Jump to content

Patrikstar

Medlemmar
  • Inlägg

    38
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Patrikstar last won the day on 27 april 2020

Patrikstar had the most liked content!

Medlemsinformation

  • Stad
    Skara
  • Yrke
    IT

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Patrikstar's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Omdömespoäng

  1. Det löste sig bra detta. Var bara kärlet för kylarvätskan som var tom, fattas kanske 2-3 liter för att fylla upp allting igen. Fyllde upp och kan inte se att det har läckt något. Nojade mig för mycket kanske.
  2. Tack, men den fanns inte i lager. Skulle behöva få i glykol till imorgon. Denna verkar ju annars fungera. https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/bilunderhall/glykol/kylarglykol-622017/ och blanda med https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/biltillbehor/bilbatterier-och-tillbehor/batterivatten/batterivatten-001134/ Läser på https://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/catalog/owner_guides/14musom1e.pdf Under Capacities and Specifications Att det ska vara t.ex. VC-3DIL-B Vilket är en orange ethylene glycol-based glykol. Bör ju motsvara den som Jula har. Eller är jag helt ute och cyklar nu?
  3. Nu är jag väldigt osäker på hur länge jag kört med lite eller ingen kylarvätska. Att värmen inte fanns märkte jag igår, och senast jag hade värme före det kan ha varit för en vecka sedan kanske. kör max 2 mil per gång. Kör ytterst lagligt och gasar inte upp den. Gissar att jag totalt kört 10-12 mil sedan jag senast hade värme i bilen. Har heller inte noterat att temperaturmätaren gått upp i bilen, den har varit i mitten som vanligt. Inte heller några varningslampor har lyst i instrumentpanelen. Hur allvarligt kan det vara att ha kört utan kylarvätska som jag gjort? Blir lite nojig av mig. Ska ta bilen till en verkstad nästa vecka så får de provtrycka och kolla på den. Har ju själv väldigt begränsat med verktyg för felsökning.
  4. Var och kollade bilen nu. Kärlet för kylarvätskan var helt tomt. Då menar jag detta kärl. Exempelbild Gissar att jag har en läcka någonstans. Vad för kylarvätska bör jag ha i Mustang 2014 V6? Antar att det ska vara en etylenbaserad? Fungerar det med denna? https://www.biltema.se/bilvard/tillsatsmedel/glykol/glykol-koncentrerad-2000044693 Tar gärna emot alla tips och förslag på hur jag bör gå vidare. Är ju inte direkt någon van mekare.
  5. Har tyvärr ingen felkodsläsare. Kan nog vara läge att skaffa en. Duger Biltemas enkla? https://www.biltema.se/bil---mc/verkstadsutrustning/testinstrument/felkodslasare/felkodslasare-obd-ii-eobdcan-2000040054
  6. Hej! Har en Mustang 2014 V6 där värmen idag slutade fungera. Vrider jag på full värme så händer inget, fläkten snurrar och så men ingen värme. Vidare så ändrar den hastighet på fläkten rätt vad det är utan att jag vridit på något reglage. AC-n fungerar som den ska. Kör jag sakta eller står stilla så kommer det lite värme, men vid körning så slutar värmen komma. Har väl att göra med att luften i motorrummet blir varmare då bilen inte rör på sig. Någon som har något tips på vad det kan vara och vad jag eventuellt själv kan göra åt det?
  7. Hej! Har i år sett att det börjar komma små bubblor på ett ställe längst fram på bilens motorhuv. Ännu så länge så är de väldigt små, syns om man kommer riktigt nära. Läser att motorhuven är gjort av aluminium och att detta är ett vanligt fel. En del lackar om sin motorhuv men ändå återkommer felet ofta efter tag. Läste på något amerikanskt forum att de för att åtminstone stoppa korrosionen har monterat en kabel från motorhuven till minuspolen på batteriet. De verkar uppleva att korrosionen efter det inte växer. https://www.allfordmustangs.com/threads/hood-corrosion-what-i-have-done-and-observed.668329/ Är detta något som kan fungerar eller är det "broscience"?
  8. Hittade några stycken då jag sökte modellen på autoexeperten. Får nog bli något av dessa.
  9. Jo, jag har också en smart laddare. En Ctek, som jag så klart inte använt i vinter. Lite sur på mig själv just nu..... Eller detta batteri? https://www.autoexperten.se/tillbehor/batteri/startbatteri/batteri-exell-70ah-540cca/
  10. Tack för svar. Gjorde så klart misstaget att inte underhållsladda batteriet i vinter. Duger ett sådant här batteri? https://www.biltema.se/bil---mc/bilbatterier/bilbatterier/startbatteri-efb-60-ah-2000036158
  11. Hej! Har en Mustang 2014 V6 som nu stått över vintern. Hade igång den för cirka 1 månad sedan, körde en kort sväng. Var dock tvungen att ladda batteriet en stund för att den skulle starta. Nu ställde jag på den "på riktigt" och batteriet var så klart helt dött. Satte den på laddning i några timmar men fick inte tillräckligt med laddning för att kunna starta. Startade med startkablar istället vilket var nog så krångligt då jag måste få i N-läget. Körde kanske en sväng på 4 mil. Stängde av bilen och den startade fint. Körde in den i garaget och skulle nu några timmar senare köra en sväng. Dock gick den inte att starta, fanns inte kraft för att dra runt startmotorn tillräckligt. Kopplade nu loss polerna från batteriet och satte den på laddning. Nu kommer den få står där till imorgon så får jag se. Men.... Misstänker att batteriet har gjort sitt och behöver bytas ut. Om det nu inte är något som drar en himla massa tjuvström. Kort och gott, kan någon rekommendera ett bra batteri som passar och som inte kostar en förmögenhet? Duger det med ett batteri från Biltema så är jag nöjd. I så fall vilket? Tacksam för alla svar.
  12. Hej! Är väl inte helt ny här på forumet men tänkte ändå presentera mig. Nybliven ägare till en importerad Ford Mustang 2014 V6 Convertible. 3500 mil på mätaren. Under många år har jag i Sverige försökt att finna en Mustang som tilltalar mig. Tyvärr är utbudet begränsat här i Sverige och många är skadade med en Salvage Title i USA. Bilen kommer direkt från Philadelphia. Tog hjälp av World Wide Motors för import. Grufman Bil hjälpte mig med att sverigeanpassa bilen. Allt har i stort sett gått problemfritt. Jag vill gärna ge en stor eloge till både World Wide Motors och Grufman. Hade inte gått utan dessa två aktörer. Är riktigt nöjd med bilen. Har aldrig kört Mustang förut, inte ens provkört någon. Love at first sight kan man säga. Personligen gillar jag mer utseendet på 2013/2014 än på de nyare modellerna. V6-motorn levererar betydligt bättre än jag först hade trott. Thats all. Önskar er alla en skön sommar med många fina soldagar. Mvh: \\ Patrik
  13. Hej! Önskar tips på var man billigast kan köpa reservdelar (slitdelar) till Mustang. Priserna varierar väldigt mycket mellan de olika leverantörerna. Tänker mig då t.ex. säljare på ebay med flera. Var köper ni era delar (bromsbelägg, bromsskivor, oljor, vindrutetorkare m.m.)?
×
×
  • Create New...