Jump to content

Richard Nordström

Klubbmedlem
  • Inlägg

    59
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    7

Inlägg postat av Richard Nordström

  1. Sen på bollen, men här finns bilder på 2018 kompressor Musse: 

    Fungerar riktigt fint, går hårt, går igenom besiktning om inte besiktningsmannen tittar för noga under huven. Men som tidigare omnämnts så gäller ju formellt inte garanti eller försäkring. Sen i praktiken beror det väl på vilken typ av problem och hur eventuell skadereglering går till. 

    Mvh Richard 

  2. Om du ska ha riktigt bra däck för både fäste och kurvor och lågprofil så är det väl Michelin Pilot Sport Cup 2 som är ett hett alternativ. Om det är först iväg från rödljuset som gäller så är nog 17" fälg och M/T ET Street Radial ett bra alternativ. Nitto Extreme verkar många jänkare också förespråka, har ingen erfarenhet av dom dock. Själv har jag just 17" och M/T ET Street Radial alternativet för street/strip och sedan kör jag 20" och Michelin Pilot Sport 4S för gata och förhoppningsvis någon gång bana.

    När det gäller bränslepump så skulle jag tro att det redan är bytt i din bil Johan om du har dom spridarna. Själv har jag i varje fall bytt bränslepump i samband med montage av mitt kompressorkit, original är för klent för det. Ska du ha E85 så behöver du byta igen och kliva upp ytterligare ett kliv på pump och injektorer. 

    Mvh Richard 

  3. Kul att det är någon mer som vill ladda hårt och köra fort :-). Vad man behöver göra åt en S550 med mycket pulver beror i mina ögon en helt på vad man vill använda den till.

    Men om man börjar med det motormässiga så verkar de flesta överens om att den vekaste länken är Oljepump och Kamdreven (OPG/CS). Och att de bör bytas till billet drev från säg 600 hk och upp. I övrigt så är original snurran så pass bra så att man klarar sig uppåt 800 whp om man nu inte har ett dåligt exemplar. Ska man över det så är det vad jag förstår dags att gradvis uppdatera bitarna. Här kan du se exempel på vad man typiskt uppgraderar motormässigt för olika effektnivåer:  http://www.modularmotorsportsracing.com/cart/index.php?main_page=index&cPath=65_70  

    Sen är det frågan om användning, det vill säga ska du åka gata, bana eller strip. Om du ska åka gata behöver du väl egentligen inte göra något mer för du får ju ändå inte använda det du har 😉 . Skämt åsido så även om man försöker använda det man har så kommer man bara slira bort det hela så då behöver du bara en hög däck 🙂 .  Ska du åka bana så är det förstås chassiprylar för att styva upp chassit för snabb banåkning son gäller. Steeda och BMR har kompletta kit så det är bara att välja nivå. Själv är jag gammal dragracer och har ambition att någon gång åka Street Week med min och göra hyggligt ifrån mig i Pro Touring klassen. Där åker man en blandning av klistrade och oklistrade banor och då behöver man förstås bygga hållbarhet för klistrat och för att få ner effekten i backen. Jag siktar på 600-700 whp så i mitt fall inga 1000 hk nivåer men även det jag bygger för kräver en del uppdateringar om man vill att det ska hålla och fungera. Jag är nu på gång att montera kolfiber SFI godkänd kardan (QA1), SFI godkänd kardanring, G-Force Renegade drivaxlar och en kombo av BMR/Steeda bakvagns prylar och diff bushings. 17 tum fälg bak med M/T gatslicks och 18"s Frontrunners fram blir det på strippen. Allt för att få det att hålla och att få ner effekten i backen. I mitt fall blir sannolikt A10 lådan den veka punkten om jag inte väljer att göra något åt den innan det är dags. Ska du ha 1000 hk och åka på strippen så är det förstås också båge som gäller, det om du inte håller till 1/8 delen och bromsar dig till 6.80 🙂 . Men med det sagt så är det alltid klokt med båge med dom effekterna.  

    Slutligen så finns ju allt du behöver veta och lite till på https://www.mustang6g.com/forums/  .

    Lycka till med bygget !

