Jump to content

ekblad

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Kontaktvägar

ekblad's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Under litern per mil, det är otroligt bra. Tjejen körde mussen från Dalarna ned till Stockholm på midsommardagen (...). Inte en enda omkörning och det tog en EVIGHET att komma hem. Hon lyckades komma ned på 11.8 L / 10 mil. Rena rama Micran i mina ögon.
  2. Kom just att tänka på en sak som kanske låter som om jag försöker förenkla det hela, men vad använder Du för faktorer för att konvertera miles till km och gallon till liter? Bilen har var inställd på att visa liter / 100 km när jag var i USA, så det är inget konverteringsfel. Å andra sidan så fick AC:n jobba betydligt hårdare eftersom jag bodde i Florida, vilket kanske bidrar till något högre förbrukning. Jag har också noterat att bilen går bättre här i Sverige i form av bättre respons på gasen.
  3. Hej! Kan det stämma att bilen drar mindre soppa i Sverige än i USA? Har åkt omkring som en skottspole sedan i torsdags då vi klarade reg. besiktningen. Förbrukningen ligger på 1.4 l / milen vid blandad körning. När jag bodde i USA så drog bilen konstant 1.6 l / mil vid blandad körning. Någon enstaka gång kunde jag komma ned till 1.3 l / mil men då var det landsvägskörning. Kan det röra sig om att kvaliteten på bensinen är annorlunda? Hare gött!
  4. Hej! Någon / Några som har koll på vilken låsmutter till fälgarna man ska ha? Finns det något märke som är säkrare än något annat?
  5. Japp. Tullverket och Vägverket har olika regler för flyttsak. Den största skillnaden är att Tullverket kräver att man har arbetat utomlands, dvs studier eller annat lösdrivande räknas inte. Vägverket nöjer sig med att man har bott utomlands och brukat bilen under ett år. Det kan bli så tokigt att den blir klassad som flyttsak rent trafikmässigt men inte tullmässigt. Tyvärr är Tullverket STENHÅRDA på att få se ett arbetsgivarintyg för att kunna styrka att man verkligen har arbetat. Så ett tips till er som befinner er utomlands är att skaffa fram ett sånt intyg från chefen INNAN ni blir osams och flyttar hem. Nu har jag i alla fall bokat tid hos Staffan Beck. På onsdag bygger han om parkeringsljusen åt mig och bankar in siffrorna i ramen. Godkänner inte surgubben bilen vid nästa besiktining så får man väl elda på med lite papper från Vägverket.
  6. Highway Patrol i Florida åker Corvette... Dom måste hinna i kapp också
  7. Ja, jag kan ärligt erkänna att jag kände mig lite dum när jag stod där med mina tre 2:or. Har haft flera kontakter med Vägverket om vad som måste göras. Fick också samma svar vid varje kontakt. "Gör ingenting med bilen. Det är en flyttsak. Ta med dig title och instruktionsbok, allt är lugnt.". Eftersom det lät lite för bra så kontaktade jag bilprovningen också. Fick samma svar där. "Ta med title och instruktionsbok." Trots att jag hade namnet på personen på vägverket som hanterade regelverket och hade gett mig svaret på detta vägrade besiktningsmannen att kontakta honom. Så där fick man stå med sin dumstrut... Hur som helst, jag har ägt bilen sedan feb 2005 så det faller väl inom alla ramar som Vägverket har för flyttsak. Har precis varit ute och fixat det bakre röda sidoljusen. Så nu är det bara två nedslag kvar
  8. Hej! Nu har jag äntligen fått hem min Mustang från Florida. Jag tog in den som flyttsak eftersom jag bott där sen 2004. Hur som helst, jag såg några frågor angående vad som gäller vid registreringsbesiktningen. Jag fick nedslag på följande: Parkeringsljus fram, felaktig färg (får inte vara orange) Sidoljus, felaktig färg (får inte vara röda) - Har dock sett flera Volvobilar med detta... Chassinummer i ramen saknas (ska vara instansat på högersida med 7mm stans) Så nu sitter jag här. Chassinummer och sidoljusen bak kan jag fixa. När det kommer till positionsljusen så verkar en lösning vara att man monterar något temporärt alt använder sig av dimljusen(?). Är det någon som har ett bra tips hur man löser parkeringsljus-problemet till en mustangälskare med tummen mitt i handen? Här finns lite bilder på kärran! Hare gött! /Jocke Ekblad i Väsby
×
×
  • Create New...