Jump to content

r_karlepalm

Medlemmar
  • Inlägg

    43
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av r_karlepalm

  1. www.liquidchrome.net/torq Vi flyttar in i våra nya lokaler 1:a juli, ligger i Miramar 15min från South Beach Är det bara nya mustangdelar eller har ni äldre grejer också? Vi marknadsför oss inte mot just äldre, men vi är återförsäljare för flertalet leverantörer som säljer delar till dom så vi kan få tag på det mesta. Sen tycker jag att det är lite kul då jag har en förkärlek till dessa underbara maskiner Ok. Får titta förbi och se vad ni har för grejer. Ska till Miami i sommar. =)
  2. Har du breda däck kan det vara så att dom fastnar i spåren på vägen och när däcken kommer ur spåren så känns det som att bilen kastas åt ena sidan. Otäckt som bara den om man inte är van att det kan hända.
  3. www.liquidchrome.net/torq Vi flyttar in i våra nya lokaler 1:a juli, ligger i Miramar 15min från South Beach Är det bara nya mustangdelar eller har ni äldre grejer också?
  4. Jag har tittat på nätet fram och tillbaka efter en ny medbringare till min C6 låda och det verkar finnas massor med olika varianter. Nu till en massa frågor: 1. Finns det olika medbringare till C6 lådor? 1.1 Varierar dom i längde? 1.2 Har dom olika antal kransar (kuggar) som man för på axeln i växellådan? 1.3 Hur säkerställer man att man beställer rätt medbringare? 2. Det verkar vara knepigt att få ett bra grep om grejerna pga. att vissa hemsidor saknar bilder eller beskrivningar på grejerna. Vet man inte exakt vad det är man ska ha så är det svårt att hitta dom. Några bra tips på bra sidor med bra priser? (Svenska som osvenska)
  5. Inne i lådan... naturligtvis.... Det som jag inte förstår är hur den kan läcka från knutkorset. Är inte hela medbringaren en hel bit metall eller är den ihopsatt av flera olika delar?!
  6. Hur kollar jag den? Sitter inte den inne i lådan? eller ska den följa med när man drar ut den?
  7. Hej! Jag har en C6 låda och trodde att det var fel i packboxen mellan lådan och kardanen. Jag bytte packboxen och upptäckte då att det läckte olja ändå. Dock upptänkte jag att läckaget inte var från packboxen utan ifrån axeln som går in i lådan. Alltså, det läcker olja inifrån axeln som går in i lådan och inte ifrån packboxen som omsluter axeln. Pratade med Hansen Racing som sa att det jag menade var "medbringare" som förmodligen läckte. Så nu kommer några frågor... 1. Heter delen medbringare på svenska och joke på engelska? 2. Finns det någon plugg till medbringaren som man kan trycka dig för att stoppa läckaget eller måste man byta hela medbringaren? 3. Vart kan man få tag i delar/ny medbringare ifrån 4. Vad är medbringaren gjord i för material? Kan man svetsa fast en liten rund plåtbit som täpper till. Sry att jag inte inte kan ge mer detaljerade beskrivningar... mitt ordförråd på bildelar är något begränsat när det kommer till dessa bitar.
  8. http://www.nitrousdirect.com/nitrous.html http://www.nos.lt/nos_faq.html http://members.aol.com/agspeed/nos.htm
  9. Ok.. låter ju bra(?!) att det går att få igenom det ena och det andra. Du skickade inte frugan på att besikta bilen? Brukar ju som regel gå lättare då. Vad har du köpt för kit och vart? De som jag funderar på med att lägga linelockers fram är att man bara kan stå still och bränna gummi. Släpper man knappen så sticker bilen framåt. Lägger man dom bak så borde man kunna reglera farten med frambromsen och fortfarande låta bakhjulen spinna fritt. Eller? Jag vet inte. Jag kastar bara upp ideer här.
  10. Hm... det var alltså besvärligare än vad jag trodde. Fast med närmare eftertanke så kanske det inte är så konstigt. Effekthöjningen är rätt ordentlig under kort tid. Så varför skulle det vara så lätt? Heh.. Smidda kolvar... har hört talas om det vid flera tillfällen men aldrig riktigt förstått vad det är för något. Vad är smidda kolvar?
  11. ok.. De lät ju lovande. Tittade dom på dina linelockers eller anmärkte dom bara inte på dom? När jag besiktade min Mach1:a så skulle den kunna ha kört på 3 hjul och ändå gått igenom. Dom var så glada att få se en "riktigt" bil så dom kollade inte ens att mitt helljus inte fungerade. Det verkar vara hugget som stucket när det kommer till bilprovningen. Före eller efter morgonkaffet, vaknat på rätt sida av sängen, personkemi.. hel jäkla vetenskap med det där.
  12. Har hört någonsans att det inte är OK att ha linelockers på bilen för bilprovningen. Ingen åverkan på bromsar och rör etc. Någon som vet om det stämmer? OM nu det är så att man inte får ha linelockers pga olika synpunkter från bilprovningen så undar jag rent hypotetiskt hur man skulle installera dessa på bästa sätt för att dom inte skulle synas vid tex en besiktning. Sen kan man sätta dom fram eller bak... Vilken kombination är bäst? Kan tänka mig en massa olika fördelar beroende på vad för låda man har. Men har man en automat som utgångsläge... så hur borde det bästa sättet att installera det hela? Bränna gummi!!
