Jump to content

Pab

Medlemmar
  • Inlägg

    28
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Pab

  1. Hej! Jag har en 2010 och fick redundans men många verkar klara sig utan redundans. Fick montera Venturis så blev det mycket bättre. Mitt Borla S-Type låter mycket första 30 sekunderna vid kallstart men sedan kunde det mullrat lite högre. Det är ett bra ljud men kunde mullrat lite mer på tomgång. Skulle jag köpt ett idag tror jag det skulle blivit Borla ATAK.
  2. Hej, Var beredd på resonans. Dina FR har nog ingen resonans i kupén.
  3. Ja det var dåligt att man lovat att det ska gå och att man inte skickar med information. Länken ovan till wish så frågade jag säljaren om man kunde programmera nyckeln själv om man hade båda originalnycklarna vilket han bekräftade och det fungerade på min 2010. Jag har använt den hela sommaren och det ändå jag märkt är att ibland får man trycka tre gånger för att öppna bakluckan.
  4. Hej! Mitt nyckelblad är också ca 7 mm längre än originalet. Men mitt svarta plupp sitter längre fram på kretskortet än ditt. Min satt helt löst så jag fick limma dit det själv. Så det kan vara att det inte når fram tillräckligt.
  5. Hej Kurt! Jag hade med problem först men det var för att mitt chip till startspärren inte satt tillräckligt nära. Sitter chippet som jag ringat in på bilden?
  6. Tänk om man råkat köpa denna:
  7. Jag tycker mina dörrar ser ut exakt likadant, tittade precis.
  8. Så ser min 2010 ut och det är samma modell som 2012. Min rostskyddades när den kom till Sverige så man ser att det finns rostskydd i glipan.
  9. Venturis är monterade nu och det tog bort mycket av ljudet i kupén framförallt mellan 1500-2000 rpm, det blev stor skillnad. Det finns fortfarande lite resonans på just 2000 rpm när man accelererar vid det varvtalet eller ligger i 2000 rpm i uppförsbackar. Borla säger att de inte kan göra mer utan vill man ha bort mer får man köpa muffler eller resonator men jag nöjer mig här. Nu kan jag ju även höra det härliga avgasljudet utanför när man accelererar samt att det går att kommunicera utan problem. Ljudet från avgaspiporna låter i princip som innan Venturis, märker ingen skillnad där vilket är bra. Låter som man kanske framöver ska skaffa sig öppet filter som viner vid gaspådrag. Effekt är jag inte ute efter så om någon vet en bra filter som inte kräver optimering så länka gärna.
  10. När jag lämnade in min bil på Fordverkstaden för service och glykolbyte så svarade verkstan att man aldrig hade gjort detta förut och rekommenderade att inte göra det.
  11. Jag kontaktade Borla som kunde höra att det var resonans vid 2000 rpm. Mina S-Type är inte defekta utan man skickar ett sett av Venturis som ska ta bort resonansen. Har någon erfarenhet av Venturis? Hoppas bara det tar bort ljudet i kupén. Om man köper ett öppet luftfilter får man annat motorljud vid gaspådrag då? Behöver man optimera motorn?
  12. Hej! Det går bra att programmera nyckel själv och det fungerar på samma sätt 2005-2014. Jag har en Mustang GT 2010 som inte är keyless men om jag förstått det rätt så går det även på modeller som har keyless. Jag fick skruva isär nyckeln och lämnade in den till närmsta låssmed som slipade nyckeln medans man väntade och det kostade 125 kr. Nyckeln kostade 209 kr (2v leveranstid från Wish) + 125 kr för slipning vilket blir en totalkostnad på 334 kr. Programmera FOB fjärrkontroll med fyra knappar 1999-2014 (lås, lås upp, bakluckan och paniklarm): 1. Slå på/av tändningen 8 gånger inom 10 sek och du hör att centrallåsen stänger och öppnar vilket meddelar att du är i programmeringsläge. 2. Tryck lås upp på alla fjärrkontroller du vill konfigurera. 3. Slå av tändningen. 4. Klart. Programmera chip (startspärr) fjärrkontroll 2005-2014 med två original nycklar (Har du inte två original nycklar så får Ford göra det): 1. Slå på tändningen tills röda symbolen med ett lås på försvinner från instrumentpanelen med original nyckel 1. 