Jump to content

CalleC

Medlemmar
  • Inlägg

    59
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Inlägg postat av CalleC

  1. Om intresse finns kan jag erhålla stämpling med metallstämplar.Jobbar som besiktningsman på Gasflaskkontroll i Haninge

    6 mm höga siffror och bokstavs stämplar.

    OBS , lånas ej ut .

    PM:a mig vid intresse

    Viktigt att tänka på där är att dessa stämplar endast kan användas på bilar från 1981 eller tidigare (minst 5 mm texthöjd). Från och med 1982 krävs minst 7 mm texthöjd.

  2. Mitt är definitivt instansat när den kom till Sverige, syns att det inte är gjort för alltför längesen.

    Och det är med 99.999% säkerhet gjort av en privatperson. Med tanke på att instansningen ser ut som skit.

    Hoppas du förstår vart jag menar, bilden blev lite dålig då det är kolmörkt ute och mobilkamera.

    Och du får ursäkta rosten, för sånt har väl inte du på din pärla. :--

    Precis där sitter numret på min -73:a också (troligen svensksåld). Jag har haft bilen i fyra år, men upptäckte numret först idag! Det satt under tjocka lager färg och kunde precis anas, så jag slipade ned färgen med en Scotch-trissa och sprayade över tunt med svart färg. Det kanske var där svenska Ford brukade stansa in chassinumret? Skönt att ha det fixat till besiktningen!

  3. Hej!

    1971-73 har två stoppbockar eller stöd som ska hindra vindrutan från att glida nedåt. De är gjorda i bockad plåt och fastskruvade på översidan av torpedväggen. På min bil saknas de, och därför har rutan åkt ned en bit. Jag hittade dem inte som reservdel, utan tillverkade dem själv i rostfri plåt:

    http://www.garaget.org/?car=232217ℑ=3308974

    Så nu ska jag låta demontera och återmontera rutan, och sätta dit stoppen så att den sitter kvar där den ska.

    Nu undrar jag: Ska det sitta någon gummikloss el dyl mellan stoppet och rutan, eller ligger glaskanten direkt mot plåtstoppet?

  4. Jag kör med 98 oktan från OKQ8 med deras blyersättning enligt vad som står på flaskan. Min motor är en 302 med toppar från någon 289:a (osäker på exakt spec eftersom det inte är jag som har byggt motorn).

    Vad gäller oktantal anges i Sverige RON. I USA anges PON, vilket är medelvärdet av RON och MON.

  5. Själv hade jag samma problem med min bil. Ett par nya fjädrar inhandlades på Hansen, och sedan blev det mycket bättre. Till en början såg den ut som en gasser, men efter att jag minskat cambervinkeln och fjädrarna fått sätta sig lite blev det rätt stuk. Innan var den både raggarsänkt fram och höjd med längre fjäderhänken bak, och såg ut som en karikatyr av en high school hot rod :-) Enbart höjning bak är däremot helt lagom i min mening. Men använd för allt i världen riktiga fjäderspännare vid fjäderbyte!

  6. Se bara till att du tar ström till ignitorn där du har garanterat 12v+ både på tändning till och när motorn är igång.

    /Tommy.

    Just det där kan vara lite knivigt, ja. Tyvärr går det en motståndskabel i kabelhärvan från tändningslås till torpedvägg. Jag håller just på att installera Pertronix Ignitor + Flame Thrower som vill ha 12 V. Lösningen blir i mitt fall att dra en ny kabel från tändspolen, genom torpeden och till kontaktstycket på tändningslåset där den löds fast på rätt stift.

  7. Hej

    Varför det blinkar, kan jag inte svara på. Kan vara ett eftermonterat relä?

    Blinkandet beror på en säkring som sitter inbyggd i originalljuskontakten. Istället för en vanlig smältsäkring sitter där en sorts automatsäkring som fungerar ungefär som ett blinkrelä. Vid för stor ström värms en bimetallkontakt som bryter strömmen. Då svalnar bimetallen, och strömmen sluts igen osv. Fiffig lösning!

    Själv använde jag Biltemas reläsats. I likhet med Oscarssons kräver den inget uppklippande av originalkablar (min bil är iofs svensksåld med H4) - man använder bilens H4-kontakt för manöverström och drar en matning från batteriet. Dock krävs att man skarvar kablarna i reläsatsen för att de ska få rätt längd. Och jag vill minnas att Oscarssons kit hade en annan bra feature, nämligen halvljusautomatik (strömmen bryts via tändningen).

  8. Jag lämnade in bilen till http://www.lundbladmotor.se/ så de fick med datorhjälp ställa in tändning och förgasare optimalt, efter förgasarbytet. Kostade 2.500 kr. Då mättes även cylinderbalans, CO-halt, laddning m.m. vid olika varvtal på rullande landsväg. Märktes på att motorn går nu hur jämt och fint som helst. Väl värda pengar tyckte jag.

    Rätt festligt, min kompis rekommenderade just Lundblads! Ja, det är kanske en bra idé, ligger dessutom i mina krokar. Även om det är kul att skruva själv är nog rullande landsväg svårslaget.

  9. Ja då har du haft tur eller så har du ingen högvolyms pump jag har lyckats spränga tre filter och då avänder jag dom bara till inkörning kam. Skulle inte vilja ha ett sådant filter på min motor där jag växlar vid 6200rpm :) . KN filter har jag fastnat för kostar fruktansvärt mycket mindre än ett haveri :)

    Aha, då kör jag inte lika rejsigt som du. Ligger sällan över 3000 rpm, blir mest stad, landsväg och cruising (och lite rödljus förstås :D).

