Jump to content

E55eT©

Medlemmar
  • Inlägg

    36
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av E55eT©

  1. Har kollat runt på forumet och inte hittat något ang detta problem.

    Min 94a automat växlar klockrent tills den blir varm då börjar den få problem att växla mellan 2'an-3'an och mellan 3'an-4'an Det hackar och "durrar". Detta uppenbarar sig nästan endast i svaga uppförsbackar och avhjälps med ett litet gaspådrag.Problemet är inte konstant utan kommer bara då och då. Vad kan det vara? Fel Olja? Lameller? Eller är den i behov av helrenovering? :(

    //Tommy

  2. ÄNTLIGEN! Bilen godkänd för svenska vägar efter 2 (TVÅ) feta misstag av AB Svensk bilprovning.

    Först krav på "Avgas intyg" (Skitsnack#1, ett kat-system med godkända värden räcker gott). Efter en kompromiss nöjde de sig med ett intyg från skroten att systemet var orginal.

    För det andra fick jag en ombesiktning för förhöjda lambda värden. (1.45) (Skitsnack#2, i och med att en luftpump blåser in syre i avgaserna kan till och med mat-tanten räkna ut att lambda värdena blir för höga.) De godkände bilen med värdet 1.50. (0.95-1.03)

    Jag tycker rent ut sagt att det är fördjävligt att man ska behöva lära besiktningsmännen deras eget jobb. :evil:

    Nej, på't igen.. Nästa bil till import... Skam den som ger sig, nästa gång ska jag vara som en pitbull på besiktningsmännen och stackars sate som råkar ut för mig... :twisted:

    Grattis får man säga då!![/quote:3du440b8]

    Tack så mycket! Tack vare dig sparade jag minst 1045kr i felsökning. Jag hade beställt tid på Ford i Ö-bro nu den 26'e. Jag bjuder på lunch om vi ses. :D

  3. Ok, jag har stött på problem med besiktningen! Jag köpte bilen av en svensk som bor i Tjeckien, som är ett EU-land nuförtiden. Det skall inte vara några som helst problem att importera bilen, man skall bara behöva reg.beviset rån tjeckien, vilket jag har. Men på besiktningen säger de att det beviset jag har inte säger att bilen varit permanent registrerad i Tjeckien. Det är helt absurt. den gamle ägaren säger att detta är det enda reg beviset som finns och att det visst visar att bilen varit permanent registrerad i Tjeckien, det ser väldigt respektingivande ut med vattenstämplar och allt. Han har importerat bilar förr med enbart dessa handlingar. Problemet är ju att jag hamnat i nått konstigt läge nu, där det inte finns mer papper att få fram men besiktningen vill ha ett annat papper. Hur löser man detta. Jag blir så förbannad på besiktningsmannen som är så trångsynt!!

    Men vad i helv.. Jag har precis fått igenom min 94'a cab med tokstora problem för att de gör misstag och inte kan sitt jobb, så börjar de igen.. Jag blir så less :x . Du ska veta att det nu finns prestige i detta ärende och besiktningsmannen kommer inte erkänna sitt fel om du inte överbevisar honom eller att han blir tillrättavisad av sin chef. Du ska först och främst ringa till ingenjörerna på SBP (Mycket vettiga och trevliga) 0771-600 800 (Be att få prata med en ingenjör). Ta reda på vad som gäller och kontakta sedan verkstadschefen på den bilprovningen du besiktat på om det visar sig att de gjort fel, då går den igenom. Om inte annat kommer du få reda på vad det är för handling du behöver. Jag tror att det är original titeln (reg beviset) från USA där bilen är tillverkad som de eftersöker. Lycka till!

    Mvh

    //Tommy

    Kolla om du hittar hjälp här:

    http://www.expressen.se/index.jsp?a=697 ... &print=yes

    http://www.bilsport.se/artikel_bild_top ... vdelning=5

  4. Varför inte försåtminera med ett knallskott eller (nu barkar det iväg) en truppmina? :roll: Allvarligt, jag hörde att en kille tröttnat på inbrott i sin bil så han placerade fiskkrokar (trehullingar, typ wobblervarianten) i förarsätet. Till sin förvåning ringde polisen på hans dörr morgonen efter och meddelade att de tagit in en ganska mör biltjuv från hans bil natten innan. Jag tror bilägaren fick böter och villkorligt för den "mineringen", biltjuven fick väl en klapp på axeln och 15000 i skadestånd, vad vet jag. :-|

  5. ÄNTLIGEN! Bilen godkänd för svenska vägar efter 2 (TVÅ) feta misstag av AB Svensk bilprovning.

    Först krav på "Avgas intyg" (Skitsnack#1, ett kat-system med godkända värden räcker gott). Efter en kompromiss nöjde de sig med ett intyg från skroten att systemet var orginal.

