Jump to content

fenne

Medlemmar
  • Inlägg

    91
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av fenne

  1. Hej!

    någon som vet vad denna har råkat ut för? gick i helsingborg tror jag.

    anledningen till att jag frågar är att det är min gamla bil. fick en liten tår i ögat när jag såg att den blivit skrotad. :(

    jag vet regnr på den men kanske inte är så populärt att skriva ut det här.

     

    02139_02140.jpeg

  2. Tack för tippset, ringde hansen och deras kattar e ok för bes, måste dock få ner ljudet mkt mkt mkt mkt mer, får sätta dit nån ljuddämpare också :( undrar dock hur hårda dom är med sportsystem som låter mer än orginalet. Skulle va kul o höra av nån som reg bes med sportsystem

    tyvärr så tror jag dom är ganska hårda. när jag skulle besiktiga en bil för några år sen så räknade dom antalet ljuddämpare, där skulle sitta 3 men jag hade plockat bort en och det var bara till att köra hem igen.

    sen måste du väl ha bullerintyg när du reggar den. och något säger mig att det bullret är högre än vad intyget säger.

    sen är det lite konstigt hur bilprovningen prioriterar säkerheten. en annan gång skulle jag besiktiga min bruksbil (volvo 740), när bes. mannen provbromsade bilen sprack min bromsslang, han sa bara kör hem och byta och kom igen. jag körde hem 4 mil utan bromsar på bilen. jag trodde jag skulle få bärga den därifrån. :o

  3. När jag kom förbi kontoret idag så hittade jag en trevlig överraskning på mitt skrivbord.

    Skatteverket har svarat och 29 st Shelbys har fått en lägra skatt! Dock inte så låg som jag velat men ändå kul. Co2-värdet fastställdes till 324g/km på alla bilarna vilket innebär en fordonsskatt på 3.720 kr/år.

    Det blir dessutom pengar tillbaka såhär lagom till jul! :) Transportstyrelsen kommer att återbetala det man betalat för mycket under åren.

    Jag skrev även i min skrivelse till Skatteverket att även de andra bilarna som jag ej fått fullmakt för också borde få lägre skatt. Är det någon som äger en Shelby och som inte skickat fullmakt till mig men som ändå fått lägre skatt? Nyfiken bara.

    Totalt skickade jag in 38 st fullmakter men i första omfången var bara 29 st med så jag antar att de andra 9 kommer senare eftersom jag skickade in dem senare.

    Jag postar besluten till alla berörda fordonsägare.

    God jul!

    Denise

    hur fick ni ner skatten till 3720kr/år? jag skickade in begäran om omprövning av CO2 värde och jag fick sänkt min. oxå till 324g/km. men min års skatt är 4440kr. hur kan min skatt vara nästan 800kr mer om CO2 är densamma?

  4. I min manual för 2009 står det att man max kan ha 10% metanol ...... så det är samma som 2010 :-)

    metanol och etanol är inte riktigt samma sak. på den vänstra bilden ovan står det oxå i det inringade att använd EJ metanol.

    metanol är bränsle man använder i race som t.ex indi500 och F1 om jag inte har fel`? och i så fall har jag inget att oroa mig för, för jag kommer aldrig stoppa racebränsle i min :)

  5. Tips på bra short shifter tll GT-500 -07. Steeda eller Ford Racing? Grufmans ser ju också bra ut, men ganska dyr.

    jag kör med ford racing på min gt500. är helnöjd med den. på den kan du själv välja om du vill behålla originalknoppen eller byta ut. grufman säljer även den tror jag. 1800 om jag inte minns fel.

  6. min bror har funderat på att importera en bil. det något billigare alternativet är USA men problemet är att denna bil har xenon strålkastare och inga strålkastarspolare som vi måste ha i sverige.

    men vad säger reglerna om man plockar en bil från ett annat eu land som t ex tyskland?

    om där inte finns spolare på bilen i tyskland måste det finnas vid reg. besiktningen i sverige då?

    /mvh

  7. Hej. Ny på forumet här och önskar lite råd om däck dimension till mina nya fälgar. Bak har jag nya däck redan som ligger. Det är 275/40/20 som ska på en 20x10 fälg. Fram har jag 20x8.5 och vad ska jag satsa på för dimension för att det ska se bra ut?

