Jump to content

läckande insugspackning 289


björn andersson

Recommended Posts

hej jag har en längre tid haft problem med varmgång och förlust av kylvatten. jag har provtryckt systemet och det har läckt lite .jag har även kollat om det finns avgaser i kylvätskan men det har inte indikerat något. nu har jag rivit insuget och jag ser att det har varit ett läckage vid bakre vattenkanalen cyl 8 . När jag har kört lugnt har det inte varit så stora problem men om jag trampat på lite har temperaturen stigit och inte gått ned. min fundering nu är om jag skall fortsätta och riva topparna eller sätta i hop. jag har inte något vatten i oljan.

björn

Link to comment
Share on other sites

Det syntes tydligt vid den bakre bulten som var geggig och rostig. på packningen ser man klart att det har läckt ut mot bulten. Det som jag har funderat på är att när jag har gasat på så har tempen stigit. Kylaren är ny vatten pumpen är också ny samt termostaten kollad. Vi har en inspektions kamera på jobbet som jag skall låna och kolla in i förbränningsrummen. Om jag river topparna också och byter packning och allt är ok när jag monterat ihop. Är det inte säkert att jag kan peka på vad som är fel och det stör mig lite. Jag skall bestämma mig i helgen. Hoppas att jag kan ge en rapport på söndag kväll.

Link to comment
Share on other sites

hej. felet hittat det var en felvänd topplockspackning samt även då insugspackningen men den har väl inte pallat trycket. Det är jag själv som lagt den fel för många år sedan. Det skall bli spännande och se hur det lirar efter detta. Jag monterar även rullvippor pro comp stål.hoppas bli klar i morgon.

Björn

Link to comment
Share on other sites

nu snurrar den igen tyst och svarar bra på gasen. rullvippor verkar ge lite bättre svar det blev en ny svängningsdämpare också den gamla kunde jag dra av yttre ringen för hand. rullvipporna kräver oftast högre kåpor men jag klarade det med dubbla packningar.

björn

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...