Jump to content

Koppla bakljus på Mustang 04


 Share

Recommended Posts

Hur gör man enklast om man vill koppla om så man får separat blinkersfunktion på en 04:a Mustang?

Dvs jag vill behålla broms och varselljus men vill ha separat blinkers.

Om jag bara drar bak kablar ifrån framblinkers så blinkar ju fortfarande bromsljusen när jag blinkar.

Om du klipper mitten kabeln (Har jag för mig) på bromsljus sockeln så borde den ju inte blinka när du blinkar...? Om du nu gör dom du skrev att du dra en kabel från framblinkersen. Borde ju fungera :roll:

Link to comment
Share on other sites

Du får gärna specificera exakt vart denna sockel sitter och hur kabeln ser ut.

Socken går ju in i själva lampglaset (se bild) På min mustang är det två av dom tre röda på varje sida som blinkar alltså fyra stycken socklar som ska kopplas ur, och det finns tre kablar på varje sockel, jag har för mig att det är den mittersta som går till "blinkandet" och klipper man den så borde det sluta blinka rött. Hoppas du förstår vad jag menar. Inte helt hundra på att det fungerar, men går ju alltid att testa. Frågan är ju om bromsljuset kommer fungera som det ska då...

Link to comment
Share on other sites

Jag satte dit "tillfälliga" blinkers lampor på båda sidor, jag klippte då bort kabeln som jag sa innan och kopplade in i den nya lampan, och då när jag blinkade så blinkade bara dom oranga och inte dom röda. Men problemet va (som jag upptäckte på besiktningen) att när han bromsade så tändes även dom oranga lamporna, men som tur va så sket han i det eller så märkte han inte det. Det är ju detta fenomen som händer då man inte tar och drar en ny kabel framifrån. Just nu så har jag kopplat tillbaka till orginal igen. Men till nästa besiktning så ska jag göra så som du tänkt att göra.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Kolla följande länk som kanske hjälper. Det handlar om instalation av Cobra bakljus på en icke Cobra Mustang - och därför måste man ta itu med blinkers.

http://www.mustangworld.com/ourpics/fca ... lights.htm

Jag instalerade Cobra bakljus på min 2002 GT för att kunna få gula blinkers. Jag kunde inte få tag i relän som artikeln skriver om, så jag fick instalera motstånd så att blinkers skulle funka rätt (eftersom det var nu bara en glöd lampa som blinkade istället för två). Jag tror att det var 22 ohm motstånd som funkade - jag fick testa lite eftersom beräknade motstånd funkade inte perfekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...