    Med vänlig hälsning, Richard

    • Thanks 1
  4. Hej, 

    Jag är egentligen allt annat än ny medlem, lyckades faktiskt av någon outgrundlig anledning få medlemsnummer 6 då jag gick med i början av 90-talet. Vi var ju inte så många medlemmar då men om jag minns rätt var vi ett 500-tal i varje fall. Hur som helst så skaffade jag mig då en -69:a Mach1:a som renoverades, trimmades och fräschades upp till en riktigt trevlig street/strip bil. I och med att jag är ifrån Piteå så är jag ju mer eller mindre uppväxt med dragracing tävlingar (fuel sm m.m) på vårt fina flygfält i Långnäs. Därigenom så skulle ju förstås Mach1:an testas på strippen och sen var man fast. Körde den i en par år i olika bracket klasser men mycket vill ha mer och en -67:a Mustang byggd för dragracing införskaffades och jag och min bror bildade Nordstrom Bro's dragracing. Med -67:an härjade vi rätt friskt i Super Gas runtom i Norden. VI vann bl.a Sko-Uno och Drag Finals på Mantorp m.m, m.m. Men som sagt mycket vill ha mer och -99 införskaffade vi en Thunderbird, tidigare ägd av Sverre Kahrs och Patrik Pers här i Norden. Med den körde vi ett år Super Comp och ett år Competition. Sedan kom livet emellan.

    En liten "side note" är att vi faktiskt var med i TV i ett halvtimmes reportage om dragracing 1996 gjort av Johan Ejeborg. Det kan väl vara en och annan av er som kommer ihåg det. Det var min bror Patrik som var huvudperson och det handlade om då vi skulle ner till mantorp första gången och då tävla med hans T23:a som hette "Born Loser". 

    För att göra en lång historia kort så avvecklade jag dragracing verksamheten 2002 men behöll -69 Mach1:an för gatbruk. 2018 sålde jag till slut -69 Mach1:an och var inne på att mitt Mustang liv var över. Men då våren kom provkörde jag en 2018 och då var jag fast igen. Här nedan har ni en par bilder på mitt nuvarande åk. Jag har testat den på strippen och igen vill ju mycket ha mer. Så ett och annat är gjort sedan dess och mer är på gång. Street Week lockar framöver och i och med att jag är lite "tävlings" så är jag inte med bara för att delta. I och med att vi är i Covid-19 tider så är det inte omöjligt att jag hittar lite tid för att skapa en projekttråd och berätta mer om vad jag pysslar med. Förhoppningsvis kan det inspirera någon. 

    Vi har fritidshus i Dalarna och Mustangen har varit på besök så långt söderut 🙂  och så också på träffen i Karlstad 2018. Förhoppningsvis syns vi på någon träff i norr eller mellan Sverige framöver. 

    Ha det gott och "take care", med vänlig hälsning Richard

    20190630_191734.jpg

    20190630_191448.jpg

    20190630_191531.jpg

    • Like 4
  5. Blev snyggt det där @Robban1 !

    Jag får väl dela någon bild på min pärla också. @RRS550  föder ju snart hela forumet med fälgar, så också mig 🙂 . Här en par bilder med 20" P51:orna som är till för gata och bana. Sen en bild på mina nya VMS wheels som är till för, ni vet vad.... Som synes på bilden är det dock inte riktigt rätt före för de nya däcken på mina breddgrader än 🙂 .

    Jag har en hel del annat kul på gång också men det får vi ta en annan gång....

    IMG_20200320_141824.jpg

    20190630_191448.jpg

    20190630_191738.jpg

    • Like 2
  6. Nu så är jag igång ! Uppstarten gick utan några som helst problem och felkoder, så här långt går allt över förväntan. Har fin kört några mil och bara provat hålla ner en kortis, men WOW, det här verkar bli kul 🙂 🙂 🙂 . Kommer utförligare rapporter om installation och hur det lirar senare. Och lite bilder ska jag väl kunna klämma ur mig också. Kort kan man väl säga att Whipple kittet är av mycket fin kvalitet, ser fabriks installerat ut. Instruktionerna är väl Ok men lämnar väl lite i övrigt att önska, typ som IKEA för 15 år sen 🙂     

  7. On 6/11/2019 at 12:29 AM, Badmanners said:

    Hej Richard!