2. Slå på tändningen tills röda symbolen med ett lås på försvinner från instrumentpanelen med original nyckel 2. 3. Slå på tändningen tills röda symbolen med ett lås på försvinner från instrumentpanelen med din nya nyckel. 4. Klart (Har du fler nya nycklar så upprepa processen igen). Låssmed: Samarkand Sko & Nyckel i Växjö Flip Remote Key Fob 315MHz: https://www.wish.com/search/FOR 2005 - 2013 Ford Mustang U/product/615ea2bfd8e7bc1559e4b18f?source=search&position=0&source_feed_page_view_id=1654623604_6f4eff2d28e7476b881768099c7e5691_SearchPage&share=web Instruktionsfilm:
  13. Jag har inte varit i kontakt med Hansen ännu, jag har bara hunnit köra bilen 4 mil för jag lämnat in den på en rekond och får bilen på måndag när skyddet har härdat. Jag har dock mailat Borla som ville att jag skulle skicka ljudfil så får göra det nästa vecka. När man läser om Borla S-Type så finns det vissa som får drone men de flesta får det inte alls. Ljudet var extremt i kupén och en Boeing 737 framstår som tyst, när man kom upp i ca 110 km/h så går den mycket tystare. Utanför bilen låter det bra! Går det inte att göra något så ska jag försöka reklamera.
  14. Beställt denna, får se om jag kan programmera den själv eller om Ford får göra det. Enligt handlaren så ska man kunna programmera den själv. https://www.wish.com/search/FOR 2005 - 2013 Ford Mustang U/product/615ea2bfd8e7bc1559e4b18f?source_feed_page_view_id=1652968749_6f4eff2d28e7476b881768099c7e5691_SearchPage&source=search&position=0&share=web
  15. Det ser bra ut, ska kanske testa att försöka ljudisolera lite i skuffen. Kan man montera Axle-Back fel? Jag vill ju ha gött muller, nu låter det ju värre än ett flygplan i kupén. Gasar man på så låter det gött men inte när man kör lugnt.
  16. Ja jag undersökte detta ganska noga innan jag beställde. Det står även på Borlas hemsida att det inte ska vara resonans. Kan verkstaden monterat fel? Ljuddämparen i övrigt är original. Lägga en ljuddämpande matta i skuffen lär inte hjälpa så mycket?
  17. Hej! Efter fem månaders leveranstid från Hansen Racing fick jag äntligen mitt Borla S-Type till min Mustang GT 2010. Ska denna ljuddämpare låta högt inne i kupén? Hur låter era S-Type? Den låter mest ca 1500-2000 rpm och man ligger oftast i detta varvtal när man kör längre sträckor eller accelererar lugnt. Jag körde ca 3 mil idag runt 100 km/h och efter det så var man helt slut huvudet och hög musik överröstar inte ljudet. Kör man i 120 km/h så låter det mindre eller om man gasar på. Jag antar att en ljuddämpande matta i skuffen inte hjälper nämnvärt?
  18. Det verkar som att man kan programmera nycklarna själv om man har båda orginalnycklarna: Har någon testat detta?
  19. Så när man köpt nyckel så får man lämna den till en låssmed som fixar bladet. Sedan kan man själv programmera om man har två orginalnycklar? Vad brukar en låssmed kosta ungefär?
  20. Hej! Behöver göra en stor service på en Mustang 2010, är det någon ni rekommenderar i Växjötrakten? Tack på förhand! Pab
  21. Jag beställde Borla S-Type 11777 från Hansen Racing så är en Svensk sida. Jag la ordern 10 januari och leveransen är beräknad 15 maj.
  22. Borla S-Type har ett bra ljud, kanske blir en sådan:
  23. Hej! Jag vill ha lite mer muller till min Mustang GT 2010 4.6l och gärna utan resonans. Den ska inte vara högljud utan mer gött muller som låter mer än orginal. Jag såg att Ford Racing har FR500SA (M-5230-SA) men den verkar inte gå att få tag på längre. Har ni tips? Har tittat lite på Magnaflow 16573, har någon erfarenhet av denna? Har ni tips på bra sidor där man kan beställa reservdelar? Med vänlig hälsning, Pab
  24. Hej! Jag har aldrig tryckt 2ggr så är säkert så det fungerar även på min. Tack för hjälpen
×
×
  • Create New...