Jump to content

Mr Fox

Medlemmar
  • Inlägg

    90
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    4

Allt skrivet av Mr Fox

  1. Yes, det blev en godkänd besiktning av bakbromsarna! Då har man lärt sig något nytt och fått nya roliga verktyg på kuppen! Carpe Diem!
  2. En en intressant sak hände mig när jag skulle besiktiga bilen senast och det var att jag fick ett nedslag på bakbromsarna, de tog inte tillräckligt bra. Jaha tänkte jag och åkte hem och funderade hur jag skulle tackla detta. Troligen berodde det på att jag hade lossat trummorna för ett par veckor sedan för att kika runt lite. Tillslut beslöt jag mig för att lära mig mer om bakbromsar via de vanliga källorna, dvs YouTube, forumet och verkstadsmanualen. Efter lite pluggande så tog jag mig till modet och lossade på bultarna och påbörjade felsökandet. Jag har alltid haft stor respekt för bromsar, med all rätt, de ska bara fungera och rädda liv. Efter lite felsökande så hittade jag felet, det var på vänster bakhjul som "självjusteraren" inte fungerade som de skulle och trumman satt för löst. Jag testade lite olika lösningar för fixa problemet men tillslut var det bara att lossa på fjädrarna (den vita och den röda) och ominstallera de tillhörande delarna så löste sig problemet (som var att delarna inte spände upp självjusteraren ordentligt). Se filmklipp nummer 2 så ser ni vad som var problemet och hur man fixar problemet. Nu tog bromsarna mycket bättre. Tillbaka till inspektionen för granskning. Några bilder från arbetet med bakbromsarna finns längre ner: Jag hittade tre riktigt bra klipp på YouTube som går igenom det mesta rörande bakbromsar och Foxbodys, se nedan:
  3. Nu är alla bitarna på plats inför uppgraderingen nu i sommar! Jag ser fram emot projektet! Det lär bli både utmanande, lärorikt och spännande! Carpe Diem!
  4. Hej! Din bil ser riktigt fin ut! Jo, sist var det ett vakuum problem som åtgärdades. Just nu går den fint. Jag ska bygga en rökmaskin och testa den senare för att se om det finns några läckor.
  5. Under förra helgen började min Mustang att igen visa sitt temperament med en sämre tomgång som följd.... Suck! Allt som andra tidigare sagt att så fort man börjar skruva igen på sin mustang så ändrar man förutsättningarna för en god tomgång stämmer.... Den har snurrat på under 2 år utan större problem så nu var det dags igen... Nåväl, vi börjar med att kolla timingen. Den var ok, spot on på markeringen. Ok då går vi vidare med att kolla "TPS, Throttle Position Sensor"" & "idle set screw". Hmm, den var lite hög värdet som jag mätte upp, 1.02, det borde ligga på runt 0.96-0.98. Drog ut kontakten på IACn och lyssnade på tomgången och tittade på varvtalet, den låg på ca 850 & det lät ok. Därefter justerade jag ner värdet på TPSn till 0.98. Efter detta stängde jag av motorn och pluggade in IACn igen och startade motorn och lät den gå utan lampor, fläkt mm. TPSn höll sig kvar runt 0.98. Efter 2 minuter så stängde jag av motorn för att sedan starta den igen fast med "allt" på, radio, fläkt, lampor, mm. Efter ca 2 minuter så märkte jag att tomgången blev betydligt bättre. Därefter stängde jag av motorn. Efter en liten stund så tog jag en provtur och bilen gick bra igen på låga varv och utan lufttörst och hackningar. Den kändes pigg i accelerationen igen och gick helt enkelt mycket bättre. Jag tog lite inspiration av följande video som rör ämnet. Det tog inte lång tid den här gången att få ordning på tomgången igen. Vi får se hur länge det håller i sig... ;=)
  6. Tack för de goda råden, som vanligt! Jo jag inser att det är komplicerat och utmanande... Jag har förberett mig genom att läsa på allt som går att läsa om denna installation, sett LMRs, CJs, mfl instruktioner på nätet och upprepat dessa filmer ca 20-30 gånger.... Vi får se om något har fastnat. Jag har införskaffat alla verktyg som du räknar upp och några därtill. Därefter så är det helt enkelt upp till mig och gudarna om detta kommer att lyckas. Om inte så misslyckas jag och så har jag förhoppningsvis lärt mig något på resan! Carpe Diem!
