Jump to content

PR

Medlemmar
  • Inlägg

    49
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av PR

  1. Hjälper kompis som har en dålig originalfördelare på hans Mustang-67 Finns det någon HEI-fördelare som är bättre? Har tittat på X-Parts som har en för 1599, den har svart fördelarlock vilket är ett krav. Tacksam för tips..
  2. Man kanske ska renovera Autolite-förgasaren då? Finns det någon att rekommendera till förgasarrenovering? Är du inte nöjd med ditt FiTech Per?
  3. Kompis har köpt en Mustang-67 och den går väldigt magert (magerrycker vid gaspådrag), sitter en tvåport Autolite (se bild) nu som behöver renoveras eller än bättre bytas ut, funderar på att uppgradera till fyrport. Motorn är helt original. Vilken förgasare och insug rekommenderas? Bra funktion och låg förbrukning framför effekt. Insprutning typ FiTech vore ju bäst men han söker budget-uppgradering.
  4. PR

    Borgeson

    Jag kapade styrstång när jag monterade Borgeson.
  5. Min ena cabcylinder (Mustang 66) läcker, någon som vet om det går renovera eller är det bara att byta?
  6. Tack för tips. Sitter inga block Hade hi-jackers men var inte nöjd med dem, har monterat Bilstein-dämpare som jag är nöjd med, blir till att byta fjädrarna men känns som lite lotteri vilken höjd man får.
  7. Någon som har någon idé om hur man höjer sin Mustang 66 cab bak smidigt, det är ca 2 cm som behövs.
  8. Titta gärna på TMI, är du osäker så skicka ett mejl med bild till dem. http://www.tmiproducts.com/mustang/browse-by-vehicle/classic-1964-1973/1968/1968-standard-upholstery-bucket-seats.html VP har 3-P bälten http://www.vp-autoparts.com/main.aspx?page=article&artno=6000001215
  9. Japp, lim är bäst och jag skulle rekommendera 3M:s kontaktlim Black super weatherstrip http://www.vp-autoparts.com/main.aspx?page=article&artno=292
  10. Söker det specialverktyget som man har när man ska justera dörrgångjärn på Mustang. Finns det någon som har och vill sälja eller hyra ut sitt? Skicka ett PM i så fall ;-)
  11. Tack Liya, Köpte Maxxis 215/70R14 (har 1" spacer) och är väldigt nöjd med utseende och köregenskaper. MEN! Däcken har grovt mönster och det fastnar stenar som antingen sitter kvar och låter varje gång stenen nuddar asfalt, i högre hastighet lossnar de med ljudliga smällar i skärmar. Kommer inte att köpa de här däcken igen och kan inte rekommendera dem.. Kör man bara på asfalt fungerar de OK. Synd att ingen firma tar hem Firestone Supreme SI (se bild ovan) som har trevligt utseende, bra dimensioner vore 205/75R14 ( lämpliga till 5-5,5" fälg) eller 215/70R14 (lämpliga till till 6-7" fälg).
  12. Opentracker Racing har bra service och bra pris, de har en hel del andra trevliga delar med.. http://opentrackerracing.com/product/4-piston-caliper-power-disc-brake-kit-v8-1965-1966/ Samma kit (vad jag kan se) som Kentucky Mustang säljer.
  13. Så var det när jag fick ånglås, kändes som startmotorn tappade effekt/fart när motor var varm och man gasade, det var ånglås i förgasare som var problemet. Inte en tendens till att vara svårstartad längre sedan jag monterade isolerplatta mellan förgasare/insug, startmotor går lika lätt med varm som kall motor nu, otrolig skillnad.. En fiberplatta (isolerpackning i ej värmeledande material) kostar inte mycket och är värt att prova innan man gör något annat.. Skrev fel i tidigare inlägg, isolerplattan som jag monterade var 6,4 mm (1/4 tum), inte 8mm som jag tidigare felaktigt skrev.
  14. Jag gissar på att du har två värmerelaterade problem. 1:Ånglås i förgasare pga värme. 2: Minskad effekt i startmotor pga värme. Jag hade exakt samma problem, startmotorn var klart tröttare när motorn var varm och bilen startade inte. Jag monterade en 8 mm fiberplatta från Norrlands Custom mellan förgasare/insug och sedan var problemet borta, startar även om det är varmt. Startmotorn kan tappa effekt när den är varm, man kan prova att linda avgassystem eller montera värmesköld MEN motorn bör starta om den går runt så jag gissar på att du har ånglås i förgasare. Skaffa en fiberplatta mellan insug och förgasare i första hand. Om det inte hjälper kan du byta startmotor, ANAB har till bra pris (1800) http://www.anabint.se/Produkter_Bildelar_Startmotorer.html
