Jump to content

Martin Bäckström

Medlemmar
  • Inlägg

    49
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    3

Allt skrivet av Martin Bäckström

  1. Hejsan, Sålde just min 2016 GT, eftersom jag flyttat till New York. Men känns som att bästa möjliga bil även här är en Mustang. Jag har plockat ihop en spec på en MACH-1, se bifogad fil. 58 k USD plus dealer mark-up, som åf egna påslag så vackert kallas. Vad säger alla duktiga Mustang människor, är detta rätt spec och rätt version? Rätt kulör? Svart med lite röda accenter? Inklusive röda broms ok? Bilen är tänkt att följa med mig hem, när jobbet här är klart om några år. Martin FORD Mustang.pdf
  2. Har en FB GT Automat 2016 som jag köpte ny på Upplands motor. Har hittills hunnit köra cirka 3000 mil. Tror du bör kolla samma saker på denna bil som på allt annat begagnat. Dvs Service gjord, snedslitna däck, rökt eller husdjur i bilen osv. På min bil har jag haft följande problem: Fel på oljekvalitets mätaren som gjorde att bilen fick ny olja var 300:e mil några gånger, var ett mjukvarufel som FORD fixade. Vidare så har jag fått rost under lacken på motorhuven, ett inte alltför ovanligt fel, tyvärr anser FORD att det är ett lackfel, och inte rost och vägrar ta det på garantin. Funderar på att sätta in kolfiber huv. Projektorn som skall projicera en 'Mustang - häst' på marken från vänster backspegel har bytts, två gånger. På höger sida fungerat perfekt. Key less go har behövt bytas, dvs när jag kommer kommer nära förardörren så skall den låsas upp utan att behöva ta fjärrkontrollen ur fickan. Annat att notera är att jag har haft problem med hjulhopp när jag drar på från stillastående, finns eftermarknads saker som håller fast hjälpramen baktill som jag har hunnit köpa, men inte ännu monterat. Original ratten har en plastig känsla, har köpt en ratt som har riktigt läder, skall också monteras i vinter. Bilen har klart fastare fjädring än de hyr-Mustang jag använt i USA. Med fel däck kan det bli stötigt, självklart en smak sak. När jag skodde bilen med Michelin Pilot Sport 4S däck så blev bilen klart behagligare. Som sagt, en smak sak. Original avgas är för tyst, jag kände att jag bara måste på med något som låter mer. Samtidigt vill jag inte störa folk i bostads områden och liknande. Monterade en H-pipa, blev precis lagom för mig. Om jag skulle köpa en Mustang idag, vilket jag gärna skulle göra, älskar bilen, så kanske jag skulle köpa med manuell låda istf automat. Har provat V8 med manuell låda, inte fel alls. Service på Upplands motor har varit dyrt, ca 10 000 SEK per service. Finns nog bättre och billigare, tex Grufman om du bor i Stockholms trakten. Jämfört med de BMW 5 serie bilar jag kör som dagliga bil, så är kvalitetskänslan lite åt det plastiga hållet. Men, Mustangen så mycket roligare. Bränsle törsten är återhållen, 1.2 - 1.3 i stan, och klart under litern på långfärd. Mycket mindre än 60 och 70 talets V8:or mao. Och inte många droppar mer än BMW 5 serie, trots stor skillnad i angiven förbrukning. Känns kul att kunna gasa utan att det kostar skjortan som i en gammal Chevelle tex. Lycka till med köpet! Martin
  3. Jag har en 2016 S550, och har inte haft några problem. Tror att det är vissa kardanaxlar som som tillverkades 2015 -2017 som blev lite sneda vid tillverkningen. Provkör noga om du köper bil utan garanti, men min har fem års garanti och det gäller nog allt svensk sålt, så är det problem så får du nog hjälp. Finns ett nyare utförande på kardan, men är det inga problem med den du har kan du lugnt sladda vidare med den kardan du har.
  4. Chevy LS är attraktiv för sin stötstångs konstruktion, som ger kompakta mått, och med två ventiler/cylinder så blir toppen också enkel att hantera. Sen låter den bra. Varför monterar du inte en sådan? Du kan hitta den mycket billigare, och finns i alu utförande mm. Denna kan nog bli dyr, och svårt att få reservdelar mm.
