Jump to content

diskus

Medlemmar
  • Inlägg

    26
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

diskus's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

10

Omdömespoäng

  1. Idag vändes på fjäder o backventil. Lådan tillbaka gammal fin form....växlar fint o kickdownen fungerar igen :-) Tack Per!!
  2. Tycker det låter rimligt att ventilen ska vara "överst" för att fylla sin uppgift. Jag hade hittat en sprängskiss på nätet som jag gav till mekanikern där ser det ut som fjäder först. Är du säker på tvärtom? Jag tycker det låter väldigt vettigt att ventilen sitter övererst om man tänker på funktion.
  3. Hej Per det här begriper säkert du eller någon annan duktig på forumet. Nu sitter både backventil o fjäder på plats men lådan beter sig ändå inte riktigt som innan oljebytet. Tidigare växlade den väldigt fint o kickdownen fungerade bra. Nu gör den en liten slirning/ varvning knappt en sekund ungefär när den växlar till tvåan sedan fungerar inte heller kickdownen. Det enda som är gjort är oljebyte o strulet med bortappade backventil o fjäder, men nu är det på plats, det sitter i den ordningen att fjädern in först o sedan backventilen. Någon som har en ide? /Olov
  4. Tillsammans med backventilen ska det sitta en fjäder. Fjädern var tyvärr borta, någon som har en fjäder eller tips på var jag kan få tag i en?
  5. Tack Per åker in med bilen direkt imorgon bitti o pillar dit den :)
  6. Bytte olja idag i min C4 sitter i en mustang-67. När jag lossar locket under lådan så ligger den här lös i botten. Lådan fungerar alldeles utmärkt.
  7. Jag åker på vitour galaxy med vit rand sedan ett par veckor, ett lågpris däck 1000 kr med montering. Bilen går alldeles utmärkt åkte 20 mil igår Har 195 70 14 fram och 205 70 14 bak.
  8. Tack för alla svar. Det verkar som min kapade sticka är kapad till rätt längd efter som den är ca 50 cm från spets till kanten på hatten. Då har jag för lite olja i lådan som endast blir blöt i spetsen när jag kollar oljan. Lådan fungerar bra o växlar fint, kan den göra det trots att det fattas lite olja i lådan?
  9. Såg den tråden men det står inget om stickan till automatlådan. Ingen som orkar ut o mäta
  10. Har en -67 med c4 automat o 289. Man ser att oljestickan till lådan är kapad, antagligen kommer den från någon annan bil o är kapad i rätt längd. Markeringarna är bort kapade o stickan slutar vid Ket when hot. Stickan är 50 cm från koppen i toppen till Ket längst ner. Någon som kan kolla vilken längd det ska vara på hela stickan /Olov
  11. Hej Ingemar o grattis till den fina bilen Jag köpte en -67 cab i höstas och bor i grannbyn Skellefteå /Olov
  12. Ikväll provade jag att koppla bränslegivaren till vattentempmätaren och då fungerade tempmätaren. Kan jag ha beställt fel tempgivare? Det är den här jag har köpt, kan den vara till en lampa? http://www.cjponyparts.com/temperature-sending-unit-9-1-1965-1995/p/HW1317/
  13. Tog ut den nya bränslegivaren ikväll o kopplade in den utanför tanken o se då fungerade bränslemätaren Så antagligen stämmer det då att tempmätaren är trasig. Vad händer när den går sönder, går den repa på något sätt? Är inte blyg att skruva o kolla fick tex igång klockan fast jag blev varnad att inte pilla i den själv
×
×
  • Create New...