Jump to content

Odmark91

Medlemmar
  • Inlägg

    52
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av Odmark91

  1. Har monterat ihop motorn nu med bättre beg toppar osv, kompen ligger på ca 11.5 på alla 8 cylindrar nu, vet fortfarande inte vad som orsakakade den höga kompen förut... Vakuumet är högre och dessutom ligger nålen på vakuummätaren relativt stilla vilket den inte gjorde tidigare. Även förgasaren reagerar på blandskruvarna nu vilket den inte gjorde förut. Bilen smäller igång hur lätt som helst och går snällt på tomgång. Men däremot så har jag fortfarande tryck i vevhuset, inte jättemycket men tillräckligt för att det ska "puffa ut" rök. Samt om jag stampar gaspedalen i bött så dör bilen direkt nu istället. Smyger jag upp den så går det bra, inga misständningar alls eller något i den stilen. Men det bör ju bero på förgasaren, bilen ryker även svart och avgaserna luktar satan.
  2. I detta fallet är det nog bara slitage, den här motorn hade gått ganska länge utan olja när jag köpte den. Så pass länge att alla 8 cylindrar och alla tappar på veven var skrot. Tanken var att köra med topparna som satt på ändå (då dom inte såg speciellt skadade ut på något sätt) under första sommaren och sen köpa alutoppar. Så jag slipade ventilerna bara och bytte fjädrar, vippor och stötstänger. Har gått klockrent det senaste året men det är klart att när man börjar piska prylarna litegranna så slits det nog ner ganska fort, eftersom det förmodligen redan börjat när den gick utan olja. Men nu ska jag bara fixa så att den går och håller, sen får nästa ägare investera i värre toppar och mixtra som han vill. Så nu är jakten igång på bättre beg 2V toppar till en vettig peng.
  3. Toppen borta! Ingen blåst topppackning, ingen trasig ventil. Kolvar och cylinderlopp ser jättefina ut. Däremot så glappar ventilerna nästan 1mm i sidled i styrningarna, ser även ut som att avgasventilen på 8an har läkt vid sätet. Men kan kassa ventilstyrningar verkligen orsaka problemen jag hade? Hur som helst är topparna junk, och har ju bra komp så bottendelen lär ju vara ok.
  4. Stötstängerna är raka och fina, har råkat ut för det tidigare så det kollade jag rätt snabbt. Och ja dom rör sig lika allihopa. Ingen olja eller dyl i kylarvätskan. Ingen olja som försvunnit heller, dock börjar oljan som sagt svartna och lukta start av avgaser. 2V toppar är bara för att det är det billigaste alternativet, hade jag tänkt att ha kvar bilen så hade jag lagt pengar på alu toppar, eller iallfall 4V closed chamber toppar. Nu vill jag bara få rull på den och byta bort den som det var tänkt från början :) Nu ska jag gå ut och riva lös topplock!
  5. Har börjat riva isär lite nu. Alla lyftare och vipparmar rör sig likvärdigt iallfall. Har insuget av nu också och cylinder nummer 7 (den på 12 bar) verkar suga väldigt mycket mer luft än resterande. Är även den som låter när man komptestar den, vet inte hur jag ska beskriva. Men typ som om man trycksätter en plåttank och sen ett poppande ljud, varje gång kolven går upp. Är väl ganska uppenbart att nåt i toppen är slut, vet inte vad som skulle kunna orsaka dom här problemen i bottendelen. Men ska iallfall riva lös toppen på förarsidan ikväll och se om det syns något. Ingen som har bättre begagnade 2V toppar till salu?
  6. Har gjort ett kompressionsprov nu med följande resultat, dock med kall motor... 1. 11.8 2. 11 3. 11.2 4. 11 5. 11.2 6. 11 7. 12 8. 13 Lät jävla skumt när jag testade cylindrar nr 7 och 8a. Svårt att förklara..
  7. Man tackar, återkommer när jag hittar något! Bilen går ju inte sådär superbra om packningen flygit mellan cylinder och vevhus eller mellan 2 cylindrar heller. Så får hoppas de är så enkelt :)
  8. Låter som det är dags att byta bil haha :-) Tror även en topplockspackning farit, om man nu har sån tur. Röken från ventilkåpan visar sig vara avgaser, oljan har börjat svartna nu också och stinker avgas. Men jag har en annan diffklump som inte är helt ihopsatt, så ska plocka ihop den. Ikväll åker skiten in i garaget och klumpen ska ner, insug och toppar av.
