Jump to content

mange68

Medlemmar
  • Inlägg

    17
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av mange68

  1. Annonsen är nu borttagen från Mobile.de, "säljaren" har inte hört av sig mer..
  2. Stort tack för era kloka råd! Jag började ana att nåt inte stod rätt till, när säljaren inte kunde presentera ett chassinummer. Även om bilen står färdig att fraktas från Tyskland, borde man väl ändå spara en kopia på ägarbeviset. På bilderna är dessutom registreringsnumret bortsuddat, även detta skulle kunna vara ett varningstecken, varför mörka det, rädsla för att någon ska leta upp fordonet och stjäla det? Står att den är okrockad, men det vill man ju gärna kunna kolla upp själv först. Sen är det väl så att om något är för bra för att vara sant, då är det väl det. Inte är det rimligt att köpa en Ford mustang GT cab 2006 för 75 000 kr färdigfraktad till Sverige, har bara gått 6500 mil dessutom, ska väl vara glad om man kan få den för det dubbla priset och stå för frakten, även om den köps i Tyskland. Sen att betala hela beloppet till ett shipping company innan man sett bilen, och att ens lämna kopia på ID-kort, nej, den bilen får nog förbli en dröm. Återigen, stort tack till er alla tre! Jag drar mig ur, och åker ner till Tyskland och tittar på framtida objekt själv, eller köper i Sverige istället framöver.
  3. Funderar på att importera en bil från Tyskland. Har lämnat intresseanmälan. Säljaren vill att jag ska skicka över mina uppgifter, så ska jag sen få betala hela beloppet till ett shipping company i Tyskland, MLT Logistik, som sen ska transportera bilen åt mig till önskad adress. Jag har sen 5 dagar på mig att kolla dokument, provköra bil osv. Säljaren bor i annat land än Tyskland, och bilen står där färdigpackad att transporteras. Har bett att få se chassinumret, för att kunna göra vin-check, säljaren hänvisar då till att bilen bara kan säljas på detta sätt. Vad tror ni, är jag gammaldags som vill se och provköra bilen innan köp? Är det någon som har erfarenhet av liknande bilaffärer?
  4. OK, jag får göra en egen Carfax. Vet inte om det är något konstigt med tre bilägare senaste året, två är bilaffärer och den tredje ägaren har avlidit (har jag dubbelcheckat). Har då möjligheten att välja en rapport eller obegränsat antal inom 30 dagar för några kronor mer. Tänkte att jag möjligen kunde ha tur att någon hjälpsam typ med obegränsat antal rapporter på Carfax ville hjälpa till, men tydligen inte denna gång. Har varit hjälpsamma människor på detta forum tidigare. Kommer särskilt ihåg Overlake CMC som mycket hjälpsam!
  5. Ingen har varit intresserad av att hjälpa mig i denna fråga, ännu, så jag har nu själv kollat upp den. Har dock aldrig gjort någon vin check tidigare, vad jag kan se verkar den grön, någon av er experter som kommer fram till motsatsen?
  6. Hej. Tacksam om någon har möjlighet att göra en VIN-check åt mig. Chassinumret är 1FAFP45X53F327911. Bilens regnummer är BXE315. V8 Cab från 2003, enligt biluppgifter.se har den haft 5 ägare, antar 4 ägare sen den kom till Sverige från USA 2009. Hoppats att jag nu hittat min drömbil, men vet ju att det inte är ovanligt att fd kraschade bilar förekommer även i Sverige. Tacksam för alla svar och tips!
  7. Tack igen för alla svar och tips. Den sista VIN-ckeckningen gäller en bil i Sverige, så jag har som sagt övergett Estland. Nyare / dyrare mustang har jag inte råd med för närvarande, blir ju min andrabil, men det kanske blir lite lägre priser framöver om bensinpriser etc. fortsätter skjuta i höjden. Vi får väl se.
  8. Nyfiken i en strut? Tanken att köpa bil i Estland är helt enkelt pga att priserna är mycket lägre, och jag tänkte att det nog skulle vara en smart idé att köpa bil där när jag ändå är där på semester. Trodde inte att bilarna skulle ha en sån tråkig historik som de visat sig ha, åtminstone de jag tittat på - söta utanpå men äckliga inuti.. Sen kan ju naturligtvis även bilar som finns i Sverige råkat ut för ett och annat, alla svenskar har säkert inte tänkt på att ha koll på bilhistoriken när de importerar bilen exv från USA, men du har ju en poäng i att det är lättare att driva ev processer i hemlandet, även om ju detta ofta inte ger något. Någon som har möjlighet att checka VIN-koden 1FALP45XXTF146385 ? Stort tack för era synpunkter, råd och tips på denna tråd
