Jump to content

Oddball

Medlemmar
  • Inlägg

    56
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Oddball

  1. Du kan köpa intyget från någon av de etablerade importörerna, exempelvis exclusive cars, för några tusenlappar.
  2. Färddatorn och trippen kan man växla mellan miles och km med knapptryckningar på färddatorn (iaf -05).
  3. Dags att pynta pärlan?
  4. Vad gäller buller så är det du behöver ett bullerintyg. Det enkla sättet är att köpa ett från någon av de större importörerna (kostar några tusingar). De kan också hjälpa dig med allt annat som krävs för att få bilen reggad och körklar (kostar ännu fler tusingar). Jag har inte heller sett någon komplett beskrivning av vad som krävs så jag kan inte hjälpa dig med mer än vad jag själv minns.
  5. Det fanns ett låsbart tanklock i tillbehörskatalogen när jag försökte köpa ett i juli -05. Dock var det ännu inte i tillverkning.
  6. Urk... Lite av samma känsla som jag fick när jag såg en hummer H1 med lågprofildäck och magnesiumfälgar - stötig och hopplös i stan, omöjlig att köra i terrängen med lågprofilarna - inte bra nånstans! Vad tänker folk med?
  7. Dragkrok, husvagn och matchande träningsoveraller också, eller?
  8. Vet inte hur det funkar med sales tax, men svensk tull (10%) och moms (25%) kan du slippa under vissa förutsättningar om du haft bilen i minst 6 månader. Bästa sättet att flytta bilen är antagligen att ställa den i egen container. En halvlängdscontainer räcker för bil och då finns det även plats för en mindre mängd kartonger och möbler.
  9. Tack för tipset! Ska prova det om felet uppstår igen
  10. Felet har nu uppstått på min -05:a coupe. Hittade någon en lösning på detta? Nu har felet försvunnit av sig självt på min också. Märkligt. Jag gillar inte fel som kommer och går utan synbarlig anledning.
  11. Snygg modell av bilen du har på pidestalen! Jag har letat efter en skalenlig modell av mussen, var kan man få tag på sådana? Var fick du tag på din?
  12. Det finns minst två definitioner på flyttgods. Tullen/skatteverket har en (6 månader), vägverket/sbp har en annan (1 år).
  13. Det finns minst två olika definitioner av flyttsak. Tullverkets definition är att man ska ha haft och brukat bilen i minst 6 månader för att den ska få tas in utan tull och moms. Hos vägverket är definitionen att man måste ha haft och brukat bilen i minst ett år för att slippa en del av ombyggnadskraven. Jag har för mig att det finns minst en definition till av "flyttsak" hos myndigheterna, men jag kommer inte ihåg nu vad den var. Jag trodde det var tullverket (eller egentligen är det väl skatteverket som avgör det?) som beslutade om den är en flyttsak/arvegods. men bilismen har ju alltid varit hårt reglerad och hårt beskattad, tyvärr...[/quote:vc0procx] Om jag har fattat det här rätt så funkar det så här (rätta mig gärna om jag har fel): Tullverket avgör ifall bilen tullmässigt är att betrakta som flyttsak. Skatteverket avgör ifall bilen momsmässigt är att betrakta som flyttsak. Vägverket avgör om bilen trafikmässigt är att betrakta som flyttsak. Här är en bra beskrivning av vad som gäller flyttsaker hos Tullverket: http://www.tullverket.se/NR/rdonlyres/96E59490-B288-4677-8219-E858432B924A/0/6_flyttsaker_inflyttare.pdf Här finns lite information från Vägverket om regler för flyttsaker: http://www.vv.se/templates/page3____703.aspx
  14. Det finns minst två olika definitioner av flyttsak. Tullverkets definition är att man ska ha haft och brukat bilen i minst 6 månader för att den ska få tas in utan tull och moms. Hos vägverket är definitionen att man måste ha haft och brukat bilen i minst ett år för att slippa en del av ombyggnadskraven. Jag har för mig att det finns minst en definition till av "flyttsak" hos myndigheterna, men jag kommer inte ihåg nu vad den var.
  15. Felet har nu uppstått på min -05:a coupe. Hittade någon en lösning på detta?
  16. Någon som fått någon klarhet i batteriproblemet? Jag hade precis samma upplevelse nu, för första gången. Batteriet urladdat efter någon vecka i garaget. Någon lösning?
  17. Samma funktion finns på vanliga coupe-modellen. Har inte stött på det problemet dock.
  18. Hej Jens, Jag lät Ford byta tank och påfyllningsrör innan jag tog hit mussen i höstas, men problemet kvarstår. Problemet verkar ha med designen av påfyllnadsröret att göra snarare än med defekter på enskilda tankexemplar. Det verkar också vara olika stort problem med olika modeller på bensinpumpar, så du kan också prova att tanka från en mack med andra bensinpumpsmodeller och se om det hjälper.
  19. AJ och Hanwir, tack för tipsen!
  20. Borde ha lagt till att det är i stockholmstrakten jag är intresserad av tips på nån bra plåtverkstad. Någon som har tips?
  21. Jag har fått en buckla vid bakre hjulhuset på min -05, behöver en bra plåtknackare. Någon som har en rekommendation på en seriös och duktig? Jag har letat här på forumet men inte hittat någon bra tråd.
  22. Försökte i USA köpa ett som fanns i tillbehörslistan i intruktionsboken, men de sa på Ford-firman att det låsbara tanklocket inte fanns än att köpa. Detta var i somras. Kanske funkar det med ett lock från Micro eller liknande?
  23. Lät rostskydda min hos Ziebart i USA innan jag tog in den. Det luktade intensivt i några dagar, men efter en vecka var det inte mycket lukt kvar.
×
×
  • Create New...