  13. Har scoutat internet och forumet på lustgas frågor och svar. Men jag får inte riktigt ut något av informationen. 1. Hur installerar man N2O "slangen" till förgasaren? Lägger man bara slangen så att den går ner med luften från luftfiltret? 2. Vad ska man ha för tryck på gasen? Vill ju ogärna ha 200bar lustgas sparkandes ut or tuben. Någon form av ventil måste ju finnas. 3. Finns det något annat som man måste fungerar på när man sätter in n2o? Inga ändringar på tändningen eller andra mekansika ingrepp? Var väl de... Såg tråden på han som använde nässpray som extra kick i motorn. hehe... Passar på nässprayen dock.
  14. Att torkarna går tillbaka till utgångsläge är en hyffsat ny grej. Gamla bilar har inte den funktionen tror jag. Kan bero på att det är mer elektronik i en Bic tändare än i en gamal bil. Förslag kan kanske vara att hitta något som passar från en skrotad nyare bil. Lycka till!
  15. Grattis och välkommen!! Kör själv Mach1 och de är en för jäkla fin bil. Hoppas du får trevligt med den och många mil tillsammans. Inte för att vara petig... eller jo lite... Sån här info går under Övrigt. Ser inte hur den är teknikrelaterad.
  16. försökte googla men hittade bara forum med 2 inlägg typ... Men det här ser bättre ut. Ska nog få ordning på dom där j---a bromsarna snart!!
  17. Har någon något tips på liknande forum gällande andra bilar? Har lite problem med en VW Golf 1.6 som jag skulle behöva bolla lite frågor om. Alla kör väl inte mustang året runt och bruksbilar brukar väl också gå sönder? Eller?
  18. oj oj oj.. ännu en gång så bevisar ni att ni är bäst!! hahaha!!! Tack så mycket!!
  19. Bättre än ingenting Bobbe. Men de jag sökte efter är något liknande den här modellen. Vet att det inte är en riktigt bil men den visar iallafall på principen på skiss jag efterfrågar. http://www.minicars.se/service/sprangsk ... Beetle.pdf
  20. Nu har jag för första gången sedan jag ställde in Mustangen kört med den. Skön känsla. Syftet var att köra den varm så jag kan efterdra den. Nu är körningen gjort och efterdragningen sker på fredag. Nu kommer min fråga som naturligvis handlar om packboxen... Jag upptäckte att när jag körde med bilen så läcker den olja från där packboxen sitter. Inget "konstigt" med det då jag vet om att den måste bytas. De jag där emot funderar över är: Är det normalt att när man lägger i backen och backar så läcker det mer än när man kör framåt Det läcker så pass mycket att när man backar så ser man hur man har backat bara genom att följa oljespåren. Jag kan inte minnas att den gjorde så förra året. Kan kanske vara så att jag inte hade tillräkligt med olja i lådan för att den skulle göra såna markanta läckage så tydliga. Fyllde på olja precis innan jag skulle köra iväg med den. Sen medans jag ändå håller på... Finns det någon som har en sprängskiss på en C6 låda?
  21. Härligt!! Då är det packbox som gäller till helgen då!!! Hittade en på Hansen Racing för 100kr. Är det svårt att sätta tillbaka packboxen? Kan tänka mig att den måste sättas på plats jämt så att den inte hamnar snett och blir skadad. Vet inte hur mycket plats man har att röra sig med men det brukar vara tight.
  22. Det är en C6 låda... Antar att det inte är något annat som gäller än de du nämde Berra? Bara för att det är en C6 låda dvs. Om man har bilen framåtlutad... kan man förhindra att det rinner ut någon olja alls då eller behöver man luta upp den så mycket att det står på nosen för att förhindra olje spill. Hur mycket olja brukar det komma ut. Så man har en uppfattning att det här är inte bra när det forsar ut olja. Handlar lite om hur mycket olja man tar med sig för att fylla på efter att man har bytt packningen. Smart idé med att märka kardanen vid bakaxeln!! Hade inte ens tänkt på det!
  23. Som rubriken lyder så undrar jag om man behöver tänka på något speciellt eller ha något specialverktyg för att byta packning mellan växellåda och kardanaxel? Har hyffsad koll på hur man lossar axeln vid bakaxeln. Men bör man tänka på att all olja kanske rinner ut när man drar ut axeln ut växellådan? Behöver man något specialverktyg för att få ut den gamla packningen och/eller när man ska sätta dit den nya? Alla råd och tips är önskvärda. Ska ta bilen till en GDS-hall och hissa upp den. Vill inte stå där sen med en Musse som inte går för egen masking och ha den på en parkering över natten eller så. Tack på förhand!!
  24. Vad är rabatten på? En rolig uträkning som man kanske inte tänker på så ofta. Medlemsavgifter är på 400kr... Säg att man får 10% rabatt på allt hos alla sponsorerna. För att man ska ha nytta av rabatten så måste köpa grejer för 4000kr innan rabatten ska vara till fördel. Och de är då per år... Så med andra ord så är det dyrare att vara medlem upp till 4000kr om rabatten är 10% rakt av. OBS!! Jag påpekar absolut inte hur vida man ska vara medlem eller inte och om det är fördelaktigt eller inte. Det är upp till var och en. Jag påpekar bara ett sätt att se rabatter och specialerbjudanden på.
×
×
  • Create New...