    Vi har nu satt kompressorer på 2018 både med och utan gpf filter. Bilar med gpf och kompressor börjar gå märkbart sämre redan efter 100-150 mil.

    Vi bromsade 800,5 hp ur den första procharger mustangen med headers på 9 psi. Vi var uppe på 14 psi som mest men det är inte hållbart.

     

    Hej, 

    Ok, låter inte helt bra. Jag är ju hittills inne på att behålla GPF och köra med whipple tune som dom hävdar lirar med GPF. Men man behöver ju inte vara någon einstein för att räkna ut att dom antagligen inte testat whipple på gpf under någon längre tid. Slår en pling till Er för att prata ihop under veckan. Jag skulle komma förbi, men ni håller tyvärr till lite ocentralt i Sverige, åtminstone om man utgår från metropolen Piteå 🙂 🙂 :-).

    Grymt bra effekt ur procharger mustangen, kul 🙂 . Men är det verkligen bakhjulshästar ? I så fall är det ju häftigt värre.... och då lär det behöva förstärkas både här och där, men det kanske ni redan hunnit med, vore intressant att höra med vilka grejor i så fall. 

    För övrigt så håller vi på med Whipple installationen. Så här långt ser grejorna riktigt fina ut, instruktionen är också helt Ok. Vi har efter nio timmar effektivt arbete, hunnit 70 av 190 steg, det tar sin lilla tid men ser ut att bli grymt bra. 

  8. Fick wheel hop vid två av reporna, dåliga däcksvärmningar i bägge fallen. Vid mina två "bra" repor hade jag inga problem. 

    Ja, efter whipple installation så behövs det cradle lockout. Har tänkt mig både CB005 och CB762. Sen är tanken att det blir både kraftigare mellanaxel, drivaxlar och 17" slicks eller drag radials. Men vi får väl se, en sak i taget, mycket som kan hända på vägen. Om allting går enligt plan så påbörjas whipple installationen på Torsdag.  

    När det gäller dragracing så har ni här en par länkar:  

    Dragracing i allmänhet: https://www.aktuellmotorsport.se/dragracing/kalender/ Ljusdal och Söderhamn kanske kan vara görbart

    Kjula, borde väl vara bäst för Er Stockholmare: http://www.kjuladragway.com/

    Street Week kan ju vara lockande framöver:  https://www.streetweek.se/

  9. Ja, då var det min tur att testa på strippen idag. Förhållandena var hyggliga, 12-14 grader, cirka 50% luftfuktighet och 1005 hPa lufttryck. Banan var hyggligt preppad, men det kördes lite för lite för att det skulle bli riktigt bra fäste. 

    Jag körde som rekommenderas "over there" med drag mode och advance track off. Körde med 2.2 bar bak och 3.1 bar fram som däck tryck i mina Michelin Pilot Sport 4S (kall). Började med två riktigt misslyckade rundor, vet inte riktigt vad som hände, det var som att jag tappade fäste helt och hållet på ettan och att den slog av tändningen till tvåan gick i, mycket skumt. Eftersom fick jag dock både burnouts med line lock och starter att lira och fick som bäst till 12.459 med 189 km/h i slutfart, se bifogad timeslip. Backade upp den med en 12.469 också med 189 km/h i slutfart. Det hade säkert gått att bättra 60 foten med några hundringar och tiden kan jag tänka mig upp till en tiondel om tid (eller bättre förare :-)) funnits. Men är rätt nöjd ändå, det är helt klart bra drag i våra Mussar och dom går iväg riktigt fint med ovan nämnd inställning OM man värmer däck ordentligt och smyger iväg lite försiktigt. Jag testade tyvärr varken track eller sport mode, hade annars varit jäkligt intressant att jämföra.  

    @rrs550, tack för inspirationen. När det gäller skillnader i top speed mellan våra repor så sitter nog minst 1 km/h i de 7 hundradelar som skiljer i 60 fot. Sen är det frågan om inte jag hade bättre väder (density altitude) också, dessutom hade vi hygglig medvind. Density altitude och vind gör fort 2-3 km/h i top speed hit eller dit.   

