Jump to content

Mätare?


mike_musse 66

Recommended Posts

Jag hade tänkt att montera tre st mätare på min Mustang oljetryck, oljetemp samt vattentemp för att få en mer exakt överblick på hur det ligger till.

vad kopplar jag det någonstans? Har läst runt lite att det ska finnas nåt vid filtret?

Tack på förhand

Hälsningar Mike

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Det beror förstås på vad det är för Mustang, men så här gjorde jag med min 73:a med 302-motor:

Jag köpte tre mätare på Hansen Racing - Autometers Traditional Chrome: http://www.autometer.com/cat_gaugeop.aspx?sid=13

För övrigt samma tre mätare som du tänkt montera. Givare följer med mätarna. En plåt med tre mätarhål köpte jag också. Jag köpte även en sådan här på Biltema: http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/Instrument/Adapter-for-oljegivare-321100/

Jag ville nämligen behålla de vatentemperatur- och oljetrycksvakter som redan sitter på motorn. Givarna för oljetemperatur och -tryck satte jag på adaptern innanför oljefiltret. Temperaturgivaren monterade jag med ett T-stycke av mässing där tilloppsslangen till värmepaketet sitter i insuget. Bilen har ingen värmekran, så det är alltid vattenflöde där.

Signalkablarna drog jag i en tejpad härva genom ett hål i torpedväggen.

Nu är det så vist ordnat att tre mätare tar upp precis lika stor plats som en bilstereo! Därför moddade jag panelen med tre hål och satte den i radiofacket. Ström till mätarna tog jag från "Accessory feed" på säkringsboxen, och jord från lämplig plåtbit bakom panelen. För att kunna dimma mätarnas belysning tog jag lamp-strömmen från en lampmatning som jag tror är till originalradio med glödlampor.

Jag blev mycket nöjd. Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Logga in för att kommentera

You will be able to leave a comment after signing in



Logga In Nu
×
×
  • Create New...