    För det andra fick jag en ombesiktning för förhöjda lambda värden. (1.45) (Skitsnack#2, i och med att en luftpump blåser in syre i avgaserna kan till och med mat-tanten räkna ut att lambda värdena blir för höga.) De godkände bilen med värdet 1.50. (0.95-1.03)

    Jag tycker rent ut sagt att det är fördjävligt att man ska behöva lära besiktningsmännen deras eget jobb. :evil:

    Nej, på't igen.. Nästa bil till import... Skam den som ger sig, nästa gång ska jag vara som en pitbull på besiktningsmännen och stackars sate som råkar ut för mig... :twisted:

  6. Slängde ut 780 spänn på felsökning idag där dom kollade allt typ, men kunde ändå inte förstå varför det är så högt lambda värde, så dom sa att jag skulle försöka få tag på nån firma där man kunde koppla in datorn i bilen, så jag ringde Jernbergs i gbg där dom snabbt konstaterade att det sitter en luftpump i motorn och därför ska besiktningen inte mäta lambda värdet. :evil:

    Så då åkte jag till besiktingen och dom gordkände felet med med det samma! Så det var 780:- åt ingenting...

    Så nu vet ni ifall ni får samma problem!

    TACK, TACK, TACK för den Steeda!!!

    Har samma problem som du hade med min 94'a cab. Har precis varit i kontakt med ingenjörerna på AB Svensk bilprovning och fått det verifierat att det inte finns någon övre gräns för lambda värdet vid lufttillsatta avgaser (luftpump) för Fordar tillverkade i USA. Har precis blivit underkänd på för högt lambda värde. Jag blir så trött... :evil:

    Återkommer när bilen är färdig..

    //Tommy

  7. 1.7 blandad körning (med blyfot :twisted: ). Har inte hunnit ta någon riktig långtur än så jag vet inte vad den tar på motorväg... Jag ska dock kolla tändstift och filter.... Kan man ställa in bilen "snålare" ex insprut??

  8. Visst kan du skruva bort ratten.. Jag har Chiltons repair manual och bläddrar i...OBS!!! Du MÅSTE ta bort BÄGGE batteri kablarna och vänta minst en minut.... sen.. in english.. :)

    Remove the small accesscovers from both sides of the steeringweel.... then remove the airbag module retaining bolts...Lift the driver's side airbag module up and off the steeringweel..... then detach the wiring harness connector from the module.. Sedan är det bara att skruva bort ratten från fästet.. Plättlätt?!?! eller??.. 8) OBS! Glöm inte att märka ut hur ratten satt med en vattenfast penna...

    Mvh

    //Tommy

  9. Har sett på nån Mustang klisterbokstäver som passar i den formgjutna Mustang texten på bakstötfångaren, skulle även passa på min 97á GT, frågan är var man får tag i dessa bokstäver. Nån som vet ??

    Testa www.stang-graphics.com, dyrt som f-n men snyggt.. Kolla oxå Ebay. Jag har försökt att kontakta en firma som tar $7.99+frakt för ett komplett set, men misslyckats.

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 7989221135

  10. Har följt denna sorgliga historia. Man mår dåligt att se en så underbart snygg "Stang" bli demolerad för att sedan säljas "for scraps". Men just nu önskar jag att en ångvält körde över min bil. Jag är så förbannat trött på bilen och AB Svenskbilprovning att jag kan kräkas, men det kanske ljusnar efter ett okänt antal spenderade tusenlappar.

    Kanske en dag kan jag uppskatta bilprovningen lite mer än tandläkaren, vem vet.. :)

  11. Historien fortsätter.... Helv, &/¤#"#¤", jä*la, SKRÄPBIL!

    Avgasintyget var tydligen ett äkthetsintyg på att H-pipan var orginal.Han nöjde sig med ett intyg från bilskroten jag köpte det från. Det fick han och allt är frid & fröjd.

    Datorerna var nere idag när jag besiktade så någon biltur i helgen blir det inte.

    Passade samtidigt på att slita av främre handbromswiren på väg till besiktningen när jag skulle autojustera lite . (Hade en ombesiktning på bakre wiren som var ur funktion.)

    Nu har jag ett nytt problem, lambda värdena var lite höga 1.46 (0,97-1.03).

    Vad gör man åt detta? (Har beställt tid på Ford i Eskilstuna för kontroll).

    Är det omregbesiktning om lambdavärdena är för höga eller är det en "vanlig" kontrollbesiktning???

    //T

  12. Åk till Västberga (Stockholm) och besikta era Mustanger så slipper ni alla problem+ att ni får en trevlig resa :D . De är kunniga, trevliga och hjälpsamma. (Ringde precis ang mitt avgasintyg, som jag bevisligen inte behöver om katalysatorerna finns på plats och fungerar).

    Stationstfn:

    08-726 72 14 eller 08-726 72 05

    Fax:

    08-645 34 24

    Lerkrogsvägen 4

    126 79

    Hägersten

    Ska du bara aka till kristinehamn och pavisa detta idag?

    Robert

    Jag ska montera piporna först sedan ringa till K-hamn och höra om det duger eller om han ska ha avgasintyget oxå. Sätter han sig på tvären bokar jag tid i Västberga och tar "Stangen" på en fin tur dit! :D

×
×
  • Create New...