Jump to content

Kalle.h

Medlemmar
  • Inlägg

    36
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

About Kalle.h

  • Födelsedag 1974-11-07

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kalle.h's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

10

Omdömespoäng

  1. Bytte tillbaka till gamla manuella pedalen, nu är bromsen mjukare igen ,för mjuk. Och bromsverkan är tveksam. Ska prova att besiktiga imorgon men är tveksam! Jag har redan beställt ett originalservo som kommer att monteras med rätt pedal sen får jag se om det hjälper. Då vet jag åtminstone vad jag har för komponenter monterade. (Nästa gång jag ska byta servo och pedal åker nog stolen ut så slipper man bryta ryggen).
  2. Ok. det förklarar ju att pedalen har konstigt läge. Jag har ju bytt till servopedal i tron att det satt fel pedal där från början! Alltså kanske jag ska börja med att sätta tillbaka den gamla manuella pedalen. är detta någon nödlösning att inte byta pedal eller är det vanligt att man gör så? Om jag inte har fel mig så bytte jag pedalen just för att bromsen var för mjuk och trodde det berodde på fel pedal! Detta var ett tag sedan, jag har knappt kört med bilen senaste året pga andra problem som är lösta nu. Rören är kopplade så att från bakre behållaren på huvudcylinder (den stora) går det till frambromsarna via fördelningsblockets 3/8 anslutning och ut till respektive frambroms, och den främre behållaren på huvudcylindern går så klart till bak via 7/16 anslutningen.
  3. Per. Tror du att boostern kan vara trasig trots att jag kan känna en liten rörelse i pedalen när jag startar motorn? Plockade igår ur fördelningsblocket för att se om jag kunde hitta något synbart fel på det vilket jag inte gjorde. När jag sedan tar ur boostern så är den inte lik någon booster som jag sett som ska passsa till mustang 67! inte heller är tryckstången rätt för min 67:a. Nog för att det är eftermarknadsgrejor men den ser inte ut att passa och när tryckstången är helt ihopjusterad är ändå pedalen hög. Även hålen i torpeden är uppborrade och c-c måttet något ändrat! Det blir till att beställa en ny/rätt trots allt. Kolla bilderna och se vad ni tror. Per . när du sätter justerbar ventil på bakre kretsen tar du då bort fördelningsblocket helt och går från huvudcylindern direkt till främre? //Kalle
  4. Nej oken kärvar inte, den drar inte snett utan det bromsar lika dåligt på båda sidorna. Provade att bromsa lite på garageuppfarten i går och när jag tar i riktigt mycket så lyckas jag låsa bakhjulen!!! så jag börjar misstänka distrubitionsventilen (se bild) eller vad den nu kallas.Har läst att när man luftar bromsarna kan cylindern i ventilen som indikerar fel i bromssystemet flytta sig och orsaka problem. Med tanke på att bakhjulen låser sig före framhjulen så bör väl inte bromsservot vara problemet? Har även kollat anslutningarna hur det är kopplat från huvubromscylinder och till distrubitionsventilen och det stämmer. Kan slitage i huvudbromscylinders innanmäte göra så att jag får tryck till bakre kretsen men inte till främre?
  5. Boostern håller vakuumet och motor vakuumet ligger på 17 -17.5 borde räcka eller?
  6. Jag har kollade det för ett tag sedan och då håll den vakuum, men ska kolla igen ikväll för att vara säker.
  7. Hej. Har ganska hård bromspedal, måste trycka till ordentligt för att få stopp på bilen. Är det nån som har koll på storleken på huvudbromscylindern, den som sitter i nu är på 1". Det verkar ju finnas olika storlekar beroende på trumma, skivor ,manuell eller servo. Men när jag kolla på tex VP så verkar alla vara med 1" cylinder. Jag har kollat oken och dom verka bra (enkolvs ok). Backventilen för vakuum funkar. Bromsen sjunker när man startar motorn som den ska, dock sjunker den för lite tycker jag. Bilen är ombyggd från 4 bult till 5 bult och från trumma till skivor ifram. Detta är gjort i USA innan den kom hit jag har därför ingen koll på exakt vad som är bytt, det kan vara ett kit ifrån Scott Drake? Pedalen har jag bytt eftersom det satt en pedal till manuell broms i innan. Kan jag ha fel storlek, finns det ens olika eller har jag fattat fel? Va härligt det är när någon annan har byggt om och man inte vet vad som är gjort :). Mvh Kalle 1967 ht 302
  8. När jag lyfter bilen på en sk låglyftande saxlyft och lyfter på dom vanliga ställena så lyfter jag väldigt lång in på plattformerna. Man lyfter alltså ganska "smalt" på bilen. Vilket innebär att lyften blir väldigt snett belastat. Tanken är att man ska lyfta i trösklarna som man kan på moderna bilar. Törs man lyfta i trösklarna på mussen?? är det nån som har provat? //Kalle
