit-2-1-2-sport-stainless-steel-with-4-chrome-tips-mustang-gt-2015-2017/p/M5230M8SC/

    Vad är du ute efter i ljud? För oss var det viktigt att tex kunna köra 2-3 veckor runte europa med bilen utan att sitta o reta sig på ljudet i motorvägsfart. Detta är för mig precis på gränsen för det - och mera ljud skulle jag inte gilla om man inte bara vill bullra i stan!

    Vilka svenska regler fick dig att avstå ifrån X-pipe? Resonansdämparen tog jag bort och ersatte även slutdämparna med Roush ljuddämpare på min fd Mustang-16. Bilen gick genom besiktningen utan anmärkning. 

  16. 23 timmar sedan, Max1818 said:

    Bilen var parkerad under hela sommaren, ca 3-4 månader. Upptäckte att batteriet var helt dött när jag skulle starta den. Ladda upp batteriet och startade bilen, fick då fram dessa fel meddelanden: Steering assist fault och hill start assist fault.

    Bilen är en 2017 V6 Manuell. 

     

    Tips på vad jag kan kontrollera? någon som haft samma fel? 

     

    Kontrollerat om styrningen och backstart fungerar som det ska? 
    Kan du släcka felmeddelanden? 

×
×
  • Create New...