Jump to content

kranskotarn

Medlemmar
  • Inlägg

    31
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av kranskotarn

  1. Någon har sagt att en besiktningsman i clubben först måste besiktiga bilen Vad det innebär vet jag inte.
  2. Hej. Måste jag gå med i någon annan bilklubb för att kunna utnyttja mustangclubbens erbjudande på försäkringar? Jag har en Ford Mustang, V8, automat av 1966 års modell. Mvh: Evert Strandell
  3. Hej. Jag har en Mustang-66, cabriolet. automat, V8. Min försäkring hos Folksam kostar 903 kr på 3 månader. Det tycker jag är ganska dyrt för en bil som står i ett garage 9/10-delar av året. Har inte mustangklubben någon form av veteranbilsförsäkring som ligger bättre till än 3600 kr om året.
  4. Hej. Nu är lådan fixad. Det var en liten vakumslang som var så musken så det blev otätt. Nu växlar den fint igen.
  5. Någon som råkat ut för att automatlådan plötsligt sluta att växla. Jag hade min musse stående i garage. Så kom en reparatör och körde upp den på en liten transportbil för reparation. När reparationen var och jag skulle köra hem bilen, så funkade plötsligt inte växellådan. Vad kan detta bero på? Ingen reparation av lådan var aktuell, så den är ju orörd.
  6. Hej. har någon här planat topplocken på sin musse? I så fall, var? Var köpte du topplockspackning, eller sotningssats? Var jobbet väl gjort? Pris?
  7. Tack för svaret. Jag får väl se hur jag kan fixa till det.
  8. Hej. Någon som vet om bakhjulslagren på Mustang 1966 är justerbara? Eller måste jag köpa nya?
  9. Hej. Till slut så löste det sej med registrering och sådant. Men passagerarantalet tycks ju va ganska godtyckligt beroende på var man besiktiga. Mvh: Evert
  10. Efter en väldig massa tjafs med Transportstyrelsen så är bilen till slut klar. Importföretaget som jag använt lyckades att få en avskrift av en äldre Vehcle Registration genom att kontakta förra ägaren.
  11. Tjänstevikt= 1455 kg. Totalvikt = 1660 kg. Max-last = 205 kg. Om man räknar 70 kg pr. person så borde man ju få ta åtminstone 3 per. Mvh: Evert
  12. Efter att fått en ny avskrift av ett äldre ägarbevis så gick mussen äntligen igenom ursprungskontrollen. När jag sedan registreringsbesiktigade bilen fick jag för hög tjänstevikt så vikten som kvar till Bruttovikten räckte inte till fler än två sittplatser inkl. förarplatsen. Jag var då och fick bilen omvägd. Då sänktes tjänstevikten men jag har fortfarande inte plats för mer än två, föraren inräknad. Vad detta kan bero på har jag ingen aning om. Han sa på bilprovningen att "antal platser kollar väl inte polisen". Nej kanske inte. Men om det händer en olycka? Ett försäkringsbolag skulle aldrig gå med på att jag har för många i bilen. Är det verkligen inte fler än jag som råkat ut för detta?
  13. Hej och tack för svaret. Min bror säger att- om motorn börjar "Spika" då är det dags att höja oktantalet.
  14. Jag fick inget svar på frågan om bensin. Köper alla 98-oktan och häller i en tillsats? Det är ju inte bly, vilket man inte rår använda mer.
  15. Nej, det kanske dom inte gör. Men om något skulle hända? t.e.x. vi en krock och jag har för många i bilen. Det skulle aldrig ett försäkringsbolag gå med på.
  16. Tack för svaret. Jag måste försöka få den omvägd. Annars vet jag inte hur jag skall bära mej åt.
  17. Det var en registreringsbesiktning. Ungefär 1/2 tank bensin. och så hsde jag reservdäcket, en liten brandsläck. och ett silvergarage. Men jag sa till honom att bilen väger 1390 kr. det hade jag tagit reda på. Men borde inte besiktningsmannen undrat, nä viktskillnade var så sto. Han borde väl veta bättre än jag.
  18. Hej. Är det fler än jag som råkat ut för att bilprovningen höjer tjänstevikten så att bruttovikten inte räcker till mer än två personer i bilen? Den rätta tjänstevikten är 1390 kr. Men besiktningsmannen skrev 1525 kg. På mitt ägarbevis står - 2 sittplatser inklusive förarplatsen. Jag ringde transportstyrelsen och påpekade felet men dom sa att det får du prata med bilprovningen om. Inte har väl bilprovningen rätt ändra sådana uppgifter efter behag eller humör? Mvh: Evert:clap:
  19. kranskotarn

    Bränsle

    Hej. Nu kommer en ny fråga. Vad tankar ni era äldre Mustanger med? Jag har en 1966. 95 Okt. med blytillsatts. Eller 98 Okt. med eller utan blytillsatts? Eller var mustang så långt framme så den går på vanlig 95 Oktan? Mvh: Evert
  20. Har Mustang 1966. På motorns ventilkåpor står det Cobra. Innebär det att motorn är trimmad? Hur många hästkrafter har den då? Jag tror det sitter en fyrportsförgasare där också. Jag måste ju uppge det när bilen skall Registreringsbesiktigas.
  21. Jag tror också att det funkar med ett horn. Men jag får trycka antingen på två "ekrar" eller riktigt hårt i mitten om det skall komma något ljud. kan det godkännas????
  22. Hej. På min Mustang fungerar bara ett av hornen. Köpte nya men fick inte till det ändå. Så undrar jag hur jag tar bort mittenplattan på ratten för att komma åt inställningen under på dom tre "ekrarna". Nu funkar det enda signalhornet bara om jag trycker hårt i mitten på ratten. det måste väl gå att ställa in tryckavståndet på alla "ekrarna" så jag kan signaler på vilken som häls av dom? Det är ju det som är meningen. Som det är nu så går väl inte bilen igenom en registreringskontroll? Evert
  23. Staten Maine har inte Title på sin fordon, så det är vad jag förstår, bara registratyionen som gäller. Mvh. Evert
×
×
  • Create New...