  9. Har nu kollat kammen genom att mäta alla ventiler hur mycket dom trycks ner. Jag har en spridning på insugssidan på 0,64mm och på avgassidan på 0,7mm, bra eller dåligt?? Om man däremot räknar på hur mycket kammen lyfter och med vipparmens utväxling så får jag inte så mycket lyft som jag borde få,, i teorin. Jag är inte speciellt insatt i kammar men så här har jag provat att räkna: lyft insug enligt kamkort 0,2990" i mm blir 7,59mm gånger vipparmens utväxling som jag tror är 1.6 då har vi 12,15mm i ventilens rörelse. Men där har jag "bara" 11,3mm i verkligheten. Visserligen med lite halvdålig magnetfot till klockan men är den avikelsen inom ramen för mätmetoden eller är det illa, eller har jag räknat fel? Jag hade räknat med större avikelse om kammen skulle vara nerkörd!!!!
  10. Ok men hur blir det om en lyftare inte är riktigt fylld med olja, då bör jag ju få ett felaktigt resultat? För dom läcker väl ut olja om dom får stå ett tag? Förresten så provade jag Pers tips att köra på startmotorn utan tändning,,,nålen fladdrar.
  11. Jodå jag mäter under förgasaren. Bra tips att kolla vacuum utan tändning, ska genast prova. Jag har provat med min gamla original tändning tidigare och upplevde snarare att den gick sämre, ska tilläga att skicket på den är riktigt tveksamt. Har hört att det är flera som inte är så imponerad av HEI tändningar,men vill gärna vara säker på att den är dålig innan jag lägger pengar på ett annat system. Ska kolla om det går att låna ett annat tändsystem för att prova. Tbird: har varit inne på nerkörd kam också, hittar jag inget tändrelaterat snart så blir det nog till att riva ner och kolla så att kam och lyftare funkar som dom ska. Förstår att det kan vara svårt hjälpa till på forumet men jag har ändå fått lite ideer och tips att prova. Tackar så länge.
  12. Svängningsdämparen som satt på tidigare var en 28oz men gamal så därför köpte jag en ny i våras för att vara säker på att den var ok. Flexplattan är också ny, det följde med en 28oz men 164 kuggars flexplatta till stroker kittet men vad jag förstår så ska det vara 157 kuggars i mustangen så därför är även den ny. Vevaxel har jag fått bekräftat ifrån tillverkaren att den är ballanserad för 28oz. DOCK är inte delarna balanserade ihop vilket dom nog ska vara för att få bäst resultat. Det som inte talar för obalans i veven är att första provturen i år kändes ganska okej sen kändes det sämre och sämre, så nånting har förändrats, samt att den ryckiga tomgången och vibrationerna på högre varv inte upplevs som 1 gång per vartal vilket det borde var vid ren obalans. Kan turbinen vara på väg att ge upp?? Kan dåliga lyftare ge dom här symptomen? Förmodligen bör jag balansera allting ihop men det känns inte som om det är orsaken till mitt problem. Det som stör mig är att vad jag förstår med en ganska normal kam så ska man ha ett stadigt vacuum, vilket jag inte hade och efter byte av toppar så har jag kvar samma ostadiga vacuum!!! som enligt alla källor tyder på slitna ventilstyrningar?? Kan även nämna att komp testet så väldigt bra ut, så det känns som om ventilerna jobbar som dom ska eller? Har slut på ideer!!
  13. Vacuum diagnos 302:a Problem med vibrationer/misständningar För att göra en lång historia kort så har jag fått problem med vibrationer i motorn.Detta har pågått under än längre tid. jag upplever det som om den misständer lite på tomgång, ökar jag varven så skakar det rejält. förra året mätte jag vacuum i insuget och nålen fladdrade våldsamt fram och tillbaka. Enligt allt information jag hittade då så tyder det på slitna ventilstyrningar, perfekt tänkte jag där har vi felet. Kom över ett par begagnade E7TE toppar som skulle ersätta dom gamla 289 topparna ifrån 1965. Topparna planades och ventiler och säten slipades/frästes, dock ansågs ventilstyrningarna duga så dom byttes inte. Motorn sätts ihop och sätt i bilen. fortfarande dålig gång. Mäter vacuum och har EXAKT samma symptom /fladdrande nål). Jag har svårt att tro att det är samma fel på dom nya topparna som har "riktiga" ventiltätningar mot för dom gamla som hade "umbrella type", även o styrningarna inte byttes. Är det nån som vet om fladdrande nål kan tyda på något annat fel förutom dåliga ventilstyrningar? Motorn ifråga. 70 tals 302 block Eagle 347 stroker kit Edelbrock performer insug Edelbrock 1405 förgasare HEI Kina tändsystem E7TE toppar Kamaxel Comp cams 31-234-3 Mvh Kalle
  14. Problemet är att dom 11.4" jag hittat är till "pan filled" C4. Har skickat en fråga till en firma i usa om det går med "pan filled" turbin till en "case filled" låda så länge man rätt bultcirkel på flexplattan.
×
×
  • Create New...