Jump to content

Fredrik_h

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Fredrik_h

  1. Hej! Vi var och besiktigade mustangen idag. Det visade sig att co-halten var för hög 6.3 % Men när vi lyfte bort luftrenaren för att justera luftskruvarna gick värdet ner till 3.3 % alltså inom godkänt värde. Det visade sig att när man tog bort slangen från luftrenarens vacuumklocka så kom luft in till förgasaren via den slangen, vilket sänkte co-halten. Skall vacuumklockan släppa igenom luft till förgasaren? Vilken funktion har vacuumklockan? Har den med spjäll-öppningen mellan varm och kall motor att göra. En liten förklaring på hur det fungerar hade varit bra. Mvh Fredrik och Sten.
  2. Hej. Vi funderar på att renovera motorn till hösten och har lite funderingar på om man samtidigt skall konvertera den till etanol-drift. Finns det någon som har erfarenhet av detta? Vart skall man i så fall vända sig? Någon som vet någon firma som håller på med detta, där man kan få tips? Bilen är en ht från 68 med en 302-motor. Tar tacksamt emot förslag och ideer. Mvh Fredrik.
  3. Vi bytte precis instrumenteringen på våran musse. Vi kunde precis få in en hand bakom instrumentet för att lossa muttern på hastighetsmätar wiren. Våran vajer med hölje och allt gick inte att dra mer än 3-4cm skulle jag uppskatta. Ett tips kan vara att lossa luftutsläppet på vänster sida för att komma åt muttern. Har för mig att vi gjorde så. Mvh Fredrik
  4. Hej! Förgasaren är en Autolite 4300. Och den ryker helt klart svart. Vi har justerat luftskruvarna fram och tillbaka men det gör ingen skillnad, den ryker svart ändå. Kan det ha något med inställningana vi gjorde inne i förgasaren vad det gäller flottören? Tacksam för svar / Fredrik & Sten.
  5. Hej! Efter en renovering av förgasaren verkar det nu som om bilen går rikt på bensin (det ryker en del). Vi har prövat att skruva på dom båda blandningsskruvarna men ej fått till det riktigt, det händer i stort sett ingenting när vi skruvar på dom, bilen ryker ändå. Och vi märker ingen påtaglig skillnad på hur motorn går. Kanske behöver vi ha isär förgasaren igen för att ändra någon inställning där? Väldigt tacksam för hjälp om detta. Mvh Fredrik och Sten.
  6. Hej! Förgasaren sitter där den skall igen, bilen verkar vara något svårstartad precis som din Lars när den är kall. Tack för inlägget Lars, det klarnade en hel del efter att vi fått ta del av det. Allt gick som det skulle och inga delar blev över? Får se om vi kommer till en lösning vad det gäller svårstartheten senare. Mvh Fredrik och Sten.
  7. Vi håller på att renovera en autolite 4300- förgasare och nu undrar vi hur vi skall göra för att ställa in flottören så nivån blir rätt. Vi har även läst att man kan finjustera efteråt, hur gör man detta?
  8. Tack Lars! Då blir det till att kolla upp dom. Tack för tipset Rolf! mvh Fredrik.
  9. Hej. (tack för ett mycket bra forum!) Jag äger en mustang 68' ht tillsammans med min styvfar. Vi har också långsamt-blinkande blinkers. Jag har kollat lite på el-sheman över bilen men har svårt att tyda dom. Finns det någon som vet var dom aktuella jordpunkterna sitter? mvh Fredrik
×
×
  • Create New...