    Kul som tusan var det i alla fall, gav mersmak !!

    Northern Race Fest 190601.jpg

    Timeslip 190601.jpg

    • Like 1
  10. On 5/26/2019 at 9:41 AM, RRS550 said:

     

    😂🤣

     

    Tjena Richard

    Hade missat ditt tidigare svar. Ja 60-fots tiden var inget vidare. Har sett ner till närmare 1.8 i US med 255 Pirelli däck. Men dem banorna måste varit grymt preppade. Min slutfart hämmades nog en del av de större hjulen men men. 

    Jag hade gärna kommit till Piteå men 83 mil enkel väg avskräcker :D. Med tanke på din historik och banan så tror jag det inte blir några problem att få till en bättre tid så till vida det inte blir grymt varmt.

     

    Med Pilot Sport 4S så behöver du definitivt göra en burnout(inget bolmande dock) , första två reporna gjorde jag ej det (line lock är grymt för det). Blev en stor skillnad i grepp. 

    Bästa repan vänsterbromsade jag och starta på 1500-1600 varv. Får laborera lite med det eventuellt bättre att köra med handbromsen för att spänna upp bilen till max. 

    Lite långt till Piteå är det, så jag förstår om du drar dig för det. Men du är varmt välkommen, husrum med helpension finns hos mig :-). 

    Vi får väl se hur det går. Är mycket som spelar in som väder (density altitude), vind och grepp. Och på det förstås hur bilen mår och vad föraren pysslar med :-). Det var 19 år sedan min sista repa så man är väl hyfsat rostig.  

    Laborerade du något med däckstryck bak ? Om inte vad kör du med ? 

  11. Jaha, din lille rackare @RRS550, nu har du nog sannolikt orsakat ett dragracing återfall :-), Blir troligtvis Test'n'tune under Northern Race Fest på Pite Dragway kommande Lördag: https://www.facebook.com/events/878231495853680/  för min del. Ska bli kul att se hur min pärla står sig mot din. Tänker mig också att det blir intressant att få en stock baseline inför kommande överladdningsäventyr :-). Vore kul att få se någon mer klubb Musse där för den delen.  

  12. Kul att se ! Imponerad av tid och top speed med tanke på 60 foten. Måste finnas bra mycket att göra på den, speciellt då med bra preppad bana och slicks alternativt gat slicks. Kollade just lite på US tider och låga 1.9 i 60 fot verkar ju definitivt görbart utan större åthävor. Motorn måste definitivt vara frisk trots tick ljud.

    Jag tycker du skulle gå med i en dragracing klubb och prova åka bracket eller vad det nu heter nuförtiden. Då får du köra på en riktigt preppad bana och dessutom tävla. Det är hur kul som helst och borde då finnas mycket mer tävlingstillfällen att välja på. Dock är det beroendeframkallande och kan bli bra dyrt i slutändan. Mycket vill ha mer... Been there done that 🙂

      

  13. 21 hours ago, MustangLelle said:

    Whipples nya för -18 och nyare tror jag kan gå att besikta med, även Edelbrocks för 15-17 då de kör med uppochnervända kompressorer som får ett utseende som org plastlock över motorn. Dölj texten "supercharger" bara.

    Det är i alla fall min tanke och kan bli sann nästa vinter.

     

    Exakt min tanke, tillverka en par "dekaler" där det står Ford Performance som täcker Whipple Supercharger kan göra skillnad... :-), så, så får det bli...

     

    20190422_151126.jpg

  14. Nu är grejorna på plats 🙂 . Blir till att hämta pärlan från vinterförvaring nästa helg och påbörja förberedelserna för installation. Första steg blir att serva den hos lokala Ford handlaren och se till att allt är tipp topp innan det blir dags för installation. @RRS550, tack för infon om han som sköt kolven med Whipple tune. Är dock ganska övertygad om att det var något specifikt med den snurran. Finns massvis med exempel då man kör Whipple base tune med bra resultat och dessutom är den tunen erkänt säker och inte alls aggressiv. Jag är rätt säker på att jag kommer att börja med den. Kan dock i senare skede bli Lund eller PBD för att steppa upp prestandan och kvartsmilstider. Ska också prata ihop med @Badmannersom partikelfilter delete, måste få klart för mig hur jag ska hantera den frågan.

