Jump to content

Gasser

Medlemmar
  • Inlägg

    129
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    8

Allt skrivet av Gasser

  1. Äntligen fick jag tummen ur och lämnade in fronten på lackering efter jag lyckats att repa den, sura pengar men nu är det glömt... -Passade på att uppgradera även här med ett byte av frontläppen till en från Magic Drift, men självklart sparas originalet. Bilen fick sig en välbehövlig tvätt för att bli av med garagedammet innan den kördes till bilprovningen, det är alltid lika skön känsla när den går igenom besiktningen!
  2. Monterade ett stag mellan bakre stötdämpartornen, inte för att jag tror att det gör ngn större skillnad men en kul grej. Fick även dit en catch-can för bakaxelklumpen..
  3. Passade på att köra "Anti-Venom mod" på växellådan, dvs slänga dit ett par kopparbrickor för att schimsa ut spelet en aning för lägre tryck.. -Trångt var det, tur att man kunde släppa ner lådan en aning.
  4. När andra tar ut bilarna och kör så börjar jag att skruva... Tänkte uppgradera bakvagnen ett par snäpp med nyrenoverad bakaxelklump från Henrik Modigh med ny diff, drivaxlar från G Force Performance "Outlaw", Eibach kränghämmare, justerbara kränghämmarlänkage från Full Tilt Boogie Racing och likaså bump steer kit Toe links (vad de nu heter på svenska). Ford Racing bakaxelkåpa, sänkt bakre delrin/aluminium upphängning. Poly- och aluminiumbussningar sedan tidigare.. Nu ska bara infästningarna i karossen förstärkas, stag mellan stötdämpartornen monteras och få dit en catch-tank/behållare för bakaxelns luftning om den skulle trycka ut olja där.
  5. Jag har rester av adaptrar och bränsletrycksmätare i min original fuelrail, någon som har koll på vilken gänga det kan vara nere i fuelrailen? Jag vill ta bort det Eifeltorn jag har på railen och ersätta med en enkel plugg, men vilken gängstorlek kan det vara?
  6. Började lite lätt med att byta den främre krängningshämmaren, det gick smidigt. Den nya var betydligt fetare än originalet. Snart får jag börja med bakvagnen, några sidoprojekt innan. Typ skilsmässa och husförsäljning. Hoppas på att kunna behålla bilen åtminstone som terapi.. Någon som behöver poly-bussningar till original krängningshämmare? Finns här för billig slant..
  7. Jag hittade en smidig luftningsskruv till cross-overn, betydligt mer lättanvänd än originalet som man svär över varje gång man ska lossa...
  8. Det blev en AFCO GT500 chargecooler med dubbla Spal-fläktar som omväxling.. Sitter klockrent i fronten! Fästet från MAF Racing gjorde att det blev helt bolt-on. Den är mekaniskt monterad, återstår att dra kabel till kupén och hitta lämplig plats för brytare till fläktar och en separat brytare till IC-pumpen utan att borra hål i inredningen...
  9. Det blev byte till en uppgraderad pump med bättre flöde till Chargecoolern/ intercoolern.
  10. Ingen fara detta är glidarhjulen, det ska bli 15" med fläskdäck bak..
  11. I helgen blev det äntligen lite skruva... Hade köpte på mig en uppsättning nya Brembo-ok från Cadillac ATS med monteringssats från SS Engineering. Passade på att lacka om dem i rött och lade på en silvrig Cobra-text. De passade fint, men fick fila lite på det yttre belägget för att det skulle gå fritt från bultarna på mina Baer.skivor. Men jag blev helnöjd, bättre än bra!
  12. Plötsligt händer det… -Jag har letat i åratal efter en Eibach 29mm bakre krängningshämmare till Cobra, det har varit stört omöjligt att få tag i då Eibach slutat tillverka dem. Men till slut hittade jag dem på eBay! Ett flång nytt kit med främre och bakre krängningshämmare skeppades från England av alla ställen. Nu kom lusten att skruva tillbaka!
  13. Ha, ha, ja det är sant! Det blev 25mm spacers bak o 20mm fram, ser bättre ut...
  14. Det brukar dyka upp då och då på Blocket, inte speciellt vanlig bil i Sverige. Intresset har däremot ökat enormt den senare tiden i staterna. Jag gillar verkligen den, helt hysteriskt rolig trots att den har några år på nacken...
  15. Hej! Jag kan bara hålla med det om att det är dyrt och lite struligt numera, men en Shop-USA adress funkar fint om företaget inte vill skeppa till Sverige. Jag har än så länge mest handlat från Lethalperformance samt Fulltiltboogieracing.. Visst kan man finna några godbitar på ebay också men oftast hög prisnivå där också.
  16. En glad överraskning väntade i en resväska när kollegan kom hem från staterna, ett komplett 1400rwhp-bränslesystem från Lethal Performance till lilla mig… Anpassat för E85-drift. -Ibland blir man extra glad över att gå till jobbet!
  17. Jag har klurat på vad jag ska ha för fälgar på bilen, de kromade FR500-replikorna är väl okey men kanske lite mycket bling.. Jag hade funderingar på 15-16” bak med lite mer rakt-fram-åka stil på bilen, men så kom brorsan med en vässad Porsche 996 turbo –den måste vi ju smiska! Då blev det en annan inriktning och annat stuk på bilen, jag skaffade andra hjul: 20*10,5” bak och 19x9,5” fram, en begagnad uppsättning som tidigare suttit på en 2014 Mustang därav fel offset på hjulen. Spacers skall beställas både fram och bak för att få ut hjulen närmare skärmkanterna.. -Men visst blev det ett lite modernare stuk på bilen med dessa hjul?!?
  18. Hoppsan, lite mer till "bra-att-ha" -högen. Nya kamaxlar skramlade in med posten. Det blev ett kit med stage3-kammar från Competition Cams: XE274BH-116 XE-R. Beställde samtidigt Comp cams justerbara kamdrev. Ventilfjädrar och retainers hade jag redan liggandes från en tidigare uppsättning av topplock..
  19. Kompletterade med en bredbandslambda via mina Aeroforce-mätare, tycker det var fullt nog med mätare på stolpar och konsoler och ville inte ha en mätare till…
  20. Ett lite onödigt inköp, men det var lättare att beställa med en pilsner i näven än att måtta upp förstärkningsjärn till bakvagnsinfästningen…
  21. ARP bultar till topplocken läggs till bra-att-ha-högen..
  22. Det kom lite fler paket till vinternöjet: Lite bling till motorrummet, kolfiberkåpa med Cobra-logga till säkringsboxen
  23. Min 2003 har en annorlunda inkoppling, man har valt att använda backljus-fältet i original bakljuskåpan med orange glödlampa som blinkers. Visserligen förlorar man backljuset men inget jag stört mig tillräckligt på för att dra om något ännu... Jag har inte fått några kommentarer från besiktningen heller.
×
×
  • Create New...