Jump to content

fredrikla

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av fredrikla

  1. Tackar så mycket för hjälpen! Ska dubbelkolla slangarna en gång till. Har även köpt ett nytt påfyllningsrör så därmed blir det ju en ny ventil också, även om jag tyckte den gamla gick rätt så lätt också.
  2. Tackar! Har du någon koll på vad de blå grejorna gör? Den stora går ner halvvägs i tanken och den lilla sitter bara i toppen. Blåste igenom alla slangar med tryckluft på lågt tryck idag, flödande fint överallt utan något annat än luft som kom ut i ändarna. Testade även att trycksätta tanken och samtidigt klämma slangarna från de blå ventilerna, kom luft ur båda. Vilket jag antar är bra. Såg däremot att påfyllningsröret rostat lite och det fanns en del småhål i det. Har ju inte varit så jag sett något bensinläckage men hål var det allt och kommer ju knappast bli bättre. Tycker dock inte det borde påverka tankningen annan än att möjligen soppan rinner ut. Hittade även en halv gummitätning från där påfyllningsröret går in i tanken i tanken, så är väl någon som bytt packningen men glömt halva kvar. Men antar inte heller den bör ha påverkat, mest legat på botten och tatt upp lite bränslevolym Kommer troligen att testa att sätta upp tanken med nytt påfyllningsrör och se. Det där luftröret ur stora ventilen var ju halvt tilltäppt så är ju om det haft med det att göra.
  3. Köpte bilen (Mustang GT -01) i augusti förra året och upptäckte ganska snart att den var väldigt svårtankad. Börjar man tanka så klickar pumpen efter en liten stund. Sen kan man hålla på så, klick, klick, klick. Går att få lite flyt i tankningen om man lyckas hålla handtaget intryck 1/5-del av max och virder det lite men även då slår det ifrån efter ett tag. Hur som haver så tar det runt tio minuter att tanka fullt vilket blir väldigt störande i längden, speciellt när kön bakom börjar hopa sig med ett gäng sura blickar. Känner jag måste få rätsida på detta annars lär tråkiga saker inträffa När jag sökt runt lite så har jag sett att årsmodellerna 05-07 typ haft lite problem med för snäva påfyllnadsrör vilket skapat ovanstående problem men lär ju inte vara fallet med min bil. Misstänker snarare att det är något med avluftningen som strular. Man hör ju att nivån stiger i röret och det bubblar. Har även när jag stängt av bilen hört ett smällande ljud i tanken, som det varit undertryck och tanken bucklar ut sig när suget från bränslepumpen försvinner. Började med att kolla kolkanistern, solenoiden till denna samt slangarna runt tanken utan att hitta något. Har nu rivit ner tanken för fortsatt letande, vet dock inte vad jag ska leta efter. Sitter två ventiler och en tryckgivare (tror jag) som alla sitter ihop med samma slangpaket till kolkanister, motoråterledning, och ventilation upp i tankröret. Den stora blå ventilen tror jag är någon form av tryckutjämningsventil då den har ett rör som går rakt ut i luften. Antar det jämför trycket i och utanför tanken på något vis och släpper ut övertryck vid behov. Har läst att man ska vara rädd om den då den både är svindyr och svår att hitta. När jag tog ner tanken var röret som går ut i luften täppt till hälften med jord, funderar på om det kan vara felet även om det inte känns som den har med tankpåfyllningen att göra. Sen finns de en liten ventil som jag mer misstänker är för att släppa ut övertrycket när man tankar och troligen ångor på något vis. Sett att den iaf finns som reservdel lite varstans och funderar på om det alternativt kan vara den som strular. Någon som vet lite hur EVAP/gasåterledningssystemen fungerar på dessa bilar och som kanske haft liknande problem? Verkar ju vara lite anorlunda system på 99-04 än de tidigare.
  4. Spännande tråd! Är även jag på jakt efter något roligare avgassystem då nuvarande knappt hörs om man inte kör nercabbat. Kikat en del på Magnaflow Magnapack då jag gärna har rätt mycket ljud, men samtidigt inne på om det då låter för mycket. Låter ju bra på Youtube men säger ju inte så mycket om verkligheten alltid.
  5. Gjorde faktiskt så att jag köpte två nya nycklar plus den gamla. Så finns nu totalt tre nycklar inlagda av Ford.
  6. En liten uppdatering! Då var nycklarna klara och programmerade. Köpte ämnen på eBay, lät min lokala låssmed slipa dem och sen fick Ford koda in dem. Var enligt verkstaden (Brandt Bil) som vilken Ford som helst. Koppla in datorn, vänta tio minuter och sen koda in nycklarna. Gjorde så att de la till nya nycklar först så det verkligen fungerade, sen tog bort alla nycklar för att få bort de som kommit bort eller dylikt för att sedan lägga in alla igen. Så nu kan jag åka utan att behöva vara livrädd för att slarva bort nycklarna och få en massa merjobb...
  7. Så diagnosverktygen ska fungera med både Europa- och USA-bilar med andra ord även om personalen på givetvis verkstaden bara har utbildning på de bilar som sålts i Sverige. Den länken hade jag inte sett, var en bra sammanfattning. Är ju metod C som gäller för mig. Har beställt två blanka nycklar på eBay nu iaf. Bara invänta dem så får vi hoppas verkstaden lyckas få in dem...
  8. Har köpt mig en Mustang GT -01. Fick givetvis bara med en nyckel vilket känns lite sådär om man strular till det. Smidigaste vore kanske att åka till Grufman och låta dem fixa nya nycklar, bor dock 30 mil från dem så känns lite långt att åka. Hade istället tänkt göra som så att jag fixar nyckelämnen på typ eBay eller Grufman och låter min lokala låssmed slipa till dem. Sen ska ju dock någon programmera in dem till bilen. Läst på mycket om själva programmeringen och vet rätt bra hur det går till, att däremot hitta någon som vet att de kan programmera in dem känns svårare. Mycket hysch-hysch och okunskap verkar det som... Vart och pratat med min lokala Fordverkstad vilka trodde (men var inte säkra) att de kunde programmera dem och var villiga att prova om jag då fixade nycklarna själv. Hade ju Ford IDS och VDS eller vad de nu heter. Har egentligen två funderingar som jag inte känner att jag lyckats reda ut. 1. Fungerar den diagnosutrustning som en svensk Fordverkstad har med en USA-bil, i detta fallet IDS och VDS då? Har Ford Europa och USA samma utrustning och databaser till sina bilar rent datatekniskt? 2. Går det att programmera fel? När jag pratat med Grufman nämnde de att det på något vis gick att få bort gamla nycklar utan att få in nya och strula till allt ihop så man fick gå... Ska försöka höra runt med lite fler Fordverkstäder. Någon måste ju fått frågan tidigare och veta något kan man ju tycka...
  9. Hej! Efter att ha åkt Saabcabbe ett antal år så har jag blivit allt mer sugen på en V8 istället. Har nu efter lite velande skaffat en Mustang GT cab -01. Mycket nytt att ta in och finns en del småfix på den men känns hittills helrätt!
×
×
  • Create New...