    Frågade en kompis om Purolator, och hans klagomål var mest att plåten var tunn så att de hann rosta sönder. Men det var inget problem på min sommarbil tyckte han, så jag kan nog montera det med frid i sinnet.

  10. Så länge du inte hör något slammer från lyftarna tror inte jag du behöver vara orolig men du kan enkelt koppla in en mekanisk mätare finns enkla sådana att köpa på Swedol, Mekonomen bra att ha när man mekar. En fråga vad använder du för oljefilter fabrikat jag använder uteslutande KN och i sämsta fall Fram eller Mann, Purolator hör hemma i soptunnan alldeles för tunna väggar och bypass, har vid ett flertal ggr varit med om att Purolator brister i falsningar av att övertrycks ventilen inte är tillräckligt snabb..... :)

    Aj då. Och jag som har ett sprillans Purolatorfilter som jag tänkte byta till inom kort. Inget att ha med andra ord?

  11. Ja, reläsats är fina grejor! Installerade en sån, och märkte att ljuskontakten inte blev lika varm. Det gäller nog även fotomkopplaren. En annan bonus är att lamporna ger mer ljus, eftersom det inte blir lika mycket spänningsfall i långa kablar. Enda nackdelen är väl att lamporna inte håller fullt lika länge, men nya lampor är billigare än ny ljuskontakt ;)

  12. Har inte svaret på ditt problem Calle

    Vill bara tala om att jag i förra v.monterade min Edelbrock 1406 med elchoke utan problem

    Justerade gaslänkagets längd så kickdownen funkade bra.

    Gjorde grovjustering på munstyckena samt tomgång och tyckte motorn gick bra direkt.

    Tomgången är även mycket jämnare så jag är redan nu mycket nöjd.

    Får se vad förbrukningen hamnar på

    Darne

    Grattis! Ja, 1406 är väl samma förgasare som min fast med elchoke?

    Grovjustering på munstyckena, innebar det att du bytte nålar?

    Misstänker att min översvämning berodde på att vänster flottör hade hängt sig. Det var nämligen bara från det vänstra huvudmunstycket det droppade.

  13. Nu har jag fått ett litet problem. Förgasaren (Edelbrock 1405, dvs 600 cfm med manuell choke) vill flöda över. Jag kollade att flottörerna låg på rätt nivå. Motorn hade gått väldigt fett vid provkörning (svarta stift, tjuvstopp vid rödljus).

    Är bränsletrycket kanske för högt? Motorn är en 302 från 1973 med mekanisk bensinpump. Eller kan det vara något annat knas?

    LOKARs Kickdownwire kan däremot rekommenderas!

  14. NackaBosse: Prydligt! Det där kunde ju också vara en lösning, ja. Vad kör du för luftrenarburk? Min går ned ganska djupt i kanten, så jag är inte 100 på att det skulle funka (kickdownstaget kan ta i). Är förlängningen av gaswirefästet ett hembygge eller färdigköpt (antar att du menar fästet i insuget där wirehöljet slutar?)

  15. Hej!

    Kickdown har jag inte monterat än. Original kickdownstag tar i luftrenarburken, så jag tänkte mig Lokars wiresats eller bygga egen. Luftrenaren passade bra, men den är inte original utan en vanlig 14" "kakburk" av fabrikat CP Products (tror jag att de hette) inköpt på Åbergs VTC parts i Högdalen. Jag kör manuell choke med en universalwire som jag drog genom samma hål som hastighetsmätarwiren.

  16. Bytte själv nyss till en Edelbrock 600 på min 302:a. Ganska lätt, startade på första försöket även om förgasaren förstås ska justeras in vad det lider. Det krävdes en spacer mellan förgasare och insug för att inte trottellänkaget skulle ta i ventilkåpan. 1" bakelitspacer fungerade bra.

  17. Det beror förstås på vad det är för Mustang, men så här gjorde jag med min 73:a med 302-motor:

    Jag köpte tre mätare på Hansen Racing - Autometers Traditional Chrome: http://www.autometer.com/cat_gaugeop.aspx?sid=13

    För övrigt samma tre mätare som du tänkt montera. Givare följer med mätarna. En plåt med tre mätarhål köpte jag också. Jag köpte även en sådan här på Biltema: http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/Instrument/Adapter-for-oljegivare-321100/

    Jag ville nämligen behålla de vatentemperatur- och oljetrycksvakter som redan sitter på motorn. Givarna för oljetemperatur och -tryck satte jag på adaptern innanför oljefiltret. Temperaturgivaren monterade jag med ett T-stycke av mässing där tilloppsslangen till värmepaketet sitter i insuget. Bilen har ingen värmekran, så det är alltid vattenflöde där.

    Signalkablarna drog jag i en tejpad härva genom ett hål i torpedväggen.

    Nu är det så vist ordnat att tre mätare tar upp precis lika stor plats som en bilstereo! Därför moddade jag panelen med tre hål och satte den i radiofacket. Ström till mätarna tog jag från "Accessory feed" på säkringsboxen, och jord från lämplig plåtbit bakom panelen. För att kunna dimma mätarnas belysning tog jag lamp-strömmen från en lampmatning som jag tror är till originalradio med glödlampor.

    Jag blev mycket nöjd. Lycka till!

×
×
  • Create New...