Jump to content

Burman

Medlemmar
  • Inlägg

    21
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Burman

  1. Jag har fjädrar, både fram och bak. Kommer ifrån en 1995 GT cab. Finns i Tomelilla i Skåne.
  2. Tjenare Freddan! Ser snyggt ut med de fästena istället för original klumparna. Men en fråga, det står att fästet för servopump inte passar till 94-95. Behövde du bygga om något för att få dit det? Har du länk på remskivorna som du kör med?
  3. 30-33nm. De ska dras stegvis. Börja med 10-12nm på alla, sen 20-25nm och sist 30-33. De ska dras ifrån mitten och ut. Finns bra bilder på vilken ordning som de ska dras om du söker på google.
  4. Tjenare! Det gäller att man har intresset och tiden för att lära sig om man ska ge sig på det själv. Vill man så är QH förmodligen vägen att gå, då det verkar vara den bästa lösningen (möjligheten att datalogga osv). Har aldrig prövat tweccer, men vad jag har läst mig till så verkar det som att QH är det som flest rekommenderar. J3 chippet som du blev rekommenderad är förmodligen för att QH bara är tänkt som ett verktyg. En del har haft problem med att batteriet påp QH dör, och då försvinner dina inställningar. Finns väldigt mycket att läsa om mappning för EFI. Jag rekommenderar www.efidynotuning.com samt eectuning.org På efidynotuning så finns det en sektion som heter write ups. Där finns mycket matnyttigt! Lycka till!
  5. Ventilen sitter på framkant utav bränsleledningen på passagerarsidan. Av med hatten och tryck ner den så märker du ifall du har tryck. Ett vanligt fel är att "pip" sensorn i fördelaren lägger av. Den kan du kolla genom att mäta med en testlampa på en injektor samtidigt som du försöker starta bilen, och du ska då få signalström till injektorn. Ett annat vanligt fel är CCRM modulen (relä-låda som sköter matning till bränslepump, fläkt m.m).
  6. Hej Rickard! Stolen kan jag med 99% säkerhet gissa vad felet är. Råkade nämligen ut för samma sak på min. Det är dreven till el-motorn/drivpinnarna som är uppslitna. Försökte gjuta egna och limma de gamla, men plasten blir så spröd med tiden att den smulas itu. Reservdelar finns inte hos Ford, men eftersom att detta är ett vanligt problem, så finns det eldsjälar i USA som har tagit fram delar. Köpte själv ifrån dem och det passade bra. Har bara testat min stol på arbetsbänken än så länge då min bil ej är klar. Har du problem med både upp/ner och fram/tillbaka? Adressen till sidan med delar är: http://www.2men1garage.net/ Kika sen under produkter och sen under Ford mustang 94-98 så finns där både drivsatser och motorer. Lättast är ifall du plockar ner stolen först för att säkerställa var felet ligger, men det är ett mycket vanligt problem med plastdreven, så det ligger nära till hands!
  7. Tjenare! Har en 1995 GT med automatlåda, och jag skulle vilja ha lite mera pulver i maskinen. Har redan planer på 4.10 Utväxling, men hur blir det med hastighetsmätaren? Har inte sett något drev på min låda, så gissar på att det är sensor styrt. Har läst lite om kalibreringsverktygen som säljs, men det verkar vara mycket strul med dem. Någon här med erfarenhet? Har byggt ett eget kalluftsinsug, med öppet filter. Men vad mer kan man/bör man göra? Vill helst slippa att öppna motorn. Hur ligger det till med smog-pumpen? Är det lönt att koppla bort den? Får man felkoder, eller är det bara till att köra på? Spjällhus, är det lönt att byta utan att göra andra modifieringar? Hur är det med mappning utav 95orna? Finns det någon i södra sverige som sysslar med sånt? Har en annan tråd uppe om kompressormatning, men har tänkt lägga det på is. Vill helst åka med sugmotor till att börja med. Tacksam för svar och tips!
  8. Har tagit i stort sett hela bilen. Det är hela bottenplattan ifrån 95an, så det enda som är "gammalt" är karossen. Kommer att bli modern inredning med. Ska bli kul att se sen hur den kommer att uppföra sig på väg!
  9. Aa, det ska bli kul när man väl får ut den på vägarna. Tycker att 67an är en betydligt trevligare bil att beskåda, men komforten och tillförlitligheten är ju en annan på de nyare. Så tänkte att då borde det ju bli prima att slå dem tillsammans!
  10. Tackar för det Janne - det var du som sa det... Om man gämför lite... Jag har för tillfället (om man kan kalla ett pågående under 3 år för tillfälle) förmånen att skruva Porsche 930 (911 Turbo) åt en god vän och där är ju turbokänslan hela bilens karaktär.... I det fallet älskar jag effekten av när turbon sparkar igång och särskilt ljudet precis innan... Vad man än väljer så blir det ju bra på sitt vis... men med lite olika karaktär... En turbo eller två på en femnolla är betydligt snällare mot bottendel och drivlina än en kompressortyp som ger mycket redan på låga varv... lågt varvtal och massivt vridmoment är inte nyttigt... varken för T5 eller AOD... men detta går ju givetvis åtgärda... Turbon går ju in mycket mjukare på det sättet... Kommer du bara åt headersen smidigt vilket man borde göra om motorn är så långt bak o inga stötdämpartorn ivägen så är ju inte en turbosetup värre att plocka ner eller? Några timmars skruvande om året är väl inga problem så sett... Det är förvisso sant, men har fortfarande rattstång och andra pinaler nära grenrören. Men jag får nog ta och ta mig en rejäl funderare, och försöka bestämma mig vad man ska satsa på. Om någon sitter på någon matnyttig info, tex en bra sida eller bok, så tar jag gärna emot tips. Håller på att kika lite på forumen som freddan302 länkade till. Finns ju en hel del kul läsning där! Tänkte också ge er en smygtitt på mitt bygge DSC05515.JPG[/attachment:11jalpga]