  5. Det låter bra, jag ringde idag och frågade, och de sa samma sak. Jag tror nog att Upplands Motor inte prutar på omfånget, men inte heller på timpriset.
  6. Bra kommentar. Bromsvätska åldras ju också med tid, oxiderar och så där. Jag skall kolla om det är gjort, annars gör jag det själv. Kan ju ingå även om det inte är specat explicit. Tråden handlar ju trots allt om kostnader, och för de Mustanger som mest vilar sig och rullar på sommaren så blir milkostnaden rätt hög. Milkostnaden för 'leksaks bilar' från BMW och andra som anpassar schemat till antalet körda mil blir billigare, avsevärt. Men tex Ferrari vill ha service varje år, och varje service drar en sjuksköterske lön rakt av. Så, om det är billigt eller dyrt beror av ens referens ramar. Någon refererade VOLVO, men sist jag kollade hade de inga hobby bilar, bara vardags transportörer. På bilar som kämpar på tusentals mil varje år, så är nog årlig service en bra ide.
  7. Jag har kört 2.5 sen bilen var ny 2016, bytte de initialt monterade däcken till några Michelin och har kört båda på samma tryck. Jämt slitage, i båda fallen. Men jag behöll inte orginal däcken alltför länge, de var för hårda, blev stötigt. Nu har jag Michelin både sommar o vinter. Om några däck slits för mycket på mitten, så tror jag att trycket är för högt och inget annat.
  8. Ja, men undrar väl ändå varför BMW låter oljan rulla runt i motorn i upp till två år, för bilar som går året om. Antingen slarvar BMW med olje kvalitén, eller så är FORD petiga i överkant. Eller är FORD motorer så känsliga att redan efter 500 mil (1 år) behöver ny olja. Men, nu skall jag inte gnälla mer! Jag älskar min Mustang!
  9. Jag fick en offert innan, men det uppgavs att omfånget var bestämt av någon sorts service schema, och en att följa detta var en garantifråga. Ett års garanti återstår av bilens femåriga garanti, men när garantin upphör kommer jag att vända mig till någon annan verkstad. Har två BMW också, 5 serien. De kostar mindre att serva än Mustangen, på BMW Bavaria. Trodde nog att det skulle vara tvärt om. Men Mustangen är fortfarande en sååå mycket roligare bil, men löjligt höga service kostnader, särskilt per mil.
  10. Vänner, Här är specen på vad som gjordes, samt den exakta summan, 10127 SEK. Har bara täckt över mitt namn och adress samt reg nummer. Priset är lite högt, och dessutom fanns det en anmärkning i protokollet som inte meddelades vid avhämtning, utan att jag upptäckte själv. Sen tycker jag inte att de bör skriva mätarställning utan att ange om det är kilometer eller miles, jag har ställt allting i bilen att visa miles, inte kilometer. Postar specen på allmän begäran, efter mitt första mail om kostnaden. Bilen har kostat sisådär 30 000 i Service kostnad på 2500 mil.
  11. Jag gjorde just 4 års service på min FORD Mustang GT 2016. Jobbet gjordes på Upplands motor i Kista, och kostade 10200 SEK plus kostnad att byta framruta. Bilen har gått ungefär 2500 mil. Dyrt, tycker jag.
  12. Jag tycker Junkers har rätt. Min GT 2016 GT är jämfört med de hyrbilar 2018+ som jag kört i USA struttig i fjädringen, och lite lättare av få små kast med, jämfört GT och även V6 hyrbilar som är uppgraderade, dvs 2018+. Hade en GT 2018 Convertible i nästan två veckor i Kalifornien nyligen, som gav omkring 21-22 miles per gallon, så nog går den uppgraderade lite snålare också. Jämfört mina bruksbilar, en BMW 5 serie 2010, och en alldeles ny BMW 5:a, så är Mustangen lurigare. Men, Mustangen längtar jag efter att köra, har tom skaffat 19 tums vinterhjul för att användas året runt, kan inte vara utan nöjet, och den lite nervösa väghållningen är nog trots allt en del av det. Behåller min 2016 GT Auto, men kan tänka mig att göra något åt hjulhoppningen vid hård acceleration. Ibland ångrar jag också att jag inte beställde med tre pedaler, mellangas och allt det där från min ungdom är trots allt kul det med. Jag kommer ihåg min BMW 323 från 80 talet, en av mina första bilar. Den var seriöst lurig, Mustangen är ljusår bättre. Men precis som Mustangen, en bil jag minns med ett leende!
