Jump to content

Oddball

Medlemmar
  • Inlägg

    56
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av Oddball

  1. Någon som kan tala om hur och var man får ett bullerintyg på en Mustang?

    Har hört något om CoC-plåt (certificate of conformity) som sitter på bilen så behövs inget bullerintyg???

    thanx

    Du kan köpa intyget från någon av de etablerade importörerna, exempelvis exclusive cars, för några tusenlappar.

  2. Hastighetsmätaren är ju som tur märkt i både miles och km, men trippmätaren och färddatorn är ju i Miles. Går detta att ändra på något smidigt sätt, eller ska man bara lära sig att leva med det?

    /Daniel

    Färddatorn och trippen kan man växla mellan miles och km med knapptryckningar på färddatorn (iaf -05).

  3. Kan någon förklara för mig vad ett bullerprov är. Jag har försökt söka men utan att hitta något nyttigt.

    Behöver man göra ett sådant när man importerar från usa, vart i så fall kan man göra det?

    Någon som vet vart jag kan hitta en guide för import från USA som innehåller allt, de jag har hittat är bristfälliga på många punkter.

    -Marcus

    Vad gäller buller så är det du behöver ett bullerintyg. Det enkla sättet är att köpa ett från någon av de större importörerna (kostar några tusingar). De kan också hjälpa dig med allt annat som krävs för att få bilen reggad och körklar (kostar ännu fler tusingar).

    Jag har inte heller sett någon komplett beskrivning av vad som krävs så jag kan inte hjälpa dig med mer än vad jag själv minns.

  4. Nu kanske det inte är så många av er som kör era älskade Mustanger när det är skitigt, men jag älskar min tillräckligt mycket för att köra varje dag :)

    Märkt att det blir VÄLDIGT skitigt innanför tanklocket (yttre luckan alltså), verkar som att vattnet rinner av bra och så men blir alltid massa "grus" (samlat skit) kvar...

    Nån annan som märkt?

    Nån som har en lösning?

    (Förutom att inte köra mustangen ;) )

    Finns det några låsbara tanklock som passar?

    Skulle vilja ha ett snygg "race style" asatt sätta som yttre, finns det som man inte behöver göra ingrepp i bilen för?

    /Jocce

    Det fanns ett låsbart tanklock i tillbehörskatalogen när jag försökte köpa ett i juli -05. Dock var det ännu inte i tillverkning.

  5. http://motorshow.foren-city.de/topic,12,-ford-mustang-combi.html

    Jag kommer inte ihåg vilket nummer av MM eller MF som jag såg detta, men de gjorde en liten notis om en Kombi version av 05an. Notisen gick under titeln "Magnum Beater". Om de ska göra en kombi så nog fan ska det vara den ... den var snygg. Men länken ovan tycker jag att ford kan ta och hiva i soptunnan... ser fan för jävlig ut i mina ögon...

    Niklas

    Urk... Lite av samma känsla som jag fick när jag såg en hummer H1 med lågprofildäck och magnesiumfälgar - stötig och hopplös i stan, omöjlig att köra i terrängen med lågprofilarna - inte bra nånstans! Vad tänker folk med? :)

  6. Hej

    jag pluggar pa Princeton University i New Jersey nufortiden. Jag hade tankt att ta med mig en Mustang GT cab hem. jag har lite praktiska fragor bara som ni kanske kan hjalpa mig med.

    jag har ratt bra kolla pa hur det funkar nar den val ar i sverige. Men hur funkar det i har i USA?

    jag har hort nagot om att man kan slippa betala sales tax nar man skeppar den. vet ni nagot om detta?

    Vilket ar det basta/billigaste sattet att frakta en bil fran ostkusten till sverige?

    /Marcus

    Vet inte hur det funkar med sales tax, men svensk tull (10%) och moms (25%) kan du slippa under vissa förutsättningar om du haft bilen i minst 6 månader.

    Bästa sättet att flytta bilen är antagligen att ställa den i egen container. En halvlängdscontainer räcker för bil och då finns det även plats för en mindre mängd kartonger och möbler.

  7. Ibland kan sidorutan behöva kalibreras om. Såhär gör man:

    Du behöver en vän som kan hjälpa till.

    1) Öppna motorhuven, skruva lös minuskabeln till batteriet. Låt dock sladden sitta kvar, men säkerställ att den går att ta av lätt.

    2) Sätt dig i förarstolen med båda dörrarna stängda. Båda sidorutorna i sin översta position. Tändningen måste naturligtvis vara påslagen under hela kalibreringen.

    3) Tryck och håll in nerknappen för förarsidans elhiss. När rutan är påväg ner skall minuspolen på batteriet kopplas bort. Rutan bör nu stanna ungefär halvvägs. Sitt kvar i bilen, rör inga kranar, låt dörrarna vara stängda.

    4) Sätt tillbaka minuspolen på batteriet och skruva fast.

    5) Tryck och håll in upp-knappen på elhissen på förarsidan tills elhissen går hela vägen upp. Släpp knappen

    6) Tryck ner knappen och håll in och låt elhissen åka hela vägen ner så den bottnar. Släpp knappen. Verifiera att auto-up och auto-down fungerar.

    7) Rutan är nu inkalibrerad på nytt.

    Denna kalibrering kan lösa de flesta rut-problem och framförallt auto-up och auto-down problemen.

    Mvh,

    Fredrik Grufman

    Tack för tipset! Ska prova det om felet uppstår igen :)

  8. Är det någon som vet hur man fixar en sidoruta som vägrar åka upp när man stänger dörren? Denna funktion finns på cab-versionen och gör att rutan dras ner en liten bit när man öppnar dörren och åker upp automatisk när man stängt dörren (för att rutan inte ska slå i cab-kanten överst). Min har slutat fungera som det är tänkt - rutan åker ner men inte upp igen. Irriterande...