  11. Vill inte vara taskig men finns det inte någon regel för maxeffekt i en amatörbyggt fordon? Jo, givetvis så finns det. Det är beräknat på vikten utav fordonet. Det är därför som jag vill att det ska vara hyffsat enkelt att återställa den för besiktning.
  12. Jo det är ju ett helt annat register i en kompressormatad maskin! Angående besiktning, så är det inga problem. Min bil kommer nämligen rulla som ett amatörbyggt fordon. Är mitt inne i byggprocessen på den nu!
  13. Hej! Tittade lite på din 93a. Är lite utav en sådan setup som jag är ute efter. Men som sagt så kostar ju en Kennebell en hel del. Och ibland får man kanske tänka ekonomiskt istället Har tittat lite på turbo system med, men som jag sade innan så vill jag helst slippa massa bry med besiktning, men det känns ju som att det kanske är vilket som. Tar ju lite tid att mecka bort kompressorn med. Bakmonterat turbosystem kommer inte fungera då jag kör med sidepipes. Plats framför bilen finns det massor utav. kommer tillochmed kunna stå framför motorn i motorrummet. Får kanske bli en vortech och sen får man modifiera för att få dit den. Men om man monterar den "bak och fram", kommer den fungera som den ska då? Den kommer ju att snurra i fel riktning - sug blir tryck och tryck blir sug.
  14. Tack för alla svar! Bilen kommer bara att rulla på gatan, och kommer inte direkt "vansinnesköras". Vill helt enkelt bara ha lite mer effekt, och överladdat är ju alltid kul! Jag har funderat lite på turbo, men vill helst köra på kompressor (Mindre bry, och lättare att ändra tillbaka vid besiktning). Men måste som sagt ha en toppmonterad. Går det inte att köra med en eftermarknads intercooler på Kennebells? Om man bygger om rör osv. Vill helst slippa bygga om bakaxel, men i värsta fall kan man ju kosta på sig en annan diff och annan utväxling. Angående bromsar och subframe connectors. Kommer att köra med betydligt bättre bromsar än original, och har ett förstärkt chassie. Kommer att bygga egna subframe connectors med. Blir en ganska speciell bil! Motorn kommer att hamna 16 cm längre bak än på en vanlig, därav problemet med "sidomonterad" kompressor. Man kan ju eventuellt bygga om fästet för den, och få den till att komma "högre" upp. Men det innebär ju också massa jobb med rör och slangar. Hur mycket mera effekt kan man räkna med om man bara kör på ett par andra toppar, insug, kam och avgas (grenrör + komplett avgassystem) ? Behöver man mer saker? Typ throttle body, spridare, chip/mappning osv ? Mycket tacksam för svar!
  15. Hej! Har lite planer på att bygga om motorn i min 95a till nästa vinter, och behöver ha lite tips och råd på delar! Har tänkt mig att åka med kompressor, men vilken ska man ha? Behöver ha en som är toppmonterad - dvs inte en som sitter vid sidan (Motorn kommer att sitta långt bak, så stötdämpartornet kommer att vara lite i vägen). Har kikat lite på Vortech, men det verkar bara finnas sidomonterad enligt deras hemsida, men vissa onlinebutiker verkar saluföra en toppmonterad modell (http://www.latemodelrestoration.com/ite ... FG218028SQ). Vad behöver man mer? Har lite funderingar på andra toppar, kam, avgas och insug. Om någon sitter på en bra setup, tips eller länkar där man kan läsa sig till mer, så posta på (Är min första icke förgasarmotor som jag ska trimma) Har även lite funderingar angående drivlinan. Hur mycket håller automaten för? Finns det shiftkits och dylikt till den? Bakaxeln? Är mycket tacksam för svar!
  16. Jo det ska inte vara något problem. Tänkte mest att det fanns fler alternativ på eftermarknadsdelar till 4.6an. Tänkte samtidigt ta en manuell låda (har automat nu). Någon som vet hur pass automatlådan klarar större påfrestningar? Är tänkt att motorn ska landa på runt 400-450hk.
  17. Tack för svaren! Blir nog till att behålla motorn och lådan ifrån 95an. Hittade inget lämpligt objekt att ta hem, så får bygga helt på 95ans bottenplatta och behålla motorn och lådan. Finns ju en del kul saker till den med!
  18. Hej! Har suttit och tittat en hel del på detta forum, men detta blir min första post här! Har en liten fundering. Har en Mustang GT 1995 med 5.0L motorn, som jag ska använda till ett bygge som jag håller på med. Kommer att använda mig av bottenplattan och motorrum/bakaxelhus ifrån 95an. Min fråga till er är, är det samma motorfästen på de olika årsmodellerna i denna generation? Kan jag t.ex ta en Cobra motor ifrån en 97a och lägga i den istället för min 5.0a i min bil ifrån 1995? Eller skiljer dem sig åt i utformningen utav motorrum / fästen? Samma sak med bromsar, bakaxel, hjulupphängningar etc. Är det samma infästningar på dem? Inredning? Ser ju ut som att det är samma, men samma sak där, är det samma infästningar till stolar, instrumentbräda etc på de olika årsmodellerna? Misstänker att det är det, men skulle bli väldigt glad om någon kunning människa här vet. Vill ju helst inte släpa hem en bil till och sedan inse att jag måste bygga om allt igen för att få det till att passa. Tack på förhand, Mattias
×
×
  • Create New...