  13. Har du gått vidare och gjort detta? Hur gick det?
  14. https://burgertuning.com/collections/ford/products/fuel-it-flex-fuel-kits-ford-mustang-5-0 Den billigaste färdiga kiten för Etanol konvertering som jag hittar är denna from Burger Tuning. Är det någon som har minsta aning om detta fungerar på en Eurpeisk FORD Mustang? Glad Mustang sommar till alla! Martin
  15. Jag har funderat på att plocka bort min 'deck lid' panel och montera en som saknar den fula imiterade tanklocket. Nu har du skaffat mig en anledning ytterligare att göra detta!
  16. En korrekt fixad bil kan bli helt OK, även efter en sådan här skada. Men, men som de säger i Tyskland 'Unfallfrei' är ett bra köpargument. Om man köper via auktoriserad handlare så bör man vara OK!
  17. Hejsan Fotoracer, Detta med att etablerade motortidningar kommer fram till andra och sämre siffror an vad fabriken uppger är nog inget unikt för FORD Mustang. Jag vill minnas att jag har sett liknande för BMW, Volvo osv. Kan tänka mig några orsaker: Nya bilar går lite tyngre i motorn, inte riktigt inslitna ännu. De flesta bilar brukat förbruka mindre soppa och gå snabbare efter 10 000 mil. Min egen 16 GT FB levererades också med däck som nog inte var optimala. När jag bytte till Michelin Pilot så kan jag lättare släppa på all motorkraft och den drar iväg utan spinn. Sist och slutligen varierar nog effekten på de serieproducerade bilarna, +-5% är nog inte omöjligt. Jag tror inte FORD publicerar tider med några minus bilar. Mina tider? Skitsvårt att klocka noggrant, men jag är säker på att 5 sekunder kan klaras, om fästet bra. 4.8? Ja, inte långt ifrån i alla fall. Bilen har nu gått 2000 mil. Martin
  18. Gunnar, Det var ett trist svar du fått. Jag hade inga problem att få en liten skylt när jag köpte bilen av Upplands motor 2016, kan det vara så att de säger Nej om man redan har en skylt, men om man ber om en liten från det att bilen är ny kan få en liten? Jag tycker att USA bilar skall ha en liten skylt. Kanske går lättare om nya skylten hade fått några skador!?!
  19. Jag gillar min Pony så mycket att jag struntar i att låta den vila i vinter, skaffade därför vinterhjul 275/40 R19 och 255/40 R19, Michelin Pilot Alpin PA4. Kostade en slant, cirka 4000 SEK per hjul, tyvärr. Men, jag vill bara berätta att bilen som jag har tyckt är för stötig har blivit mycket bättre med dessa däck. Mjukt och fast, istället för hårt och stötigt. Jag har en GT 2016 med Auto, Fastback. Continental sulorna som satt original klart för hårda i däcksidorna, nästan som min BMW som ny levererades med RunFlat NOKIAN. Allt blev bättre när jag bytte bort RunFlat på min BMW femma F10. Nu blir det muskelbil också på vintern! Martin
  20. Stripes är snyggt, inget för den blyga, dock. Min är Race Red, men fabriks lackerat svart tak.
  21. En bra 2016 GT kan nog köpas för 350-370, en ny blir 200 till. Köp en 2016, och en vinterbil.
  22. Tror att jag sett något service meddelande från Ford om detta, kolla med dem om det inte är en garanti fix.
  23. Jag monterade för några veckor sedan en H pipa, och tog bort den så kallade resonatorn på min 2016 GT med automat. Resultat: Ljud styrkan blev lite högre, särskilt vid körning med kall motor. Tonen blev avgjort mer dov, i mitt tycke som en muskelbil skall låta. Vissa basresonanser finns, (på engelska kallad drone), men inte något jag stör mig på. Ingen kännbar ökning av effekten, möjligen lite mer kraft på låga varv, men osäkert. Kan vara önsketänkande. Ljudet på höga varv ungefär som tidigare. Bilen drar sås som tidigare, dvs 1.2 - 1.3 liter per mil. Pris: Köpte på American muscle, skickade till hotellet jag bodde på under tjänste resa till USA, tog lagligt genom tullen. Ca 1400 SEK plus montering 800 SEK (Svenska avgasrör i Bredäng). Sum-up: Konstigt att inte FORD byggde bilen med en H-pipa från början, mullret när man smygkör blir så gott. Martin
×
×
  • Create New...