  9. Ska testa det idag! Men nu verkar bilen falla ihop totalt, som sagt så är misständningarna på höga varv borta, men nu går den sämre på låga och pendlar i varvtal. Sen igår så tändes bromsvarningslampan, tempmätaren dog och bakaxeln (Köpt för några månader sedan, odiffad 3.50:1) har börjat "diffa" och låter som en stenkross ibland.
  10. Jag justerade blandskruvarna mer åt det magra hållet i dag och misständningarna försvann. Däremot går den pissdåligt innan motorn kommer upp i temp samt pendlar i varv ganska duktigt. På tomgång dippar den från ca 900 till 500-600 rpm och dör nästan, sen upp igen. När man kör och håller jämn gas känner man att den sackar lite, och sen kommer den igen. Har letat vakuumläckage igen utan resultat. Sen en jäkla skum grej, den reagerar nästan inte alls på blandskruvarna. Kan skruva dom i botten utan att det händer just nånting med vakuum eller varvtal, på samma sätt kan jag skruva ut dom många varv utan skillnad. Var samma med förra Edelbrock 600an jag hade samt Holley 650n.
  11. Ja kanske är dags för en kalibrering, men kan det vända så fort att den står på tomgång och sen helt plötsligt bara dör? Robbe: Svängningsdämparen är bara ett år gammal så förhoppningsvis ska den inte ha vridigt sig. Men man kan ju aldrig vara säker.
  12. Känns inte som det saknas nån effekt motför innan. Står man still och stampar plattan i mattan så eldar den bara däck upp till typ 4500 varv och sen börjar den missa.
  13. Bränslefilter som sagt bytt. Har varit upp med förgasaren nu, såg inga konstigheter. Men har iallfall varit isär med hela rubbet, blåst rent och bytt alla packningar. Ingen skillnad Men jag håller med dig Tbird, känns som den går magert. Men är ändå märkligt hur den beter sig. Vi säger att man klappar fullt från 2000 rpm, då öser den bara på upp till ca 4000, missar 3-4ggr, och sen fortsätter den upp till 5500 utan problem. Är man på en lägre växel och växlar upp så fortsätter den också mata utan misständningar. Samt håller man jämn gas på ca 4500 varv så hör man att den missar hela tiden och går oroligt.
  14. Tjena igen! Fördelare med kablar bytt och det blev ingen skillnad, fortfarande samma problem. Men märkte att om jag byter till full vakuum drar tändningen iväg till nästan 40 grader direkt på tomgång, Den gör likadant med båda fördelarna. Då kan man ju förstå att det misständer när den mekaniska slår till. Men jag kan inte släppa att det känn bränslerelaterat när man kör, som om den får för lite soppa... Kanske borde lyfta på toppen av gasaren och se över flottörer och munstycken. Om jag varvar upp den och håller den på typ 4500 varv då småsmäller den hela tiden.
  15. God morgon vänner! Min cleveland har utvecklat ett märkligt fel. Bilen stog på tomgång häromdagen för att bygga temp, efter att tag började den gå sämre och sämre och tillslut dog den. Var helt säker på att jag fått soppatorsk så jag tankade i en dunk men gick inte att få liv i bilen, var som att den hade surat ner sig rejält. Efter mycket om och men så fick jag igång den, i tron om att den var dränkt i soppa drog jag iväg och tänkte bränna ur den lite. Så ut på vägen och full gas, då börjar den misstända något otroligt. Aldrig hört sådana baksmällar förut, väldigt ljusa och extremt höga. Hem, justerade om tändning och förgasare. Tändningen ligger på 12 grund och 34 total på portat vakuum. Blev lite bättre, men misständer fortfarande samt väldigt svårstartad när den är varm. Hem igen för att fortsätta felsöka, såg att några av tändstiften var spruckna i keramiken. Tog bort allihopa och smällde dit nya. (dom gamla som satt det var alla perfekt gyllenbruna) Ännu en gång blev det lite bättre, nu baksmäller bara ca 50% av gångerna jag stampar fullt, och det är mycket mindre än tidigare. Man kan nog jämnföra det med om man skulle nå ett varvstopp vid 4000 varv under knappt en sekund och sen fortsätter den som vanligt. Smyger jag upp varven så gurglar den lite oroligt ungefär i samma varvspann men inga riktiga misständningar, och vid normal lugn körning märks det inte av alls. Känns inte som jag har tappat någon effekt alls, bara att den