  7. Ja då har man bockat av några punkter på to do listan för i år: Byte av olja och filter, byte av kylarvätskan, genomspolning av kylarsystemet, byte av expansionskärlet, byte av drivaxel och byte av den nedre delen av rattstången (den med svampen..). Check! Så himla skönt! Nu är det dags för lite soft cruising! I sommar ska jag genomföra uppgraderingen av bakaxeln till 3.73. Alla verktyg finns nu hemma. Carpe Diem!
  8. Hej! Efter ha legat i vinterdvala så har man äntligen vaknat till liv igen som att man har hämtat hem mustangen från sin törnrosasömn under vintern. Planerna för i år är följande: Byte av nedre delen av rattstången (den med svampen...), byte av drivaxel, byte av olja och filter, byte av kylarvätska och en genomspolning av systemet, byte av expansionskärlet samt en uppgradering av bakaxeln till 3.73.... Jag har funderat på hur jag ska lägga upp arbetet men har tillslut kommit fram till att jag ska försöka mig på att genomföra allt arbete själv hemma i garaget. Det ger mig iaf god argument för lite nya investeringar i nya verktyg... ;=) Jag måste också ha något att göra på kvällarna annars kommer man tappa fokus givet den situation som vi alla lever i för tillfället med få sociala kontakter. Då får man göra det bästa av situationen och varför inte lära sig lite nya saker, eller hur? Carpe Diem!
  9. Idag fick jag tillbaka min musse efter ha lämnat in till ett jobb för att byta mitt bränslesystem fram till motorn ink bränslepump. Det verkstaden fann under arbetet fick mitt nackhår att resa sig. Nån har tidigare meckat med bränslepumpen och gjort ett mindre bra jobb. Smältlim och brända kablar var det som verkstaden fann när de tog bort bränslepumpen.... se bifogade bilder. Mindre rolig upptäck men skönt att allt är nu bytt och installerat på ett korrekt sätt med fräscha nya delar och nya kablar & rör samt nya anslutningar. Nu är i alla fall sommarens projekt med att byta bränslesystemet avklarat. Check! Stort tack till Grufmans verkstad!
  10. Så här fint blev det tillslut: Är jag nöjd med installationen och valet? Ja det är jag. Ljudet blev mycket bättre och klarare samt att jag fick Spotify, Apple CarPlay, mm. Dock så saknade jag en del bas trots den inbyggda förstärkaren. Jag fick då installera min Subwoofer från JBL (som listas lite längre upp itråden). Den installationen blev lite klurigare än tänkt. I teorin så är det "bara" att: 1. Installera en strömkabel från batteriet (med egen säkring) till subwoofern (ink kabeldragning på ett dolt och snyggt sätt). 2. Installera en jordkabel med en bra fästpunkt i karossen (direkt mot plåten). 3. Löd fast "remote" kabeln till "kabelhärvan" som går till radion (är utmärkt och blå i detta fall). 4. Koppla två st (vänster/höger) RCA anslutningar med kabel till den nya radions utgångar för subwoofer (Längst ner på denna radio). Remote kabeln kom med RCA kablarna som jag köpte på Biltema, mycket praktiskt. Dra RCA kablarna samt remote kabeln dolt från radion till Subwooferns placering bilen. 5. Koppla in strömkabeln, jordkabeln, "remote"kabeln och RCA kablarna till Subwoofern. Testa sedan basen. Här fick jag problem. Subwoofern ville inte gå igång och fattade inte varför. Jag började felsöka. Jag började med kabelanslutningarna. De var ok. Jag började mäta spänningen, då fick jag mycket svaga värden på spänningen (ca 0.7 volt..). Efter en del funderande och tester började misstänka dålig ordning och bytte därefter jordpunkt. Jag satte kabeln under en av bultarna till bilstolen. Därefter kopplade jag ihop allt igen och då fick jag upp spänningen till över 12 volt. Aha, nu verkar jag vara på rätt spår. Jag satte nyckeln i tidningen och vred om, Yes! Subwoofern gick igång och vi fick nu en ordentlig bas i bilen. Nu blev ljudet riktigt bra. Jag valde att placera den bakom passagerarsätet. Det gick inte att få plats under sätet.