    Felet har nu uppstått på min -05:a coupe. Hittade någon en lösning på detta?

    Nu har felet försvunnit av sig självt på min också. Märkligt. Jag gillar inte fel som kommer och går utan synbarlig anledning.

  9. Mitt första inlägg här, hoppas det går bra...

    Jag har tagit hem en GT som flyttgods, hämtade den i Göteborg i fredags.

    Det gick bra genom tullen, vilket ju var huvudsaken, nu återstår "bara" reg-besiktningen...

    Enligt den person jag pratade med på Vägverket, så ska det i mitt fall räcka med att byta färg på parkeringsljusen fram, får se om SBP är av samma åsikt. Tråkigt nog finns det inte en enda firma i Västerås med omnejd som kan hjälpa mig innan semestern, så det verkar som jag får fixa det själv.

    Efter en liten rundringning verkar det som den vanligaste lösningen är att borra in en liten lamphållare för en 5W glödis i huvudstrålkastaren. Lampor + hållare och gummigenomföringar är alltså inhandlade. Det jag inte har fått klart för mig är exakt VAR de ska sitta.

    Måste det finnas en reflekterande yta bakom lampan?

    Hur sitter era parkeringsljus?

    Finns det smartare lösningar?

    /Andreas

    Det finns minst två definitioner på flyttgods. Tullen/skatteverket har en (6 månader), vägverket/sbp har en annan (1 år).

  10. man ska ju inte behöva modifiera någonting om den tas in som flyttsgods.

    fast det kanske är nya regler...

    Det finns minst två olika definitioner av flyttsak. Tullverkets definition är att man ska ha haft och brukat bilen i minst 6 månader för att den ska få tas in utan tull och moms. Hos vägverket är definitionen att man måste ha haft och brukat bilen i minst ett år för att slippa en del av ombyggnadskraven. Jag har för mig att det finns minst en definition till av "flyttsak" hos myndigheterna, men jag kommer inte ihåg nu vad den var.

    Jag trodde det var tullverket (eller egentligen är det väl skatteverket som avgör det?) som beslutade om den är en flyttsak/arvegods.

    men bilismen har ju alltid varit hårt reglerad och hårt beskattad, tyvärr...[/quote:vc0procx]

    Om jag har fattat det här rätt så funkar det så här (rätta mig gärna om jag har fel):

    Tullverket avgör ifall bilen tullmässigt är att betrakta som flyttsak. Skatteverket avgör ifall bilen momsmässigt är att betrakta som flyttsak. Vägverket avgör om bilen trafikmässigt är att betrakta som flyttsak.

    Här är en bra beskrivning av vad som gäller flyttsaker hos Tullverket: http://www.tullverket.se/NR/rdonlyres/96E59490-B288-4677-8219-E858432B924A/0/6_flyttsaker_inflyttare.pdf

    Här finns lite information från Vägverket om regler för flyttsaker: http://www.vv.se/templates/page3____703.aspx

  11. man ska ju inte behöva modifiera någonting om den tas in som flyttsgods.

    fast det kanske är nya regler...

    Det finns minst två olika definitioner av flyttsak. Tullverkets definition är att man ska ha haft och brukat bilen i minst 6 månader för att den ska få tas in utan tull och moms. Hos vägverket är definitionen att man måste ha haft och brukat bilen i minst ett år för att slippa en del av ombyggnadskraven. Jag har för mig att det finns minst en definition till av "flyttsak" hos myndigheterna, men jag kommer inte ihåg nu vad den var.

  12. Är det någon som vet hur man fixar en sidoruta som vägrar åka upp när man stänger dörren? Denna funktion finns på cab-versionen och gör att rutan dras ner en liten bit när man öppnar dörren och åker upp automatisk när man stängt dörren (för att rutan inte ska slå i cab-kanten överst). Min har slutat fungera som det är tänkt - rutan åker ner men inte upp igen. Irriterande...

    Felet har nu uppstått på min -05:a coupe. Hittade någon en lösning på detta?

  13. Hej Jens,

    Jag lät Ford byta tank och påfyllningsrör innan jag tog hit mussen i höstas, men problemet kvarstår. Problemet verkar ha med designen av påfyllnadsröret att göra snarare än med defekter på enskilda tankexemplar.

    Det verkar också vara olika stort problem med olika modeller på bensinpumpar, så du kan också prova att tanka från en mack med andra bensinpumpsmodeller och se om det hjälper.

  14. Jag har fått en buckla vid bakre hjulhuset på min -05, behöver en bra plåtknackare. Någon som har en rekommendation på en seriös och duktig?

    Jag har letat här på forumet men inte hittat någon bra tråd.

  15. Hej

    Någon som vet vart man kan köpa ett låsbart tanklock till en 05 Musse?

    /Freddan

    Försökte i USA köpa ett som fanns i tillbehörslistan i intruktionsboken, men de sa på Ford-firman att det låsbara tanklocket inte fanns än att köpa. Detta var i somras.

    Kanske funkar det med ett lock från Micro eller liknande?

  16. Tjena

    Funderar på att rostskyddsbehandla min Musse, någon som har några tipps?

    Har hört skräckexempel där det har luktat lååång tid efter och att bilen har sammlat skit till tusen pga att det har varit så kletigt

    /Freddan

    Lät rostskydda min hos Ziebart i USA innan jag tog in den. Det luktade intensivt i några dagar, men efter en vecka var det inte mycket lukt kvar.

×
×
  • Create New...