Jump to content

Automatlådeproblem snälla hjälp


LinusAlthinsson

Recommended Posts

Tjenare! när jag startar bilen och skall lägga i en växel oavsett om det är drive, 1:an eller 2:an så fungerade det alldeles utmärkt för ett tag sedan men nu har den helt plötsligt börjat att spöka så ibland lägger den i växeln och ibland händer absolut ingenting... Kan detta bero på för lite atf olja? (då den har en liten läcka) eller kan det vara något annat? Tackar på förhand. Mvh Linus :wtf:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Eftersom vi pratar lite Olja. Biltemas olja fungerar utmärkt. Har kört denna i 700hk maskiner och den beter sig som vilken annan olja som helst.

Gällande F och Dexron III så har den vanligare Dexron III oljan tillägg som gör att växellådorna växlar mjukare. Slir-tillägg. De senare Dexron oljorna fungerar även med elektronik. Inget man behöver i en gammal växellåda så därav har Ford.s TYPE F vart det som rekommenderats alla till sina Muskelbilar.

Jag tror dock inte att en växellåda slirar sönder för att du kör Dexron III, det tror heller inte växellådsproffsen. Men vill man vara på den säkra sidan så fyll alltid på med Type F.

Link to comment
Share on other sites

Driver den på som den ska om du ökar gasen lite? Eller är det helt dött? Om det saknas så mycket olja att oljestickan är helt tom när motorn är igång och på parken. Ja då kan det vara detta. Men då har det läckt litervis med olja.

Om du rör spaken lite fram och tillbaka i de olika lägena. Hoppar växel i då? Står bilen plant?

Link to comment
Share on other sites

Logga in för att kommentera

You will be able to leave a comment after signing in



Logga In Nu
×
×
  • Create New...