Jump to content

markus.torgen

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av markus.torgen

  1. Vevstaksbultarna ska skrivas till på inköps listan. Stakar och kolvar får vi se hur det blir med då, beror på vad som sitter i den nu. Sen måste ju plånboken tillåta allt också Håller på att lägga klinker i garaget så det måste bli klart innan jag kan lyfta ur motorn. Har inte den blekaste vad den innehåller idag, så det ska bli spännande. Tänkte på vipporna, om jag sätter i 1.5 vippor blir lyftet mindre då eller vad händer? Vad är egentligen bästa förgasaren Edelbrock/Holly? Vad är egentligen bästa insuget RPM/Stealth/Något annat? Fortsätt gärna att kommentera om det är något annat som bör byttas samtidigt. MVH / Markus
  2. Det var som fan. Lite roligt är det att boken "How to rebuild the Small-Block Ford" säger att man ska ha en high volume vid street och uppåt. Som vanligt med bilar alla tycker olika... haha Tack för bra info och snabba svar. Klockrent forum många kunniga personer och snabba svar LIKE!
  3. Så högvolyms oljepump är mer för en strip/drag motor?
  4. Hej, har en 289 v4 som sitter i en HT -65. Nu under vintern hade jag tänkt att lyfta ur motorn, byta packningar och kolla skicket på den. Har samtidigt tänkte att plocka ur mer effekt, men vill ha er hjälp att bedöma vilka delar som bör användas. Jag är fullt medveten om att det troligtvis är billigare att köpa en Crate Engine men det vill jag inte PUNKT. Användningsområde: Gatan men med mycket effekt. (Street/Strip) Budget: Har ingen uppsatt budget, men får ju inte var för hög. Alltså ingen kompressor kit /insprutning. Effekt mål: 300-400hk riktiga pollar. Min önskelist: Vevaxel: Std med en balansering (Hur högt varvtal klarar den?) Stakare: Std (Hur högt varvtal klarar dom?) Kolvar: Befintliga (Beror på om jag har tillräckligt med spel mellan kolv och ventil.) Toppar: AFR SBF 165cc 58cc chamber eller AFR SBF 185cc 58cc chamber Kamaxel: COMP Cams 284HR (Ska man köra roll eller flat?) Vipparmar/Rullvipor Vad ska man ha och vilka??? Stötstänger: Chromoly Insug: Edelbrock RPM alt Weiand Stealth Förgasare: Edelbrock Performer 600cfm? Holley? Tändning: Ignitor II Bränslepump: Edelbrock 1725 kanske Oljepump: high volume av något slag Vad tror ni om dom här delarna kan det fungera bra? Vad skulle man kunna få ut för effekt? Säg till om jag missat något!
  5. Tack för svaren. Var i veckan och hissa upp bilen och såg att den läcker en hel del olja vid kåpa där man gör justeringen, så ska börja med att åka till Hansen och köpa nya packningar. Då justerar jag den samtidigt och hoppas att jag slipper få fler överraskningar när jag svänger till vänster.
  6. Hej, har lite problem med styrservon på min mustang. När jag svänger åt vänster så måste jag hålla emot annars svänger den väldigt mycket av sig själv. Men åt höger är det inga problem. Jag har inte testat att göra något ännu. Vill ha lite tips på vart man ska börja. Är min första Mustang så har ingen koll hur det fungerar. Det är en Mustang från 1965.
×
×
  • Create New...