Jump to content

Appelblom

Klubbmedlem
  • Inlägg

    32
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Appelblom

  1. Tack Corvette, nu blir det påställning och oljebyte imorgon och besiktning på torsdag!
  2. Hej, Jag tänkte snåla lite och byta olja själv, jag har endast kört strax under 200 mil sedan service på verkstad förra året. Jag har olja, oljefilter och packning, men hittar inte åtdragningsmoment för oljepluggen. Finns det någon här som vet vilket moment det skall vara? Tack på förhand //Lasse A
  3. Trist när bedömningen är så olika. Du får åka till Gotland och besikta, jag har ett Magnaflow system med kattar och Pypes Bomb som ”avslut”. Jag besiktade förra veckan för fjärde gången med blankt papper.
  4. Jo tack, jag vet precis hur det är! Först så kändes det som att jag skulle vara nöjd med bilen som den var, det är trots allt en Shelby GT500 med öppet luftfilter och Pypes Bombs! Men, nya mattor med Shelbylogga från Shelbystore. Men man måste ju ha en cool växelspaksknopp med Shelbylogga. Naturligtvis måste man ju ha plaketten med Shelbys signatur. Sen blev det väldigt snyggt med fälgarna Shelby Razor 20". Självklart måste man ha huvdämpare så man slipper pinnen när man öppnar huven. När man öppnar huven så behöver man byta skruvar mm plus lock till säkringsdosan så det blir lite snyggare. Det klena originalstaget mellan stötdämpartornen måste man ju bara byta till ett kraftigare från Ford Racing. Backspeglarna är ju inte dom smidigaste, ett par nya Agent 47 passade ju kanonfint! Om frugan skulle få reda på hur mycket extra pengar som lagts på bilen så tror jag att det skulle bli lite ansträngt under en tid... Från det ena till det andra, om man köper sänkningsfjädrar så har jag förstått att man måste byta till ett justerbart panhardstag, men hur är det med stötdämparna, skall man passa på att byta dom också? Å sen funderade jag på att man skulle ha... ähh det får nog vänta ;-)
  5. Jag hade liknade fel på min bil för några veckor sedan, i det fallet var det ett tändstift som var trasigt. http://www.mustangclubsweden.org/forums/topic/21276-p0303-cylinder-3-misfire-detected/
  6. Ca 3400 mil har bilen på mätaren. Drygt 1 mm på stiften som satt i, jag vet inte om dom är bytta tidigare. Original laddtryck, jag får vara ärlig och säga att jag inte sett så noggrant på mätaren när jag gasat som mest. Jag kan försöka titta lite mer vid bra tillfälle. Dock har jag en mappning för öppet luftfilter och jag vet inte om det påverkar laddtryck, jag är tyvärr inte så insatt, ännu! Dom nya stiften hade ungefär samma gap som dom vi tog ur, men jag följde ditt råd och "knackade" ihop dom till 0,8 mm, dvs ungefär i mitten av 0,71 - 0,9 som du angav. Antagligen lite inbillning ikväll, men jag fick känslan av att den gick bättre än innan problemet började i söndags.
  7. Jag hade turen att få tag på en kille på Gotland som hade 8 st originalstift liggande. Dom är bytta nu ikväll och bilen går som en klocka igen!! Stort tack Tbird för din stöttning med goda tips!
  8. Nej, det var en överraskning. Jag kanske skall ta och beställa en omgång med 8 stift som helt säkert skall vara till min bil så inget blir fel! I vilket fall som helst så försvann den här kvällen till annat än felsökning. Hoppas jag hinner testa att skifta stift i morgonkväll mellan cylinder 3 och 1, då är det i alla fall samma sida och förhoppningsvis flyttar felet till cylinder 1, det hade varit riktigt gott om man får önska sig något!!
  9. Den lokale Ford-handlaren hade ett stift som heter AGSF 22F1M istället för AGSF 22FM1. Jag har det hemma men vill nog försöka att hitta vad skillnaden kan vara innan jag testar, det verkar som att jag får massa resultat från polska hemsidor när jag googlar på den benämningen!
  10. Självklart blandade jag ihop tum och mm... Nåväl, vi får se om vi kan fortsätta ikväll. Jag får åka till den lokala Ford-handlaren och se om dom har ett Motocraft Platinum AGSF 22FM1 hemma så kan vi testa ett friskt stift direkt. Om inte så blir det att skruva ur tändstiftet och justera till rätt gap och skifta med cylinder 1 för att se om det flyttar sig. Kolla kablaget skall vi också göra. Intressant med COP, har sett det i olika forum men inte listat ut vad det betyder! Tur att det bara är i början av april och inte sommar :-)
