Jump to content

svt

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av svt

  1. Har du kommit på var skruven kom ifrån? Alltså den som ställde till det från början.
  2. Affe! Kan du förtydliga lite? Tack.
  3. svt

    Tuner

    Är det någon som har bra erfarenhet av en tuner, DIABLO,SCT eller vad det kan vara? Borde ju gå att göra något med tanke på att bilarna från början är inställda för 91oktan? Dela med er av era erfarenheter tack!
  4. Det var just det jag undrade; Kan dom läsa koderna?
  5. Jag har en -71 cab som jag köpte för ett tag sen. Den är "förreggad" med svensk nr.skylt, alltså intagen innan ändringarna för något år sedan. Grejen är att det är en 6:a bil från början, och nu har jag hängt i en 302". Enligt mig borde det inte vara några problem (-71 tll -73 hade ju alla 5-bultat), eller vad tror ni? Måste jag göra i ordning en fin V8-bil bara för att hänga i en 6:a (som jag redan sålt) inför besiktningen?
  6. Hur gick det? Blev det någon Cobra? (Har själv en -01 Cobra cab, mycket trevig bil :-) )
  7. Hej. Någon som vet om -06:ans fälgar passar på en -01:a? Samma bultmönster , ET, nav?
  8. Hej. Lite less på dålig laddning med gamla grejer. Undrar om någon vet på rak arm en "modern" generator med inbyggt laddrelä som i princip passar direkt på en -71 Mustang med 302"?
  9. Då är ju frågan om den är likadan till -71:an. Sitter "pinnen" till pedalen fast i huvudbromscylindern? Om så är fallet har du en köpare...
  10. Måste byta huvudbromscylinder på min -71:a med trummor runt om och ingen servo. Dock verkar det svårt att få tag huvudcylindern. Pinnen som trycker sitter fast i huvudbromscylindern, och de jag sett till salu är utan pinne. Kanske någon som rent av provat att hänga dit grejer från annan bil/märke och fått servo "på köpet"? Jag behöver nödvändigtvis inte ha originaldelar. Funktion före fabrikat...
  11. Hej. Tar upp en gammal tråd. Hur gick det med kompressorkitet till -01 Cobran? Sitter och funderar på om jag ska ha lite mer snurr under huven. Någon vet någon firma som fixar rubbet med mappning och allt?
  12. Är det någon som vet med säkerhet om man måste byta karossmotorfästena (de som är skruvade i chassiet) när man ska byta från 6:a till V8 (302") i en -71:a Mustang? Och i så fall, tips om var jag kan få tag på sådana... Tack!
×
×
  • Create New...