Jump to content

Snygga Rattar


Janne64
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Just den här modellen med lite fler vita prickar i ratten är väldigt svår att få tag på för tillfället. Finns en annan med några färre prickar. Men vet inte om detta företaget har den inne. Är inte säker på att detta företaget säljer delar till personer utanför USA. Tyvärr vet jag inga andra som säljer den utan du får kolla rundor på olika mustangsidor. Företaget jag köpte min av säljer för närvarande inga delar.

http://www.mustangdepot.com/OnLineCatalog/Steering/s_style.htm

Link to comment
Share on other sites

Jag har oxå en likadan som POOLS... fast 13.5" (han har en 15").... GISSA vem som lockat mig :D

den är grymt snygg... men lite halvtaskig kvalite ... det är ju två halvor trä som sitter ihop och en metallring mellan.. och dom halvorna sitter inte riktigt i linje med varandra, i nederkant av ratten är dom gämna men i överkant på ratten är det nivåskillnad på dom, verkar som om den bakre halvan inte är riktigt "rund":( samt att det nästan känns som att man skulle vilja gå på den med nått fint slippapper etersom den är lite "grov" i bakkant (där finger-urgröpningarna sitter). Sen blev den väldigt nära överkanten på min instrumentbräda, men det gör inte så mycket är mest lite ovant...

men som sagt... en gryyyyymt snygg ratt och väldigt skön gämfört med den tunna stoora originalratten.

over and out!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ska man ha grantsratt föredrar jag gummiversionen faktiskt..

finns ju alltid sådana att finna på marknader.

Dom går ju också utmärkt att lämna in till en sadelmakare så får denne lädersko ringen och då blir den ju individuell också.

En ratt ska vara tjock.

Link to comment
Share on other sites

Du kan få min ratt :--

Ser ju för jävlig ut och kommer att byta så fort tillfälle ges, däremot skitgo att hålla i och funkar för tillfället... Siktar på en "vanlig Mustang-Grant" eller gärna nåt och det hållet som "mikeo cmc 748" visade.

Link to comment
Share on other sites

Får man tag på en Gummiratt här någonstans i sverige till ett bra pris?

Allt springer iväg nu när bilen börjar bli klar , Alla prylar jag behöver + en tjej som lovat ta åt sig inredningen och sy upp den i matchande färger till bilen väntas också få 7500:-. Jag tror ( Vet ) att min Musse kommer att dra ögonen åt sig då jag tar ut den nästa sommar för nu väntar en lång vinter och ihopsättning efter lackering ( September ). Färgvalet var svårt men efter att ha dammsugit marknaden så tror jag att jag blir ensam om denna färg på min Mustang vilket är meningen och inredning i matchande färg kan väl aldrig vara fel ?. Men som sagt , en liten ratt i Gummi skulle sitta som pricken över i . Kan någon hjälpa ?

Link to comment
Share on other sites

Du kan få min ratt :--

Ser ju för jävlig ut och kommer att byta så fort tillfälle ges, däremot skitgo att hålla i och funkar för tillfället... Siktar på en "vanlig Mustang-Grant" eller gärna nåt och det hållet som "mikeo cmc 748" visade.

En förklaring till den ratten, är att det är en BÅT-ratt. Absolut den bästa ratt jag använt vid bankörning. Precis som 1096 säger, bra att hålla i, istället för de där slangliknade rattarna som man ibland sett, (och som även är katastrofala att hålla i). Speciellt när det är lite mer krävande körning.

Du behöver inte ge bort den,:-) Jag kan mycket väl tänka mig att köpa den om prislappen blir rimlig.........

Link to comment
Share on other sites

Nja jag gjorde kanske inte så mycket utan det var bara att byta delarna mot nya. När man ändå byter kan man alltid sätta på lite bättre grejer. Fast det finns alltid en svag länk, när man bytt väghållningsdelar så upptäcker man att styrningen är ruskigt primitiv på gamla bilar.

Där ingår att hitta en bra ratt, och det är svårt att finna en ratt som är optimalt funktionell och samtidigt snygg. Sen har man den eviga frågan om servo eller icke servo. Man får bra vägkänsla utan, men det blir mer tungjobbat om man minskar rattdiametern.

Kolla gamla racerbilar.... en del hade rattar stora som soptunnelock, och smala som sugrör

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...