  11. Jag bifogar några bilder från arbetet med att byta högtalarna:
  12. Jag har nu bytt alla högtalare i bilen till följande högtalare från JBL: Utöver det så installerade jag en JBL BAss Pro SL för att få lite skön bas i bilen: https://www.jbl.com/car-subwoofers/BASSPRO+SL.html?dwvar_BASSPRO SL_color=Black-GLOBAL-Current Högtalarna installerade rätt enkelt utan några större bekymmer. Man få dock klippa de fästen som sitter på kablarna för att få på mer konventionella högtalarskor på kablarna. De små högtalarna sitter under panelen längs fram i bilen och man når dem enkelt genom att lossa på ett par skurvar på panelen. (det finns flera beskrivningar och filmer som visar hur man gör detta på YouTube). Högtalarna i dörren är lite mer pyssel att byta. man får helt enkelt ta bort dörrpanelen för att komma åt dem men det är är också rätt enkelt och det tar ca 15 minuter när man vet hur. Det finns flera filmer på YouTube på hur man tar bort dörrpanelen (LMR har en bra film). Bakre högtalare var desto lättare att byta. Lossa två skruvar och volia så får du ut dem direkt (i en CAB...). F5B593FD-E7B7-407B-B9B5-3EBFE5DF964B.heic 514406A1-DD67-4D8C-9320-09C2B29188A3.heic 922CEE9C-5C01-4D15-AED0-E3ABD50195D6.heic A38E1B2D-68AD-4042-8D5D-67DA9A90D7AB.heic
  13. Okej, då var det 2020 och inställda träffar pga Corona men då kan man lägga tid på olika små projekt. I år kommer jag att byta bränslesystemet (rören och pumpen) för att säkerställa god tillförsel av bränsle till motorn. Utöver det så kommer jag att uppgradera hela musikanläggningen till nyare och bättre högtalare. Först tänkte jag behålla ursprunsgradion i bilen men sedan kände jag att fördelarna med en moderna radio övervägde nostalgikänslan. Ett.krav på installationen var dock att jag ska kunna återställa allt, om jag vill.
  14. Hej! Min mustang har fått ett missljud som jag har svårt att fastställa rätt diagnos för. Det uppstår när man kör, ett slags "kvittrande" som hörs på låga växlar och som försvinner när man trampar ner kopplingen. Det hörs inte direkt när man har startat bilen utan efter ett litet tag när man kör runt. Några förslag till diagnos? Missljudet fanns tidigare på säsongen men jag trodde att jag hade fixat problemet när jag bytte fläktremmen iom att ljudet försvann ett tag (samt att remmen som jag bytte ut såg riktigt sliten ut...) men nu är det tillbaka en månad senare. Då felsökte jag problemet med 5-56 som jag sprutade lite på remmen och olika remskivor.
  15. Remmen är nu bytt och kvittrandet har upphört! Puh! Det kostade mig 700 SEK vilket är en helt ok kostnad i sammanhanget. Det hade kunnat bli betydligt dyrare.....
  16. Efter ha varit runt Stockholm på lite olika evenemang så började ett ”kvittrande” ljud från under motorhuven att höras. Det blev bättre när man tryckte ner kopplingen. Efter ha sökt på internet över liknande ljud och fenomen så kunde det vara utrampningslagret, ”pilot bearing”, fläktremmen, och liknande. Efter en del funderande beslöt jag mig för att felsöka problemet. Jag öppnade huven och lyssnade noggrant. Det var svårt att lokalisera kvittrandet. Då sprutade jag lite 5-56 på ett remhjul och lite hamnade på remmen och ljudet försvann. Då insåg jag att problemet borde vara fläktremmen. Jag tog av den och gjorde en besiktning av den. Den var sprucken överallt..... Dags att köpa en ny. Den är 230 cm när jag mätte den. Jag beställde en ny rem via internet. Vi får se om problemet är löst efteråt.
