Jump to content

Herrgård

Medlemmar
  • Inlägg

    90
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Herrgård

  1. Det går inte fort, men sakta! Tog några minuter och masade mig ut till garaget och lossade remmen till kompressorn, och vips, kompressor axeln stod still medans man satte snurr på remskivan . Tack och lov så kunde man snurra på kompressoraxeln iaf. Bulten till remskivslåsningen var av, och X-kilen var väck. Tur i oturen så var jag tvungen att lossa på övre kylarslangen, och ur rann det bara vatten, inte så bra i vintertider.
  2. Tog en sista tur för sässongen, och skjutsade grabben till fritte. När jag startade bilen upplevdes det att den gick tungt/hårt i motorn. Men inga konstiga ljud eller skrammel. När jag kom hem tyckde jag att det lät konstigt, inte trasigt, men nått nytt ljud, så jag öppnade huven. Då rörde sig remskivan på kompressorn och det hade även tagit i kylarröret. Kan nåt mer gått sönder, typ lager då remskivan flyttat sig? Var även ett knackljud från den, men det kan vara oljepumpen, och "ska" tydligen kunna låta om den. Finns det någon här som har kunskap om just paxtonkompressorer,för det känns som en renovering vore på sin plats. Jag har hittat renoveringskit overthere, http://www.superchargersonline.com/prod ... ts_rebuild men väldigt sparsamt med info om hur man går tillväga vid renovering, skimsmått, kultyck mm. Så tips eller hjälp med renovering är guld värt!!
  3. Är det här något? http://www.latemodelrestoration.com/item/LRS-4234B-K Är inte ute efter bättre bromsar, men det blir ett helt annat fälgutbud. Denna finns ju med, men då snackar vi helt andra slantar. http://www.latemodelrestoration.com/ite ... ersion-Kit Tips på andra kit?
  4. Nu står det en"ny" Mustang på gården igen. Blev en röd -93:a cab med aut. Och man hinner lagom hem, så kastar man sig ut på "nätet" för att leta bra te ha grejjor . Till den förra tog jag hem: 3,73 utväxling och http://www.summitracing.com/parts/PYE-XFM10/ http://www.summitracing.com/parts/PYE-SFM10V/ Dock så var den en -87:a med speed density insprut. Lät rackarns gött . I denna sitter det en Paxton kompressor och shorty hedders, men org avgas med 4 kattar. Verkar även vara orginal utväxling. Vill byta avgassystem, finns det nått nån rekomenderar som passar speciellt till respirator, eller duger Pypes grejjor? I nödfall får det bli nån med katt, men x-pipe är ett måste. Troligtvis så blir det ett utväxlingsbyte med. Även så står en 5 lug conversion högt på önskelistan, mest för att det blir ett helt annat utbud med fälgar. Tips på färdiga kit, eller nåt liknande. Läste nån stans att man kan plocka grejjor från T-bird, stämmer det? Märker man stor skillnad om man monterar frame connectors?
  5. Om jag uppfattade honom rätt så fanns inte original shiftern. Nåt annat man rent spontant skall tänka på när det gäller manuell låda? Jag trivdes kanonbra med den "gamla" foxen, men tyvärr så litade jag inte tillräckligt mycket på den lådan(aut) för att åka bana med. Bilen inspirerar ju till buskörning på bana/småvägar
  6. Hejsan! Jag är i på väg att byta åt mig en fox -89 men i annonsen står det, citat: 5 växlad manuell(short shift 2ans växel funkar bara om den växlas hårt och växlings mekanismen kärvar Fixa eller byta? Slut citat. Är det något man skall vara orolig över eller är det lätt fixat? Säljaren nämde att vxl spaken är trög även i sidled.
  7. Japp, jag skulle arrangera en Cadillacträff i Köping i samband med en crusing, och då var dom väldigt noga med att poängtera att alla Cadillacs skulle vara välkomna oavsätt årsmodell, om dom skulle bidra med grejjor.
  8. Jag är medlem i både mustangklubben och Cadillacklubben, och jag måste ärligt säga att det bemötandet jag fått på eskilstuna träffarna är helt suveränt, medans dom aktiva i cadillacklubben runt sthlm känns mer överklass och mer värd än en från landet. Däremot så är det en klubb med stark ekonomi, och ställer inte upp på träffar där inte ALLA Cadillacs är välkomna. Mustangen är såld, men efter familjeråd hemma så har vi beslutat oss för att sälja Caddyn och köpa en mindre/billigare v8 cab. Och helt klart, det blir en musse (fox) igen, men det är inte märket som avgör, kan lika gärna tänka mig en camaro el liknande, utan just den härliga känslan och entusiasmen hos musseägarna runt e-tuna som inte nervärderar nån för att man kommer med "fel" musse, utan att det är en entuiastbil man har.
