Jump to content

6th Avenue

Medlemmar
  • Inlägg

    62
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av 6th Avenue

  1. Min bil har förvarats i kallgarage under några skånska vintermånader. Har plockat ur batteriet och förvarat det separat i varmgarage. Har inte haft några problem över huvud taget.
  2. Såg den nya 2015 Mustangen köra förbi utanför Shellmacken i Löddeköpinge i Skåne idag. Mörkgrå metallic, osäker på om det var en GT eller en V6. Tyvärr gick det för fort för att hinna fotografera. Tidigare har jag bara sett den på bild och har varit ganska ljummen i mina omdömen om den nya designen. Jag är därför förvånad över min egen reaktion. Bilen var bannemig riktigt snygg!! Definitivt habegär. Så kan det gå. Grattis till er som har beställt en! 'If you don't look back at your car when you park it, you've bought the wrong car.'
  3. Har också använt HC bilservice i Lund. Osäker på kostnaden men nöjd med resultatet.
  4. Har samma erfarenheter som Greven1. Fick hjälp med en EU konvertering. Dom monterade fel sidoblinkers och baklyktorna läckte vatten. Dom lyckades också montera fel sänkningsfjädrar... Trist och mycket nonchalant bemötande när felen påtalades.
  5. CJ Ponyparts fungerar problemfritt.
  6. Håller med om principen att inte stirra sig blind på premien utan också väga in vad man får för pengarna. Men jag har helt andra erfarenheter av IF och är kanonnöjd med deras hantering av en ganska nylig skada.
  7. Ford Försäkring via IF blev billigast för mig. GT 2014.
  8. Är något dyrare hos Rix 90 i Stockholm. Ca 4-5000 kr om jag minns rätt.
  9. Monterade stripes förra året och håller med, Rix 90 är suveräna. Provade först med Wrapkings i Ystad med tämligen mediokert resultat. Det var både snett och krokigt och det tog en evinnerlig tid att få någon respons över huvud taget när jag reklamerade arbetet. Undvik.
  10. Conny T. Är nyfiken på vilken firma du använde i Löddeköpinge. Bor själv i Bjärred som är nästgårds. Har använt både firma i Ystad och Stockholm men använder gärna någon i närområdet.
  11. Trista historier med oseriösa handlare, men kul att du hittade rätt tillslut! Bra att du delar med dig till övriga på forumet. Säljarna på Akvidson var alldeles säkert hur trevliga som helst. Men att medvetet lämna ut en felaktig Carfax för att lura dig är banne mig inte ok.
  12. Bytte i fredags in min 2014 GT med mycket lull-lull. Ville egentligen sälja nästa höst efter en förhoppningsvis fin sommar 2015. Men med nya modellen på väg in och med priser som åtm ryktas bli resonabla så bestämde jag mig för att skiljas från ögonstenen redan nu. Jag resonerade nog ganska likt det Per beskriver ovan. Jag tycker att jag fick ok betalt när man jämför med vad som ligger ute på blocket och bytbil. Men jag tog en en rejäl smäll eftersom jag var förste ägare till bilen... Nåväl, den tjänade sitt syfte och jag har haft enorm roligt med både bilen, CMC cruisingar och forum. Jag återvänder definitivt till stallet när nya modellen börjar dyka upp som begagnad. I mellantiden hittar ni mig nersjunken i en BMW Z4 35is. Kul som tusan att köra men den låter alldeles bedrövligt från utblåset....
  13. Låter som trevlig lördagsshopping! [emoji106]
  14. Du har rätt. Samma motor, samma avgassystem. Därför låter det lika. Just dessa är ganska dyra, ca 5-6 tsek tror jag mig minnas. Köpta hos Grufman i Sthlm. Kan säkert ordnas billigare med eget köp i USA och skeppning till SE. Du kan hitta lite roliga (och informativa) test av dämpare på latemodelrestoration.com där bla Ford Racing m-5230-mgtca1 är med. Men som du själv säger, youtube gör inga dämpare rättvisa. Jag valde mina baserat på rekommendation från en kollega i USA som renoverar/reparerar Mustanger på sin fritid. Hans val är FR500s för årsmodell 05-09 och MGTCA1 för senare modeller. Och jag är helnöjd. Tom mina grannar som är två seriösa revisorer har bett mig starta bilen för att få lyssna på mullret... Svårslaget.
  15. Det är exakt samma ljud. Mustang 2013 är identisk med 2014.
  16. Monterade mtgca1 axle backs (GT500 originaldämpare 2009-2011) i april i år på min 2014 GT. Är tok-nöjd med ljudet. Djupt dovt muller på tomgång och rejält V8 ljud när jag drar på. Lagom högt, grannarna hör definitivt när jag lämnar uppfarten men jag får bara beröm, inget gnäll. Dämparna är helt utan resonans i hela varvtalsregistret. Burkarna tittar fram lite grand under bilen när man ser bilen bakifrån så jag målade dom svarta innan montering. Nu är dom helt osynliga. Rekommenderas varmt!
  17. Låter trevligt med USA-semester! Jag kontrar med Sundsgaraget i Helsingborg tidigare idag...
  18. Kul. Välkommen. Jag finns några mil söder om dig. Vi kanske ses i vimlet.
  19. Välkommen! Trevlig bil! Jag tillbringade ett par år i Fagersta lite norr om dina hemtrakter. Mycket vilt i skogarna däromkring. Körde på en rejäl älg. Hade aldrig hänt om jag hade haft Mustang på den tiden, då hade jag kört ifrån den istället för att köra på den...
  20. Helt rätt gissat. Acceleration har väsentligt högre prioritet än maxhastighet nu när jag inte är snabbast i släkten på 0-100..
×
×
  • Create New...