Jump to content

Dr Frelin

Medlemmar
  • Inlägg

    479
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Dr Frelin

  1. Fixade detta med kort hylsa i båda mina 68:or. Eller föresten kan hända att jag fick mixtra lite och sätta hylsan på tre/kvart i början... Hur som helst så går det men det underlättar nog som sagt med lång hylsa! :)
  2. Hm... trodde man kunde komma undan flaket men det ser inte lovande ut... http://www.bilprovningen.se/download/18.14c80015141da3ca279634/1386601581418/Ombyggnad+från+bil+till+A-traktor.docx
  3. Nu till nästa tokiga idé! Min son frågade mig en dag ifall vi inte skulle sälja den vita busmustangen och köpa en "epa"... han är bara 6år än så det är väl inte aktuellt i dagsläget... till saken hör att han är lika bilintresserad som sin far och tycker väldigt mycke om att åka mustang! Idén jag har fått efter detta är. Kan man bygga om en Mustang -68 och registrera den som A-traktor för att sedan relativt enkelt kunna återställa den till vanlig bil då han fyller 18? Jag har ju några år på mig att läsa på och planera med delar osv. men det skulle vara kul att höra om någon på forumet testat samma sak eller har några kloka idéer!
  4. Finns inte en camaro i världen som är lika snygg som denna bil! Sälj camaron istället!
  5. Hallå! Är på jakt efter en "ny" andrabil då min Caddy börjar sjunga på sista versen. Börjar dock lessna på att jaga efter den rätta bilen och överväger på riktigt att klämma på nya vinterdäck och en slangvärmare på min HT - 68 och köra med den. Åker mest till och från jobbet (inga saltade vägar), hämtar barnen ibland, inga långa sträckor mao... håller jag på att bli helt galen???
  6. "Runnin' down a dream" med tom petty är ju aldrig fel i mussen!
  7. Hejsan! Har under en tid jagat en minicross åt min 6åring som är helt besatt av Mustanger och crossmotorcyklar! Har ringt på en drös blocketannonser men samtliga har blivit sålda innan jag hunnit dit eller fått dem skickade till mig med bussgods. Tänkte kolla om det finns någon på forumet som vet av någon lämplig som är till salu eller rent av har något själv. Vill inte ha några kinagrejor utan det ska vara Yamaha, KTM, Suzuki, Kawasaki eller Honda. 50cc automat eller halvautmat. Prisnivå upp till 6000 hade jag tänkt mig. Fredrik, Ring 0706622326, PMa eller maila mig på fredrik.lindberg@rvelectro.se
  8. Tänkte uppdatera lite... bytte kabeln mellan batterklämma (+) och startrelä. Sen dess har den aldrig lagt av... är fortfarande inte helt säker på att det va så enkelt men jag tänker inte göra något mer åt detta fören det ev. händer igen!
  9. Kul att höra lite olika teorier! Gjorde en visuell kontroll igår kväll både under rattstång och runt motor/generator och kan inte så något uppenbart fel iaf. det enda "fel" jag kunde hitta som "kan misstänkas" (observera den lägra graden av misstanke:) ligga bakom detta va kabelskon som sitter på kabeln mellan batteri och startrelä som såg väldigt ärjad ut och möjligen förlorar jag kontakten där. Har pressat nya skor på en ny kabel och tänkte byta den idag innan jag går vidare vilket jag tror kommer att behövas.
  10. Hej! Har fått ett mystiskt fel på min 68 cab under helgens crusing i Älvdalen. Vid var 10-20:e vänstersväng, ganska precis när jag rattat 10-20cm, så slocknar lysen och motorn dör. Detta sker under kanske 1s så ibland hinner motor dö helt och ibland kan den "hämta igen" och fortsätta gå. Va mest nyfiken om någon annan har råkat ut för detta lustiga fenomen och givetvis vore det roligt med lite teorier om vad som kan orsaka detta. Ska bli spännande att felsöka detta!
  11. Detta är en av de bättre uppdateringarna på Nora hittills. Helt underbar instrumentering!