  9. Tackar för bra länkar! Kommer att ta kontakt med sfro, så får jag se vad dom säger. Det känns så där, enligt deras hemsida så står det att man hellst inte skall ta kontakt med dom i mitt fall.
  10. Har en astro -88 som jag vill lägga v8 i. Jag har konstaterat att chev 305 tbi lo3 passar in inom ramen för effekt/ vrid gränserna. Men sen då? Eftersom den har en totvikt högre än 2500kg så finns det inga avgaskrav på den. Var till bilprovningen och frågade, och där ville man ha intyg från Chevrolet om lämplighet att montera den i astron. Ringde till Chevrolet sverige och dom så att ingen skriver ut intyg just nu. Tidigare fick dom från holland. Alternativet är ju att regga den som ombyggt, men då kommer ju andra gränser in 15kw/100kg. LT1 motor, eller tom en svt cobra snurra . Men betydligt mer jobb också. Alltså, går det att fixa igenom astron utan intyg från chevrolet? Andra tips och ideer mottages tacksamt.
  11. http://break.com/index/robbie-madisons- ... -jump.html
  12. Eller gör som jag, tjata, handla, tjata, handla. Jag satt på jobbet och kollade hur många fordon jag ägt sen jag fick körkort 1991. Ca 77 st, varav dessa var: 3 bussar, 6 hojjar, 5 husvagnar och 3 släp. Resten bilar. Trixet är att få dom små liven att tro att just vi behöver den bilen . Vi blev tillsammans 1995 och nu är hon helt avtrubbad . Svaret brukar bli"köp vad du vill" och en djup suck
  13. Dom här finns ju också: www.weirdperformance.se
  14. Du har pm! Plast huven, är den egentillverkad?
  15. Min arbetskolegas fru har en sån däringa datoriserad symaskin som kan sy loggor. Hon sydde på en "silverhäst" på svågerns cd fodral. Kan det vara något? Kostnaden är att ta fram den första bilden/loggan, sen blir priset mer humant.
  16. Kolla länk: http://www.gummihuset.se/ Fliken bultcirkelguiden, Där står det att thunderbirden har 108 och mussen 114,3
  17. Man lär sig nått nytt nästan varje dag . Vissa saker lär jag mig aldrig, enligt min sambo . Inte ens i min vildaste fantasi hade jag provat att växlat så Jag får prova på grusvägen i vår, när det är dax att byta olja. Och det är förmodligen dax att börja leta efter oljetillsatsen med nu. Tjipp tjille vipp så är det vår, och man står där lika förvånad varje gång med bilen på pallbockar, och hälften av grejjorna ur .
  18. Köra manuellt blir lite svårt,finns inte tillräckligt med lägen på växelspaken , L = ettan D= tvåan OCH trean (skulle vilja att den höll 2:an lite längre, ca500-1000rpm) vid pellependyl D med ring= fyran N R P Ang olja så åker jag på en mercon olja från Quakerstate. Vad är skillnaden på den och mercon V från samma leverantör?
  19. Ja,hade jag vetat att väghållningen var så hyffsat bra från början hade jag köpt en manuell istället, men jag hade inte insett att mussen har potential för bankörning. Tyvärr har jag snöat in lite på rattlåsracing när det gäller v8 & aut . Sen är jag lite lat också, varför vifta med en pinne, när det finns grejjor som gör det åt en . Men frågan kvarstår, håller en aod-låda för banåkning? Givetvis inte helt optimalt, men det är roligt att åka runtrunt. Förbaskat bra iniativ med banåkardag . Kommer med största sannorlikhet att hänga där iaf, oavsett vad svaret blir ang lådan.
  20. Nån elaking har kommit på detta: Ponys on Track Lördagen den 16 Maj 2009, Sviesta Linköping. Och här sitter jag med en automatbil . Kommer lådan att ge upp redan i garaget när man säger vad man vill göra, eller håller den för en race dag, och gärna lite till
  21. Här kommer lite som skvalar i min musse: http://www.youtube.com/watch?v=_If_4UwgepQ
  22. F n, gåshud på hela kroppen, och trångt i kalsongerna . Gillar skarpt ratthållningen med två händer brevid varann.
  23. Här kommer en liten höst hälsning från oss i köping Man får offra lite däck till vädergudarna att sommaren blir varm och solig
  24. http://www.mustangclubsweden.org/default.asp?c=1051 Söndagsträffar.
×
×
  • Create New...