  11. Nu har vi gjort lite aktiv felsökning och kommit fram följande: Att skifta tändspolar eller bara lyfta på tändspolar ger samma resultat, felet finns kvar på 3'ans cylinder. Det märks alltså ingen skillnad att byta plats på tändspolarna samt att det märks ingen skillnad när man lyfter på tändspole nr 3 men det märks skillnad direkt om man lyfter på tändspole 1 eller 2 i förändrat varvtal och annorlunda motorgång. Nästa test blev att rycka kablage till spridarna, när man tar bort kablage till cylinder 1 samt 2 så märks det direkt en skillnad i förändrat/försämrad gång, när man tar bort kablaget till cylinder 3 så försvinner ett litet bluddrande och nästan så att motorn går jämnare, men naturligtvis inte bra. Det sista som vi hann att göra ikväll var att skruva ur cylinder 3's tändstift och kunde konstatera att gapet var över 1 mm och att det fanns lite beläggning men dock inte helt svart eller brunt. Jag bifogar en bild på stiftet. Vi "knackade" ihop stiftet till 0,35 då jag vet att jag läste någonstans att det skulle vara mellan 0,32 och 0,4 samt borstade rent det med stålborste. Efter start så tyckte vi att det luktade mer bensin än vad det gjort tidigare, men det kan ju vara en effekt av allt testande med att rycka kablage till spridare samt lyfta tändspolar. Dock var det ingen skillnad i motorgång, den gick lika ryckigt och ojämnt som tidigare. En sak till, innan vi tog ut tändstiftet så hade motorlampan tänts igen och jag var säker på att vi borde fått en "misfire" på både cylinder 1, 2 samt 3, men det var återigen P0303 så det låg kvar på cylinder 3 trots vår "misshandel" med tändspolar och insprutare. Tändstiften var för övrigt Motocraft Platinum AGSF 22FM1.
  12. Tack igen Tbird! Då skall vi börja med att syna om den ser konstig ut i jämförelse med t ex 2'ans cylinder. Smidigt att cylinder 3 sitter på den sidan som är enklare att komma åt :-)
  13. Tack Tbird! Jag har googlat lite och försöker hitta rätt, är tändspole i det här fallet samma som "Coil Pack" och sitter som "tändhatt" på tändstiftet?
  14. Hej, efter påställning i fredags och några små turer samt lite mer körande i lördags så kunde vi konstatera att bilen gick utmärkt. Men i söndags så kändes det att motorn gick ojämnt direkt vid första start, framför allt på tomgång och jämn fart i lagliga farter. När man gasar på så känns det som att det går som det skall. Motorlampan tändes också i söndags och när vi kollade så var det 2 st. felkoder, den ena var något med avgas läckage som jag fått en gång tidigare i början på förra året samt P0303 - Cylinder #3-misfire detected. Jag testade att lägga tillbaka original-mappningen då det sitter ett öppet luftfilter och testade med samma resultat, dvs motorn gick ojämnt, sedan läste jag tillbaka "trim"-mappningen och det blev ingen större skillnad. Jag har ännu inte fått tillbaka felkoderna efter att jag nollat dom. Som jag tolkar så kan dom "enkla" orsakerna vara tändstift eller insprutare, hade jag bott i Stockholm så hade det väl varit enkelt att ta en sväng till Grufman, men då jag bor på Gotland så blir det lite mer komplicerat och jag är inte säker på att den lokala Ford-handlaren kanske är duktiga på just en GT500. Är det någon som har idéer om första felsökning för att försöka ringa in felkällan? Med vänlig hälsning Lasse Appelblom
  15. Min GT500 -07 släpper ut 370 g/km med en årsskatt på 5046:-. Jag köpte den i juni 2015 och den har samma utsläppsvärde och skatt idag som när jag köpte den enligt Transportstyrelsens hemsida. Med vänlig hälsning Lasse A
  16. Appelblom

    Appelblom

    Shelby GT500 -07
  17. From the album: Appelblom

    Utsikt över Karlsöarna.
  18. From the album: Appelblom

    Utsikt över Karlsöarna.
  19. Jag har fått "grunkan" (SCT X3 Powerflash) för att byta mappning i bilen. Först nollställde jag felkoden, P0456, och sedan laddade jag in en annan mappning. Det fanns 2 att välja på, 91 KN och 94 KN, jag valde 91 KN och det verkade gå bra. Efter en provtur så tyckte jag nog att bilen gick lite bättre, både jämnare gång på landsväg och att den svarade bättre på gaspådrag!
  20. Jag fick tag i förra ägaren idag, han trodde att den fanns kvar i garaget, han skulle skicka den så fort som möjligt! Enligt honom så gick bilen på originalmappningen just nu!
×
×
  • Create New...