Jump to content

Demontera torkararmar


Bosse N

Recommended Posts

Kan någon förklara hur man demonterar torkararmarna på en Mustang -65:a.

Det sitter någon anordning (ett bockat clips?) som går att skjuta på parallellt med vindrutetorkaraxeln men torkararmen sitter som berg oavsett i vilket läge denna lilla plåtbit är. Har också försökt trycka på plåtbiten i radiell riktning med hjälp av en liten skruvmejsel men utan resultat. Trots användning av tandläkarspegel är det svårt att se hur det ser ut.

Bilen ska på onsdag 19/6 till glasmästaren för vindrutebyte så kunde jag få ett svar innan dess så skulle jag vara väldigt tacksam.

Hälsningar

Bosse N

Link to comment
Share on other sites

Hej. Du är på rätt väg, problemet är väl känt, oftast så lossar armen från axeln, trägen vinner. Du får göra någon form av anordning (trälistbitar eller liknade) för att bryta upp parallellt med två större spårmejlar i kanten på vardera sidan av den påtryckta delen av torkararmen. Funktionen skall bli som en avdragare, kom ihåg att vara snäll, VD40 eller 5-56 är ett bra hjälpmedel, ännu en gång, var försiktig.;)

Link to comment
Share on other sites

Tack Lars O och Anders L för snabbt och innehållsrikt svar.

Det var ju hur enkelt som helst att demontera torkararmarna bara men vågar ta i lite. Bilen står nu hos glasmästaren och till min glädje finns inte tillstymmelse till rostangrepp under gummilisten mer än lite ytost i de nedre hörnen.

Tråkigt nog hade glasmästaren däremot fått in ett helt gäng med bilar som fått flera rutor sönderslagna. Är det inte konstigt att för vissa individer finns det tydligen inget roligare än att sabotera och förstöra för andra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...