Jump to content

2784

Medlemmar
  • Inlägg

    26
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av 2784

  1. Boss är en mkt bra bil, men glöm inta att alla 11-14 går att fila till med ganska enkla medel för att få en likvärdig vagn (troligt gäller det 05-10 också).

    Manuell är att förorda om du gillar den sk sportiga sidan av Mussen, skall du åka fort rakt fram så är automaten bättre/enklare. 

    På bana tror jag att det är liten skillnad på stel o delad bakaxel, däremot är den mkt troligt lite bekvämare på våra potthålsvägar.

    /Mats

     

  2. On 14 december 2015 at 11:10, Mats Bergman said:

    Hej,

    Jag är ny här på forumet, Har förälskat mig i en Ford Mustang Boss 302. "The best American sports car". Har tänkt att ha den som sommarbil men även för track days.

    Har tittat på den här bilen http://www.blocket.se/jamtland/Ford_Mustang_Coupe_BOSS_302_sv_sald_63371467.htm?ca=11&w=3.

    Några synpunkter?

    Problemet är försäkringen. Jag är medelålders man och skadefri men bor centralt i Stockholm och har inget eget garage (gemensamt i bostadsrättsföreningen). Har ringt runt och även pratat med Insplanet. Bilen (om det är den aktuella bilen eller generellt för Ford Mustang Boss 302 vet jag inte) står på spärrlista. Merparten av försäkringsbolag är tydliga med att de inte vill försäkra bilen. Andra tar betalt därefter.

    If 40 kSEK/år i helförsäkring

    Folksam 25 kSEK/år i helförsäkring

    Tacksam för råd vad gäller försäkring av Ford Mustang Boss 302.

    Hälsningar,

    Mats

    Hej,

    I Stockholms stad kostar en 2011 GT Brembo ca 12000 kr / år på if. En polare till mig har en 12á Boss och betalat något mer, men inte i nivå med det du nämner. Vi har båda max antal skadefria år och är äldre än 25. Jag bor dessutom i lght vilket påverkar försäkringen negativt, vilket i sig är mkt märkligt när det händer mkt mindre i lghtér än i hus enligt statistiken !!!

    mvh / Mats

  3. Jag tycker också att vi bör fräcka till oss några snäpp, är ganska säker på att det skulle sälja som smör i solsken. Så heja heja, ni som håller på med de nya prylarna.

    mvh / Mats Schärberg

  4. Hej,

    Jag har en GT 2011 med manuell låda och är mkt nöjd med den.

    Givet beror valet av låda på vad man personligen vill/öskar etc, men jag måste ändå säga att en manuellt växlad Mustang är något särskilt.

    En stilla fundering kan måhända vara varför Shelbys o Boss Mustanger har manuell låda.

    När det gäller importen tror jag inte att det är nämvärt billigare i USA än att få tag på en lätt beg i Svedala som det verkar nu, men givet är det lite sportigare att ta hem den själv...

    Lycka till o välkommen i 11 gänget.

    mvh / Mats Schärberg CMC 2784

×
×
  • Create New...