missar. Märkte även att om man står med neutral/park och gasar mellan 4-5000 varv ett par gånger i rad så blir den sämre varje gång man gör det, och tillslut smäller den nästan som den gjorde i början. Fördelaren är en kina HEI, ska prova att byta ut mot original igen.. .Förgasaren är en edelbrock 750. Annars har jag ju som sagt då bytt alla tändstift, justerat förgasare och tändning, mätt upp alla tändkablar och dom är ok, kollat efter vakuumläckage, bytt bränslefilter. Sen såg jag dessutom att jag har lite rök ur ventilkåpan på passagerarsidan, samt ur oljestickans rör om jag lyfter på den. Har inget tryck där dock, håller jag ett tunt papper över hålet så flyttar det inte på sig. Hur orolig bör jag vara över detta? PVC är inkopplat som det ska och ventil och slang är rena. Bilen har gått ca 600 mil sen senaste oljebytet och oljan ser ut som ny, har inte försvunnit nåt heller. 1000 mil sen helrenovering av bottendelen. Tacksam för svar. MvH Victor
  16. Hej igen alla. Anledningen att jag köpte en lös third member är att jag ska kunna göra iordning den som satt i bilen med locker och allt i lugn och ro och när ekonomin tillåter. Till den klumpen har jag en stum hylsa och shims. Men tekniskt sätt så är det enda krymphylsan gör (förutom att agera distans för att få rätt preload) är ju att sätta tryck på muttern så den inte backar. Så om man drar åt muttern med grön loctite (stark) så pass hårt att den sitter men tillräckligt löst för att inte hylsan ska krympa vidare, och sen som 1096 sa slå ett par körnslag i pinjongänden så muttern inte kan backa då borde man ju vara på det torra. Tyvärr var jag ju snabb och slet ut gamla yoken utan att märka något så kan inte gå den vägen. Jag provar och ser hur det går, i värsta fall får jag väl en spark i arslet till att bygga klart den egentliga klumpen ordentligt.
  17. Hittade info nu om att folk som "fuskar" och inte byter krymphylsan brukar loctita gängorna och dra muttern ca 200nM, eftersom krymphylsan komprimerar vid ca 400nM. Liten chansning men det får vara denna gång.
  18. Yoken var iallafall fel, så demonterade den. Packboxen såg fin ut så jag rengjorde och stoppade dit min andra yoke. Tänkte när den sitter i axeln att man backar ut muttern igen, på med låsvätska och drar åt med ett vanligt 1/2 spärrskaft?
  19. Tanken var att göra iordning den som satt i bilen med nya lager, utväxling, diffbroms etc. och köra med denna klump medans. Börjar bli vår nu och man är ju sugen på att kunna vara ute och rulla. Har ju korset löst, så jag får kika på det. Men annars är det bara att bulta lös yoken och byta packbox/yoke och dra dit muttern med låsvätska lagomt hårt?
  20. Tjena! Jag har köpt en lös third member till min Cougar, och skulle vilja byta Pinjongtätningen innan jag monterar den för säkerhets skull, är även inte helt 100% säker på att det är samma yoke, dom såg inte helt lika ut nämligen men hann aldrig forska vidare i det igår. Antar att det sitter krymphylsa i den, går det att byta yoke/pinjongtätningen utan att byta krymphylsan sen? Nåt speciellt sätt att gå tillväga på?
  21. Hej! Har någon här ett bra tips på en svensk återförsäljare som säljer motorolja med hög ZDDP halt? Dom flesta verkar bara ha 20w50 men det känns som lite väl tjock olja till en relativt nyrenoverad motor eller funkar det? Skulle hellre ha någon typ 10w30 eller dyl. Tips mottages!
  22. Ringde till norrlands och nu hade dom plötsligt 71-73 i lager. Så det löste sig! Tack för alla svar!
  23. Hmm, får åka upp på norrlands igen imorgon, dom hade ju till 70 iallafall. T.o.m 71 tror jag, men dom sa att det var en annan 72.
  24. Han hade bak till årsmodell 1970, men är det verkligen samma? Enligt alla andra jag pratat med är det en annan slang 72-73
  25. Ingen av dom på dalhems är rätt, vp hade inte, rolands mustang har bara upp till 1970. Sven Ullman hade men var borta i en månad till. Tonys autoparts hade kanske, han skulle komma tillbaka på måndag så får höra då. Inga fler ideer? Skulle helst fått beställa denna vecka så jag har den snabbt. Hansen har inte och inte norrlands eller Persåker heller.
×
×
  • Create New...