  17. Då var det dags för en liten uppdatering. Högtalarprojektet är nästan klart. Vänster fram ska bytas och subwoofern ska på plats under sätet. Men jag har gjort ett litet ingrepp under tiden: Jag tyckte att avgaserna luktade lite väl mycket och beställde ett nytt kolfilter från CJ Pony parts i USA som levererade till dörren utan större problem. Själva bytet gick bra och är enkelt att utföra med endast en hylsa och ett spärrskaft. Skruven kommer lätt ut och själva kolfiltret släpper enkelt om man lutar den lite inåt mot kylaren. Kolfiltret har ett inbyggt snabbfäste. Glöm inte att ta bort de två slangar som sitter kopplade till filtret. Bytet tar ca 10 minuter att genomföra och kräver inge lyft utan man når det från motorutrymmet ståendes. Resultat blev en bil som verkar gå bättre och luktar bättre.
  18. Startade ett mindre projekt under sommaren. Har bytt ut alla främre högtalare till modernare högtalare. Det krävdes lite modifiering av dörrpanelen annars var det lätt. Man får dock klippa kablarna om man inte har Fords adaptrar på hyllan.
  19. Efter ha testat gängtejplösningen över sommaren så har skruvarna lossnat igen, nu blir det skruvlåsningslim. Som akutlösning så funkar gängtejp men inte som en långsiktig lösning.
  20. I början av veckan var det dags för sista stora förbättringsarbetet för i år: Lackera om främre delen av bilen där flera elaka stenskott med tillhörande dåliga lagningar gjorde att helhetsintrycket av bilen försämrades. Nu har jag lackerat om de delar som stack ut samt installerat orginal loggan på motorhuven, Ford märket istället för hästen. Nu är jag nöjd, för den här gången!
  21. Jo, märkligt att man inte fått ögonen för den här mustangen i Sverige. För mig är det personligt eftersom jag växte upp med modellen och hade en som ung student i USA. I USA klättrar nu priserna på Foxbody modellerna... Vi får se hur det utvecklas här hemma.
  22. Jo, märkligt att man inte fått ögonen för den här mustangen i Sverige. För mig är det personligt eftersom jag växte upp med modellen och hade en som ung student i USA. I USA klättrar nu priserna på Foxbody modellerna... Vi får se hur det utvecklas här hemma.
  23. Jo, jag har använt mig av den metoden men tyckte att det blev lättare med testverktyget. Jag har legat i flottan en gång i tiden men morsesignalering var inte alltid min favoritsysselsättning ... Låter som ett stort jobb så vi får se när jag planerar in det i framtiden.
  24. Efter ha testkört mustangen ett par dagar kan jag konstatera att T-Bird har rätt. Hur jag än vrider och vänder på alla knep med tomgången så går den ej att få till med installerat BBK MAF hus och BBK CAI. Har nu tagit bort BBK MAF house och satt dit Ford orginal MAF hus men behållt BBK CAI. Tomgången blev omedelbart bättre och efter lite finjustering av timing och TPS så går mustangen äntligen bra i låga och höga farter. Efter både KOEO & KOER tester så är alla felkoder borta (Endast kod 11....). Min nya bästa ”vän” är ett testverktyg för ODB1, gör Foxbodylivet lite lättare. Nu har jag dock upptäckt att det läcker lite olja på vänster sida om oljetråget, det läcker från packningen.... Är det svårt att byta? Vi får se vad internet kan ge för goda råd... Utöver allt meck med tomgången så passade jag på att byta armstödet i mitten. Det tog 10 minuter. En enkel förbättring som ger ett bra helhetsintryck av interiören. Fortsättning följer.
×
×
  • Create New...