  15. Tror det blir svårt att få något ljud utan en låda i bagaget, har två små bra högtalare under gallret på instrumentpanel och två stora monterade på lådan i bagage som drivs med slutsteg, skulle kunna komplettera med ett par i kickpaneler men det känns inte som att det behövs.
  16. Japp man trycksätter cylinder så inte ventil trillar ner när man byter fjäder. Du kan köpa verktyg här http://www.pvshop.se/product/413 Beskrivning hur du gör.
  17. Så här kan du testa att göra för att få mer vakuum, se till att primärspjällen stänger enligt beskrivning och justera tomgång med sekundärspjäll.
  18. Här finns (hittar inte billigare?) http://www.asaperformance.net/pro-comp-holley-carburetor-billet-metering-block-kit-double-pump-1-one/ Med risk för att låta tjatig kolla in Fitech, verkar vara det klart bästa alternativet.. http://www.ebay.com/itm/Billet-Aluminum-Carburetor-Metering-Blocks-Set-3-Circuit-Holley-4150-Quickfuel-/151618740058
  19. Det finns tre lösningar. 1. Den enklaste lösningen är att montera skydd så inte vattnet kommer in i ventilationsintag, bra att ha när man tvättar bilen och när det regnar, löser problemet men är ingen bra långsiktig lösning. (tror att VP har). Lösning nr 2. Det finns en reparationssats som löser problemet kortsiktigt om man har ett litet läckage. Det läcker pga att det rostat så rosten måste bort förr eller senare, reparations-kittet kan vara en lösning så man kan nyttja bilen under sommaren så kan man laga det riktigt till vintern. (finns att köpa hos VP Autoparts) 3. Det absolut bästa men också mest arbetskrävande lösningen är att lossa plåten med luftintag som sitter mellan ruta och huv (borra ur punktsvetsar) och svetsa dit nytt luftintag (finns som ekonomidel och syns i filmen ovan och finns hos VP). http://www.vp-autoparts.com/main.aspx?page=article&artno=1600090102 Delarna jag hänvisat till finns hos andra företag med.. Länk till bra beskrivande sida med många bilder på hur det ser ut när man tagit bort plåten med ventilationsgallret http://www.mustangandfords.com/project-vehicles/mump-0103-mustang-cowl-repair/
  20. Ett enkelt sätt att få lite magrare gång på förgasare utan att byta munstycke är att sänka flottörnivå, du kan prova att sänka den ca 3-4 mm. så går motorn magrare.Testa dig fram, en bredbandslambda är väldigt bra att ha för att se att motorn får lagom bränsle/luftblandning. Fitech bränsleinsprutning är ett väldigt bra alternativ till förgasare (den trevlige Per Berglund har det), prisvärt och man kan komplettera med katalysatorer så blir det nästan en miljöbil. ;-)
  21. Det låter som du skulle behöva ställa in din förgasare så den går lite magrare. När du gjort det kan jag rekommendera att montera en MSD-tändbox och en Blaster 2 high wibration tändspole, ger stabil tomgång mm. Anab har en Kina-tändbox som ser ut som en MSD och jag tror att den är minst lika bra som MSD-box som tillverkas i Mexiko men Anab:s box kostar 1500 i stället för ~4000 som MSD kostar (i Sverige). Tändbox http://www.anabint.se/Produkter_Bildelar_Tandsystem_%26_Elektronik.html
  22. Hur ser det ut om du plockar bort Powervalve? Ser det ut så här kan du borra och gänga i lämpligt PVCR-munstycke eller byta block till ett som det röda nedan. Ser det ut så här byter du bara munstycke så motor får lagom vid fullgasacceleration. Kolla in Pers gigantiskt fina bil med FiTech, det är prisvärt och bra system (bra att ha i åtanke innan man lägger för mycket tid och pengar på förgasare)..
  23. Tack för svar! Det lutar åt att det blir Maxxis, skulle gärna haft Firestone, BF Goodrich eller liknande. Är alla som åker med Maxxis nöjda? Sidostabilitet och körkänsla främst som jag tänker på. Finns det någon som åker på annat fabrikat? Recensera gärna.. (glöm inte storlek).
  24. Kent som säljer däck skriver på sin hemsida att Hankook 205/75R14 har samma höjd som 6.95-14 som satt bland annat på Mustang så jag antog att det stämde? http://www.hortlund.se/ Jo jag har hittat SSW 14x6 så då passar det nog bäst med 205 kanske? Frågan bara om man ska satsa på 70 eller 75 profil, får lägga på ett av varje och se vilket som ser mest rätt ut.
×
×
  • Create New...