    //Henke

    jag har 8,5 fram och 10" bak. kör med 255/45 fram och 285/40 bak.

    här är lite bilder du kan se hur det ser ut. inga bra bilder men de enda jag har :)

    http://www.garaget.org/?car=222656

    /mvh

  8. okidoki.....lycka till då.....själv har jag en som guppar på havet

    på väg mot STHLM....håller med om att säsongen är slut nu....men det finns ju tid att få de klara på vinterhalvåret så man är klar till våren....

    MVH "my little pony"

    afan får säga grattis då :)

    vad blev det för någon då? färg/årsmodell osv.

    jo det är klart. får jag inte sålt den nu innan vinter så blir det antagligen ny remsats till kompressorn. :twisted:

  9. nä inget speciellt har hänt. :)

    där är inget fel eller nått sånt på den men jag fick den ganska sent på säsongen och är snart dags att ställa in den. så tänkte kolla intresset om där är någon som vill ha en körklar kanonfin gt500 till våren. :)

    det blev i all stress som jag tog och beställde denna för ville hinna köra lite innan vinter. visst färgen är riktigt fin osv men jag var ute efter bland annat annan färg och lite annat.

    så får jag sålt denna nu så har jag gott om tid i vinter och sitta dregla över bilar "där borta" :D

    /mvh

  10. Grattis Alexander !!

    Kan det vara den blåa Shelbyn jag såg på Kvarngatan tidigare idag ?

    Mvh Lope

    hehe nä faktiskt inte. :) jag har köpt från usa så dröjer nog 1-2 månader innan du får se den. röd med vita ränder :)

    Nice!

    Som alla vet; den snabbaste färgen! 8)

    GRATTIS!

    /Nicke

  11. har kollat bilen nu. motorlampan lyser inte. trimmet har suttit på 2000mil. en ägare.

    vågar man på sig ett köp? motorn ska ju klara dom effekterna utan problem? det enda som är gjort är annan pulley, programvara, cai och axelback. ca 600-650hk.

    /mvh

    Motorerna på dessa bilar håller säkert för den trimningen, Ford (shelby) säljer ju själva en version av supersnake på 725 HK i och för sig utan garantier, när det gäller drivlinan så gäller det att hantera kopplingen rätt, dvs slira inte igång när du släpper all kraft från motorn, momentet är enormt, havererade kopplingar händer då o då på GT500:an

    det är en sinterkoppling så den smälter om du klantar till det.

    har själv en GT500-08 med mindre remhjul, cai, cobra-jet throtlebody (65mm spjällhus),tune=mappning samt axleback SLP LM, köpte den otrimmad med 116 mil på mätaren i USA, och trimmade den här hemma , ej haft några problrm hittills, helt underbar bil

    Ett tips är att köpa en otrimmad bil "där" och trimma den "här" !

    Lycka till

    mvh/

    okej. ja det har blivit köp nu. blev en 07:a med 1200mil på mätaren. helt original. köpte även till avgas, remsatsn sänkning osv. :)

    /mvh

  12. okej tackar för svar.

    ang 19"/20" är för att jag vill ha lite dragracing stuk över den. på gt:n hade jag 18"/20" men tyckte då att 18" fyllde ut hjulhusen för lite fram :)

    /mvh

    orginal offset på Gt500:ans SVT Fälg 18x8,5 är ET45 så där nånstans bör du försöka hamna, har du för lite offset finns risk för att hjulen kommer utanför skärmkanterna, har du för mkt offset kan de ta i innerskärmarna, själv kör jag med Alcoa(supersnakefälgarna)

    på min Shelby GT500 -08.

    Front 9"x20 et 28 255/35-20 Rear 10"x20 et 38 285/30-20 nitto extreme R

    dessa fyller ut perfekt till skärmkanterna, bilen är även sänkt så jag har ett justerbart panardstag för att kunna centrera bakaxeln i förhållande till chassit.

    PS: varför 19" fram o 20" bak.....??

    mvh/

  13. Har jag förstått rätt så är V6:an mycket mer svårsåld om du någon gång går i säljtankar.Men som sagt smaken är som baken.Det e du som skall välja och inte vi.Jag hade valt v8:an för är i stortsett liknande förbrukning på bägge.

    som föregående talare sa så e v6 mer svårsåld och andrahandsvärdet betydligt bättre på v8. och du kommer definitivt inte bli besviken på v8:an. lovar dig det är värt varenda krona :)

×
×
  • Create New...