Jump to content

Hur få ur rörsäten ur kontrollventil?


berne
 Share

Recommended Posts

Jo det skall allt gå att byta dem.Och de säljs ju separat som reservdelar av. bl.a Mustangs Unlimited Jag hade en gubbe som hjäpte mig förra vintern att svarva nya säten och byta i cylindern. Nu är han dessvärre så dålig att jag inte vågar besvära honom att fråga. Enl. verkstadshandboken skall man kunna gänga in en bult av rätt dim. med en bricka på och använda som någon slags avdragare. Fattar inte hur detta skall gå till riktigt, för gängan sitter väl inte i sätet? gängan är ju den som röranslutningen sitter i. Är det någon som vet?

Link to comment
Share on other sites

Det kan vara så det är tänkt med en bricka som mothåll, så fungerar skruven som avdragare. Vet du hur sätet sitter. Är det pressat dit eller sitter det gängat? - det måste väl vara pressat om avdragaren skall fungera. Kom förresten inte in på sidorna du hänvisade till. Något fel där.

Link to comment
Share on other sites

Sätet ska vara pressat dit. I Fords Shop Manual står det att man kan gänga hålet med en gängtapp, skruva ner en skruv och använda en bricka och mutter på skruven för att dra ur sätet.

Sidorna jag länkade till fungerade inte för mig heller just nu, men dom fungerade i onsdags när jag lade in länkarna. Troligen något tillfälligt fel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...