Jump to content

Wirzen

Medlemmar
  • Inlägg

    29
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av Wirzen

  1. 11 timmar sedan, JanneJ said:

    Är lite fundersam över det låga intresset, vågar ingen kommentera? Är det helt ointressant eller vad handlar det om?

    Att skriva monolog på ett forum är inte roligt och den känslan kommer ganska ofta här..

    Tycker att ditt bygge är fantastiskt intressant och inspirerande följer det både  här och på rejsa.  Är själv nästan helt grön i mustangsvängen och tycker att det är ganska svårt att hitta så detaljerade problemlösningar som man gör på forumena. Så jag ser gärna fler bilder och kommentarer för att lära mig mer om den här världen.  / Samuel 

    • Like 2
  2. On 2020-06-21 at 12:07, JanneJ said:

    Kolla frigången mellan pedal och tryckstång, är den för liten bygger du upp tryck varje gång du bromsar och till slut ligger bromsarna på hela tiden.

    Hittat felet. Satt en liten bromskontakt som tryckte på pedalen. En skruv och vips va problemet löst👍👍

  3. Bromspedalen har ett bra avstånd till när bromsarna tar när allt är kallt. Men har jag kört bilen en sväng och parkerar en stund så tar bromspedalen högre upp till att till slut nästan vara stum i övre läge...Kan det vara fukt eller luft som expanderar när det blir varmt? Ska göra ett försök till och lufta bromsarna. 

  4. Bytte huvudcylinder till en för skiva/ trumma. Men sparade den gamla reduceringen. Blir lite störd över att det ena gången fungerar kanon och andra inte....är ju svårt att få med sig familjen då...

  5. Hej

    Har en -66 som jag gjort om bromsarna på. Konverterat från trummor runt om till skivor fram och 2-krets. Skivorna fram är från en mustang -07. Allt fungerar kanon när jag är ute och kör kurvig landsväg med kraftigare inbromsningar. Men när jag kör kortare sträckor i stan och tex parkerar en stund så börjar bromsarna stumna och gå varmt till att nästan nypa ihop helt...kan det vara luft någonstans som expanderar eller är bromsoljan dålig? Oljan är bytt iom bromsbytet...(biltema...). 

  6. Problemet löst👍👍 får nästan ta fram skämskudden...lämnade tändning och fläkt på och blev ganska förvånad när fläkten helt plötsligt drar igång när jag håller på och mäter spänningen.😱 Det va tydligen för dålig kontakt på pluspolen. Slipat och rengjort och nu startar pärlan igen. 

    Tack för förslag och engagemang! / Samuel 

  7. Med tändning på så har jag ca 0.9v över spolen och 2.27v över startrelät. Utan tändning så har jag ca 12.4v över startrelät .... (Anledningen till att den stannade va nog bara kall motor.) Och  plötsligt när jag hade tändning på så hoppade fläkten igång för några sekunder senare sluta fungera. Jorden sitter direkt nere på blocket.

  8. Har en 66 med 289. Igår startade jag bilen som vanligt utan problem men när jag skulle backa ut bilen så dog den plötsligt. Vred på nyckeln och det klickade bara till sen slutade t.o.m fläkten. Satte på batteriladdaren och laddade batteriet. Gör rent runt batteripolerna. Nu startar fläkten och jag försöker starta men det blir bara ett litet klick och fläkten dör och all el.. batteriet håller ca 12.5v. 

    Några tips på vart jag ska börja leta? Är ganska ny i mustangvärlden..

  9. On 2019-03-04 at 20:10, murre 77 said:

    Gokväll 😁. Tänkte komma med lite uppdatering ang motorprojektet.

    Har haft inne 289 på uppmätning o blocket såg bra ut (loppen borrade till 030) ganska nyligen. Men topparna var så rätt dåliga 😥. Så min tanke är fortfarande att stroka 289 an till antingen 331 el 347 o köpa nya toppar ev Edelbrock ny kam mm. Nu är jag lite vilsen vilka toppar o kam jag skall välja. Är inte ute efter en "tok racer" utan en go gat bil med lite pulver under huven. Man vill ju ha grejor som funkar bra ihop. Har en fantasi på att få ut ca 300-350 Hk 🙄. Men som sagt jag är ganska "oerfaren" när det kommer till dessa saker😖. Kom gärna med input. Ps bilder kommer så småningom 🤓. Roger

    Nyfiken på hur det gått för dig..kommit ngn vart?

  10. 35 minuter sedan, Per Berglund said:

    Bilen har säkert nosat i ett dike någongång under sin livstid och påverkat ram måtten
    Självklart gjordes det inte snett i fabriken!

    2" block skall man helt undvika du förstärker krafter in i ramstruktur och bladfjädrar.
    Defentift kommer pinjongvinkeln fladdra rejält vilket både är obehagligt och rent farligt då en knut lätt kan skjuta

    Om du inte vill ta till pengar och få bilen justerad på chassi verkstad så skulle jag ta bort bladfjädrarna och få dom justerade.

    En billig åtgärd att bara smida om en av öglorna

    Per 

    Strul med pinjonvinkeln gäller det även en "rak" bil med 2"  block? 

  11. On 2018-09-12 at 15:06, JanneJ said:

    Bromsok valde jag med 2 olika utgångspunkter:

    Så tjock skiva som möjligt.
    Till vilka bromsok finns det gott om roliga belägg.

    Mustang 70-73 har en 24 mm tjock skiva, 65-66 har 22 mm, mer material i skivan = bättre värmelagring vid inbromsning. Bromskylning hinner inte med vid kraftiga inbromsningar så det blir skivan som får lagra värmen till det att kylningen gör sitt jobb på nästa raka. Varje mm tjockare skiva är positivt. 70-73 skivan är avsedd för den tjockare spindeln på senare mustanger, det är bara att byta till lagren från 65-66 så passar det på den smalare spindeln.

    Bromsok för 24 mm skiva med bra utbud av belägg hittar man hos Porsche, tidiga Boxster har Brembo ok med radiell montering, bara att göra en enkel adapter så passar de på mustang spindeln.

    Bromsar-2.thumb.jpg.2ccbc369c669d27c56ff8ab58d4a5a57.jpg

     

    Hängde ihop grejorna med provisorisk adapter för att kolla passformen ( vet om att jag inte har någon bricka bakom kronmuttern..)

    Bromsar-3.thumb.jpg.89b2a61ecf2ff64b118d57f6a43a1144.jpg

    Bromsar-4.thumb.jpg.2f56c80ce8b5e27a8e0c45534be2a5cf.jpg

    Hej vad har du för planer för bromsarna bak?

    Riktigt kul att följa din tråd speciellt när man är ganska ny i mustangvärlden👍

  12. On 11/30/2017 at 14:19, 66musse said:

    Sådär nu har ja beställt lite av varje från Npd, hoppas det passar bra med intervallknappen. Har du testat din än Thomas?

    Har även fått tag på vita kmh mätare och ledbelysning till instrumenten, före och efter bild kommer när det är monterat 👍

    Tjena! Får man fråga vart du hittade mätare och belysningen? 

×
×
  • Create New...