    20190422_150938.jpg

    20190422_151126.jpg

    • Like 1
  15. Tack för tipset ! Det är ett riktigt fint och inspirerande reportage, rekommenderas starkt. Är nästan så att man till och med hoppas att snön ska smälta, men det är ju lite väl tidigt. Först måste vi njuta av bästa snöskoter säsongen en månad till 🙂. Men då April kommer då ska pärlan fram, blir grymt !  

  16. 9 hours ago, Strinning said:

    Enligt Whipple så behöver man inte byta OPG/CS gears ....men jag har funderat på det. Det är helt nymonterat och väglaget här i Stockholm känns inte så roligt för provkörning. Tänkte dyna den när ja kört några mil först.

    Har även bytt till kolfiberkardan,  3" Catback "Street Version" T409 MBRP och Performance drivaxlar.

    //Jonas

     

    IMG_4874.jpg

    IMG_4876.jpg

    IMG_0509.JPEG

    IMG_4471.jpg

    Det här ser ju riktigt, riktigt trevligt ut. Blir spännande att höra hur den går och vad den ger vid bänkkörning. Keep the updates coming.....

    Vad gäller kommentaren om att det inte är en 2018 så tar jag mig friheten som trådstartare att säga att alla kompressor trim uppdateringar är välkomna oavsett årsmodell. Jag skulle nog egentligen lagt den här tråden i racing, dragracing och annat bus eller teknik, motorer forumet. Men som sagt uppdateringar i ämnet oavsett årsmodell är välkommet.   

  17. 10 minutes ago, Badmanners said:

    Den ska upp i dyno senare i år. Vi har tre olika lösningar. Hur vi gjort berättar vi inte men det kommer en kommersiell produkt senare i vår.

    Ok, intresserad, vi hörs i ärendet, jag behöver bestämma mig för gpf eller inte innan whipple installation. Ingen panik än, ligger för min del en par månader bort...

  18. 59 minutes ago, kanske mustang said:

    Hej, finns flera anledningar, för det första hade jag inte koll på det här kittet, en anledning så god som någon. Men för det andra så är det för 2015-2017 och jag har en 2018 och för det tredje, så även om det varit till en 2018 så hade jag nog gått för en Whipple stage 2, ger väl cirkus 150 hk mer än det här kittet.  

    Men det här kittet har säkert sina fördelar om man har en 2015-2017, är som jag förstår det anpassat till EU versionen. Så eventuellt EU version strul borde man klara sig ifrån. Sen det där med garanti lär väl inte vara mycket värt då kittet inte är "permitted on public roads".  

  19. 48 minutes ago, Badmanners said:

    De har gjort en EU mustang och den har fortfarande kvar GPF filtren och oem avgasrening. Det är en firma i England som som satt ihop bilen.

    Vi har för några veckor sedan startat upp den första EU 2018 mustangen med kompressor och headers samt våran GPF delete.

     

     

    Tack för infon, verkar som att vi behöver prata, hör av mig ! 

  20. 18 minutes ago, Richard Nordström said:

    Här är svaret från Lethal / Whipple:

    "Hey, Richard.

    I've confirmed with Whipple that they will still be able to provide tuning for the EU Model as well.  Worst case scenario, it could be a few weeks for them to provide a cal if they have not done one under your specific ECU number before.  They have finished a few already, so it will either be a day or two if it's one they've done before, if not it will be up to 2 weeks.

    Matt"

    Ska kika en sväng på installationsproceduren och hur man i praktiken gör för att få korrekt Whipple tune. Uppenbarligen kan man behöva vara ute i god tid för att få en tune som fungerar. Men bra att ha konfirmation på att dom gjort några EU Mustanger.  

    Det är tydligen så här man behöver gå till väga en par-tre veckor innan det är dags för installation i Whipple fallet. Dom använder Tomahawk tool. 

    image.thumb.png.77859ebc669b4d854121b61a284b0f1e.png

×
×
  • Create New...