  12. Äntligen dags att tråda in "skiten" Någon som har ett elschema som visar hur oljetryckslampan trådas orginal från lampa till givare? Trodde jag hade det i alla mina "tusen" elscheman men jag hittar det inte. Gissar att enda skillnaden är att den lampan får 12V (jämfört med mätaren som får sin spänning från voltregulatorn) och jordas mot motorn via oljetryckgivaren med slutande kontakt.
  13. Sant P-O! En del modifieringar har det ju blivit men en del prylar som är mer värdefulla än andra kan ju kanske vara värt att behålla orginal. Vet ju inte vad framtiden har att erbjuda... Angående varvräknarens inkoppling så är jag mest orolig för att ha sönder den. Men när man läser runt på andra forum så ser man ju att det finns det som kört utan resitorkabeln och det har gått bra i flera år så den kanske inte ger upp så lätt! Tänkte montera en "bypass" brytare under instrumentbrädan ifall den av någon anledning i framtiden går sönder... då kan man bara vippa över fortsätta åka. Känns lite riskabelt att bilens funktion ska bero på en mätare. Sen blir det summer på oljetrycklampan. Sen om mätaren visar rätt eller inte får jag väl kontrollera med någon annan mätare... det som jag funderar på är ju att den som du säger räknar pulser men samtidigt så är det ju ampere-pulser och det borde skilja i dessa om det är olika ohm på slingan. Vet dock inte hur varvräknaren i sig fungerar men jag gissar att det inte är ettor och nollor... Den lär nog vissa rätt förr eller senare iaf. efter mer eller mindre experimenterande när jag kommer dit, är inte så orolig, problem är till för att lösas!
  14. Bra skiss över inkopplingen av varvräknaren!
  15. För den som har tach out från sitt tändsystem är ju en sån här klockren! http://www.msdignition.com/Products/Accessories/Tach_Adapters/8920_-_Tach_Adapter,_Magnetic_Trigger.aspx Då slipper man ju dessutom motorstopp om varvräknaren av någon anledning skulle bryta ihop...
  16. Har ett litet elbekymmer angående orginal varvräknaren. Den ska ju sitta i serie med resistorkabeln som går från tändlåset till spolen. Problemet är att jag har fimpat resistansen i kabeln då jag kör med brytarlöst och har bytt bort orginalspolen... spelar det någon roll för mätarens del? Den interna resistansen i spolen är endast 0.32-ohm jämfört med 1,5 som verkar vara standard... känns som att varvräknaren kommer att visa fel. Måste jag byta ut den mot en spole som har 1,5Ohm intern resistans för att detta ska bli riktigt? Någon som "mekat" med detta? Kör med följande setup på tändningen: http://www.summitracing.com/parts/sum-850303-1 http://www.pertronix.com/prod/ig/flame/coils/45000_volt_ft3.aspx För den som har tach out från sitt tändsystem är ju en sån här klockren! http://www.msdignition.com/Products/Accessories/Tach_Adapters/8920_-_Tach_Adapter,_Magnetic_Trigger.aspx Då slipper man ju dessutom motorstopp om varvräknaren av någon anledning skulle bryta ihop...
  17. Ok, min första tanke va att lacka men sen började jag tveka... baksidan ser typ ju typ galvad ut. Framsidan ser ju inte så tokig ut mer än att vitfärgen inte ser ut som ny längre...
  18. Behöver lite råd... ska montera km/h mätare samt varvräknare i min 68 cab och har fått tag i ett instrumenthus. Som det verkar så är det i orginal patina. Min fundering är ifall jag ska ge mig på att blästra och lacka huset eller om jag ska montera mätare mm. i huset i det skick det är.
  19. Tackar... Ser ju kanske lite bättre ut på vissa bilder än i verkligeheten men bilen är busig!
  20. Det ska jag göra! Kommer en bild här i helgen, om det blir affär!
  21. Ok, tackar! Den har GT-huv och heavy duty suspension också... är lite sugen att göra den till en busbil faktiskt... ska bestämma mig i helgen. Men 75´ är rimligt för en HT även om den behöver ny lack och ny inredning?
×
×
  • Create New...