Jump to content

bj0rne

Klubbmedlem
  • Inlägg

    1 184
  • Blev forummedlem

  • Days Won

    2

Inlägg postat av bj0rne

  1. AAAAHHHH

    Nu blir det så där jobbigt igen, man MÅSTE ut o skruva efter att ha fått lite inspiration :cool:

    Bra tips angående remmar o så, jag har själv stått o tittat fånigt ner i motorrummet senaste veckan o försökt komma på hur jag ska göra om det med remmen som inte riktigt greppar för fullt. (har hembyggda prylar överallt).

    Håller med flertalet andra... jäklar vilket bygge :D

  2. Det är ju lite begränsat med plats under de bakre rutorna på en gammal musse...

    Andra bilar har jag bygt om till elhissar genom att använda "moderna" sådana som använder wire för att dra rutan uppåt och neråt.

    Det är lite känsligt med att få alla grejor att spåra, ett antal misslyckanden med trassel och trasiga plastbitar blev det tills man fick ordning på det kommer jag ihåg.

    Mycket jobb men kul när man gjort det själv (tycker jag)

    Hoppas du hittar nån supersmart lösning som du kan dela med dig av ;)

  3. Jag har inte heller denna populära bok :rolleyes:

    Nån filmsnutt till blir det men jag är inte så snabb på att redigera...

    Men den som väntar på nåt gott får ju som bekannt oftast vänta länge :?

  4. Jag tycker det ser ut som senare spindlar, en bult som håller bromsoket syns på en av bilderna och det kom väl 68 eller så ???

    Nån som vet med säkerhet?

    Det bör i och för sig inte ha nån betydelse då det är samma spindelled om jag minns rätt.

  5. 66-HT, 5.0HO Bränsleinsprutad, i stort sett standard endast annat filter, Tri-Y headers, 2,5 tums avgas med x-pipe och Summit Racing turbodämpare, underdrive pulleys, större kylare med elfläkt, drivpaketet bakåtflyttat, T5-World Class växellåda, hembyggd hydraulkoppling (centralt placerad slavcylinder trycker direkt på urtrampningslagret) hembyggd shortshift, 8.8 tums bakaxel med diffbroms 31-splines axlar, 3.5 tums helsvetsade axelrör, 3.73 utväxling, stenhårt chassie, mycket glasfiberdelar, moderna stolar, kuggstångstyrning, skivbromsar runt om, 245/45-17 fram o bak, garagelackad. mm mm mm....

    Som för en del andra så har det spårat ur lite efter hand :)

  6. Om det nu inte skulle vara ånglås...

    Vad är det för fördelare och tändspole?

    Kan vara kondingen i fördelaren (om den är försedd med brytare) kan även vara spolen som nämnts tidigare, spolen brukar vara monterad på motorn = temperaturväxlingar och vibrationer som kan göra att grejorna blir trötta.

  7. Hej,

    Kan lägga in en liten grej om liknande problem.

    Jag hade vibrationer i min motor ( 5.0HO ) och det var ungefär samma symptom, dvs märktes inte så mycket när man hade lite fart.

    Efter att ha bytt motor ( !!! ) var vibrationerna exakt likadana :(, visade sig till slut vara svänghjulet ( vilket jag flyttat över... ), chansade på att beställa ett nytt FORD Racing från Summit.

    Blev lite lagom förvånad när det visade sig att det satt ett med exakt samma artikelnummer på min motor, bytte iallafall och det hjälpte.

  8. Hej och välkommen till klubben.

    Det där med Volvo känns igen... åker en gammal ( -96 ) sådan till vardags.

    Vi kanske ses på några träffar i sommar.

    Just det, jag passar på att göra lite reklam för en ny träff vi håller på med tillsammans med bland annat Camaroklubben, Corvetteklubben, Trans-Am klubben och Blekinge Classic Car Club. Träffen kommer att kallas "Pony and Muscle Car Meet" kolla på www.pmcm.nu

×
×
  • Create New...