Jump to content

PP

Klubbmedlem
  • Inlägg

    31
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Medlemsinformation

  • CMC
    4731
  • Region
    Sydost

PP's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. PP

    Sälen träffen

    Kan ansluta till mängden av hyllningar för 50-års jubileet. Vi har haft en kanon trevlig helg och är helnöjda med den mycket väl planerade, organiserade och genomförda träffen. Stort tack till alla som jobbat med detta!!
  2. PP

    Batteri

    Vet inte om det är till nån hjälp men jag har 55A i min -98 GT cab, funkar utmärkt (gult Optima)
  3. PP

    Prioritet

    Ja visst, har du det med plastkanalen för vattnet så spricker det förr eller senare. Brukar pratas om en livslängd på 5-10 år ...men visst sen kan man ju ha tur :-)
  4. PP

    Prioritet

    Frågan var ju valet att byta avgas eller insug. Det jag menade då är att det gamla plastinsuget garanterat spricker frågan är bara när. Sen har vi ju "lagen om alltings jävlighet" vilket innebär att det garanterat händer på sämsta stället vid sämsta tidpunkt och kanske får bärga bilen hem. Skulle ett rostigt avgassystem ramla sönder kör man ju hem ändå, även om det bullrar mer än vanligt... Jag hoppas det här gick att förstå :-)
  5. PP

    Prioritet

    Med lite risk för att låta som en tråkmåns men... några omkörningar med gaspådrag (här gasar även tjejer) sen behöver du nog inte fundera mer på om insuget var bästa prioritering. /bara ett tips :-)
  6. I skuffen har du ett formpressat skydd mot cab-säcken, lossa det så har du hela paketet för drivning av cabben där bakom.
  7. Om tändkablarna aldrig är bytta kanske det är dags...
  8. Låter som klassiskt jordfel, kolla all jordning funkar inte det dra ny separat och jorda någonstans långt bak i bilen.
  9. Jag har 255 bredd på min -98 och avseende det måttet är det MASSA utrymme kvar, 285 bredd hade varit en baggis att få dit. Vet dock inte om det skiljer något mellan 95/98... Det finns ju billiga spacers på Biltema som faktiskt fungerar (till skillnad från mycket annat på det stället) http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Styling/Exterior/Spacers-2-st/ har provat med att klumpa flera tom utan att få bekymmer med obalans.
  10. http://www.dackgrossisten.se/i5.aspx Förklarar ganska bra.
  11. Har du kollat med nån annan mätare om du har oljetryck i motorn? Hade precis samma fenomen på bruksbilen för nån månad sen och det var bara att konstatera att oljepumpen hade lagt av ...så det var bara att börja skruva :-(
  12. För min egen del spelar det kanske inte så stor roll, men när man för det mesta har sätena fulla med folk och särskilt barnen som ska sitta i turbulensen i baksätet så blir allt över 50 km/h med taket uppe och ac tempererad luft i kupén. Har man "bara" en trasig kompressor brukar de ju gå att få tag på begagnade till ganska överkomlig summa. Det är ganska enkelt att själv byta den. En läcksökning/vacumsug/fyllning av kylfirma till att avsluta med brukar inte bli så himla dyrt heller ...i.a.f. min erfarenhet :-)
  13. Har besiktat tre gånger sen jag satte dit dem, ingen har sagt något än i alla fall. Kan inte tänka att de skulle äventyra säkerheten!?
  14. Ett tips kan vara spacers i gummi, ringen höjer väl ca 2 cm ...hansen racing säljer dom. Gummispacer/höjd 22 mm Artnr: MRG1285 Beskrivning: Gummispacer/höjd 22 mm Specifikation: Varugrupp: Övrigt hjulupphängning Saldo: Finns i lager Rek ex: 208 SEK Rek ink: 260 SEK Har inte nyttjat dem på mussen men funkade bra på min Volvokombi som behövde ett litet "lyft" i aktern.
×
×
  • Create New...