  9. Jag börjar nu överge Estland, och blickar istället västerut till Tyskland, där jag hittat ett intressant nytt objekt. Förhoppningsvis är det enklare där, och mindre risker för krockar. Om den är OK i Tyskland behöver man väl inte fixa till den på nytt i Sverige, det (godkänd belysning etc.) bör väl redan ha gjort i Tyskland. Bilen är en 96:a V8, med VIN 1FALP45T1SF140129. Enligt säljaren behöver bara bakdelen av tygtaket (uppslitet) och förarsätet fixas till. Har enl annons gått 9100 km, men jag misstänker att det ska vara miles. återigen mycket tacksam om någon har möjlighet att checka upp denna VIN-kod.
  10. OK, om nagon har möjlighet att kolla upp denna VIN, är jag tacksam ännu en gang. Nytt objekt i Tallinn, men jag är förstas rädd att även denna kraschats tidigare i livet Denna verkar ha gatt 112 000 miles
  11. Stort tack för informationen, och din hjälp, Overlake. Hoppas de som säljs i Sverige inte är krockade lika ofta. Manuell växellada borde väl vara att fördra framför automat, eller hur? Om bilen är okrockad, exv v8 -97 ars modell, hur langt tror du den kan ga med normal körning. Stort tack igen! Tur jag inte köpte grisen i säcken..
  12. Tack för tipsen, Daniel. Vi verkar har skrivit samtidigt, men som du kanske såg på mitt senaste inlägg, är det ju 21 träffar på autocheck, så då kanske det inte är något kap. Du kanske har rätt i att det är vettigare att köpa något i Sverige, för det verkar ju inte som de bilar som importeras från USA till Estland behöver justeras alls beträffande belysning och annat som behöver fixas till, och det kan förstås vara kostsamt
  13. Har nu hittat länken till Autocheck, där man kan kolla historiken kring (amerikanska?) bilar. Antar att det gäller renoveringar, och kanske även ev stölder. 1FALP45XXVF140881 är chassinumret på bilen, gav 21 records på Autocheck, betyder detta att man inte bör köpa bilen? Har även tittat på en V6:a från 96, som försäljaren uppgav var från Japan, detta till trots gav det 1 träff på Autocheck, det kanske trots allt inte enbart är amerikansktillverkade bilar med där. Chassinumret på denna var 1FALP4445TF165367. Är Autocheck bäst hemsida för att kolla bilhistorik, och får man då reda på ev stölder? Man lär så länge man lever. Tack igen på förhand!
  14. Tack för vettiga synpunkter. Sitter pa ett internetcafe nu, och har inte chassinumret pa mig just nu, men jag har för mig att det finns en länk nagan annanstans pa denna hemsida, var man kan kolla detta i USA, om den blivit stulen etc. Lyckades dock inte hitta denna igar, tacksam om nagon kan meddela länken. De 21 000 milen är alltsa inte det första jag ska oroa mig för
  15. Hej, den kostar ca 66 000 svenska kronor. Verkar dyrare i Sverige vad jag sett
  16. Hej. Har hittat en Mustang Convertible GT 4.6 V8 -97. Caben har känts bra vid provkörning i Tallinn, men har gått hela 21 000 mil. Har försökt kolla runt på internet, utan framgång, vad som kan vara en förväntad normal livslängd för denna motor, om den är i OK skick nu, ska förstås ta den till service innan ev köp. Är det någon som kan säga något om detta, eller är det omöjligt? Tycker Mustangen är helskön, och hoppas att man inte behöver kunna alltför mycket om att meka med motorn för att äga den. Har aldrig kört något liknande tidigare, kändes fantastiskt! Det enda som verkade lite knepigt var att man fick ta i mycket för att få ner kopplingen, samt att bromsarna verkade lite tröga, för mig lite märkligt då hastigheterna lätt kan bli höga med en sån motor. Ett annat ev problem är att den är importerad från USA för ett år sen, och att myndigheten i Estland verkar vilja behålla originalhandlingarna. Det kanske var mycket på en gång, men jag behöver verkligen hjälp från experter och är mycket tacksam för alla ev tips Tack på förhand! MVH Mange
×
×
  • Create New...