Jump to content

uffeg

Klubbmedlem
  • Inlägg

    583
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av uffeg

  1. Funkade fint med 1000 rpm idle och minus 10 grader och väl varmkörd. Tack för hjälpen alla.
  2. Hur bra är det att köra med bilen med global spark -10? Är ju van att bränna ur bilen så den är svinvarm inför bes. Har nu ställt upp tomg till 1200 och backat tändningen 10 grader. Ska tanka fullt sen åka förbi bilprovningen.
  3. Tack ska läsa ett antal ggr till vad du skrev innan så jag inte gör fel.
  4. Hmm.... Jag har ju ingen aning om vilka ändringar som ligger i den frpp-tune som ligger i tunern eller i bilen. Måste jag veta det och klicka i allt då är det meningslöst att ens testa. Bilen lär inte gå att köra om man gör fel pga kammarna. Funderar på allvar att slänga tillbaka orginal kammarna och slita bort luftfiltret med. Sen på med orginalmapp.
  5. Tack. Får testa det. "Nån" har lyckats förlägga manualen och har inte meckat med dettamsen jag bytte kammar. Men borde vara två saker att modifiera. Idle speed och sen -10 på ignition.
  6. Osäker på hur fasen man gör eller om det går ens med den här gamla tunern. Måste nog läsa på.
  7. Tack. Ej behövt det tidigare. Ska se om det går med min Diablo tuner men tror inte det.
  8. Jag har kört den svinvarm, och det har gått bra alla år hittills hittills, haft ca halv tank och petat i 10 liter E85 innan besöket. Problemet var denna gången att jag körde bilen varm, hade mer soppa i och petade i 20 liter e85. Det kan ha varit för mycket kanske så den fetade på bränslet ? Dessutom var dom 30 minuter sena, så jag startade den flera ggr för att inte dö värmedöden, men kattarna kallnade ju såklart. Så jag ska ut och tokköra sen bara åka förbi och fråga om jag får låna mätarna och kolla.
  9. Första gången jag haft problem, körde bilen FETT varm innan, tankade i 20 liter E85. Samma som jag alltid gjort. 1.3 i CO på bägge sidor. Bilen nyservad och bytt olja och filter. Tune från BAMACHIP och en diablo så kan ej mecka med tändning och tomgång. Tips tack, annars bokar jag tid och rycker ur kammarna, och Steeda luftfilter och hela skiten och återställe biljävlen till original.
  10. Just nu är jag mest nervös för att jag bara tog befintlig kontakt som satt i J4 på 500'an och tryckte in i shaker 1000 baktill på samma plats utan att kolla schemat först. Det ser ju ut som stiften på 1 och 2 går till SUB på en shaker 1000, men till AUX på en shaker 500. Men allt verkar ju funka ändå, jag satte bara shaker till OFF i menyn. hmm varför blev man inte bilelektriker... Och jag vågar inte klippa några befintliga kablar bakom stereon, så får nog klara mig utan AUX.
  11. Kontaktstycket J4 har 8 kontakter. Den jag fick med är rektangulär och har 10 kontakter. Kan inte tänka mig att den passar på baksidan. Menar du att jag ska dra ur det som jag satt i J4 och ersätta med denna?
  12. Problemet är att kontaktstycket hittade jag ingen plats för baktill på radiodelen. Och ingen annanstans fanns det nåt sånt under mittkonsollen heller. Jag trodde i min enfald att även 05-06 hade nåt kontaktstycke för DVD eller liknande som man kunde jacka denna i.
  13. Så ser kabel och kontakt ut.
  14. Vår shaker 500 pajade för nåt år sen, gick bara att spela CD från fack 1. Skaffade en "ny" huvudenhet från en kille här i klubben. Det är en Shaker 1000, men det spelade ingen större roll verkade det som. Däremot hade han skickat med en lite kabelsnutt, kontaktstycke i ena änden och 3.5 mm han-kontakt i andra änden. Han sa, jag skickade med AUX-kabeln också. Hur jag än vände och vred på stereon fanns ingen plats för det kontaktstycket däri. Har googlat sönder internet och tror att det är så att på vissa bilar från 07 fanns AUX uttag i facket mellan stolarna fram. Då ska kontaktstycket finnas under consolen nånstans. JAg kunde inte för mitt liv se nån som denna kunde passa i. Nån som har en aning om var man ska koppla in den kabeln för att få AUX-funktionen att funka? Kan i alla fall inte vara bakpå stereo för där är det fullt utnyttjat på alla portar redan. Finns iofs en fördel, man slipper ju höra folks dåliga spotifylistor i bilen som det är nu mvh /Ulf
  15. Jag har tankat fullt utan problem nu i sommar, även nypit av och bytt bränsle vilket var HELT omöjligt förut. Men båda ggr har jag tankat med bilen igång. Så länge det funkar kommer jag vara en miljögris
  16. Har haft vår Mustang sen 2005. Besiktad utan krångel i alla år. Idag PLÖTSLIGT får jag anmärkning på att det sitter röda lampor bakom bakhjulen som lyser rött. Transportstyrelsen har visst ändrat nån jävla skitlag. Inte fan kan det gälla retroaktivt ? Det har ju varit okej fram tills nyss !?!?!? Nån mer som torskat på detta ?
  17. Ska jacka in diablon och kolla i helgen. Inga koder som fladdrat förbi som jag sett i alla fall.
  18. Vad är det troligast ? Ett stift som är kass eller en spole ? Bilen misständer ibland lite då och då. Ska man byta alla stift ( gjordes på förra servicen ) eller kan man testa spolarna på nåt vis, eller byter man bara allt rakt av ? Utan att kolla tror jag INTE det är gratis direkt
  19. Ja då har man bytta alla bromsrör och slangar. Nybesiktat för två år framåt
  20. Reg.bes idag utan problem. Besiktad efteråt MED problem, men bara ett, längstgående bromsrör rostangripet. Allt annat OK. Ink co-halt på 0.13 !?!?!? Hur snålt kan man ställa en förgasare ??? Måste feta på. Räckte inte med en tjockis i förarsätet Bilen går som en DRÖM på vägen, inget vingel, inget klonk eller rassel. 289'a med enkelpipa , nära ljudlös. Fränt. Liten lokal bilträff i Skogstorp ikväll.
  21. Var samma här, kulleden var kass. Men det kan inte bara var kulleden som gjort att bilen kändes kass i framvagnen innan nu när jag kan jämföra med hur det känns efteråt Så nya bussningar sitter inte fel
  22. DET GÖR JAG MED NÄSTA GÅNG !! Hur som helst, kvällsmek ena dan och godkänd besiktning nästa dag !! Och vilken skillnad på vägen !!! TYST och fint och inga klonk alls, bättre än nytt faktiskt
×
×
  • Create New...