Jump to content

Grantratt - ett option eller populärt tillbehör ??


Anders CMC248

Recommended Posts

Grantratt har väl hela tiden varit ett aftermarket-tillbehör (pirat-tillbehör). Jag vet inte om dom fanns redan på 60-talet, men runt mitten av 70-talet fanns dom definitivt.

Original till -68 fanns såvitt jag vet bara standardratten och de-luxeratten (en som ser ut som standardratten men med träinlägg).

Link to comment
Share on other sites

Grant products grundades 1922 och har gjort customrattar i minst 40år, alltså sedan 60talet...se länken: http://www.grantproducts.com/default.html

Sen undrar jag om Superior 500 är ett annat märke, kopior, eller är det också Grant-rattar??? De gjorde ju svarta skum, vita vinyl, röda vinyl och flejkade rattar med kromade ekrar, misstänkt lika Grants rattar.

Hade en vit sån i min PV-53 en gång i tiden. På 70-talet satt ju såna i nästan varje jänkare å amazoner m.fl :) Man sa Grantratt, men minns att det stod superior 500 ingraverat i en eker.

Link to comment
Share on other sites

Hej Anders!

Ja det hela var tänkt att påbörjas redan för ett par år sedan, men diverse kom i vägen, så nu har jag just börjat med att lämna in motorn på renovering, sedan är det lådan och bakaxeln som ska gås igenom. Bilen går med orginalmotorn troligen även nästa säsong som det känns nu, jag hinner inte eller har råd att stressa fram allt tills nästa sommar, och man vill ju inte bli stående hela sommaren. Så steg två påbörjas alltså vid denna tid om ett år. Då ska själva konverteringen börja, och drivlinan står förhoppningsvis klar. Javisst, en musse skulle stå fint i andra garaget, men jag får nog vänta med det. Pengarna räcker inte till.

Det finns en chans om allt går bra, att jag hinner bli klar till nästa sommar, men jag tror inte det....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...