Jump to content

jhurtig

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av jhurtig

  1. Hej, inhandlat justerbar stötstång samt lätt vikts fjäder till lyftarna,eftersom det ej satt några stänger i alls vid köp av motor. Såå,hur går man tillväga nu,är det bara rotera motorn o markera ventiltoppen med tusch och justera tills jag finner bra längd? eller måste kammen vara i nått speciellt läge?såg även att rullvipporna är olika slitna i botten mot bulten/guideplates, dags och byta också? tacksam för svar!
  2. Försöker lista ut vilka toppar jag har och även vilka tändstift jag skall använda,begagnad 289, möjligen 302/351c toppar. Har de mindre gängorna för tändstift,har hört att ford bytte nångång på 70 tal?. Hittar inga gjutnr på toppar heller,gjutgärn iaf.Nån som har lite tips? snacka med summit.De tyckte jag skulle köra med .460 i reach(längd),men lite osäker.
  3. Ja tanken har slagit mig under de senaste dagarna att riva isär den,men ska nog nog spruta in lite olja o låta sitta nån dag och testa och spänna musklerna.
  4. Köpte en 289 av en kille som hade importerat den från USA,ska försöka få i ordning den nu,Öppna ventilkåporna och kollade lite,då såg jag att det inte satt några stötstänger alls I,eftersom kamen är bytt samt rullvippor,så ska jag mäta vilken längd jag behöver ha på dem,då funderar jag,när jag ska dra runt motor för att kolla just längden så är det rusktigt tungt, kör med vanligt spärrskaft på vevaxel,dock inte mkt olja i motor,men ska väl kunna endå kunna dra runt lite? hur mkt måste jag ta i,motor är ute ur bilen,ingen tändstift i . TIPS?
×
×
  • Create New...